Нормално ли е да си девствена на 24?

• 25 188
  • 431
  •   1
Отговори
# 15
Евенцее,най-добре монахиня?До каква възраст ще ти е страхотно за дъщеря ти да е девствена?
Няма да ми е страхотно на 14 вече да не е.

# 16
Аз лично съм имала опит с девствено Момче. Той беше на 25, а аз на 18. Преди да го направим мислех, че има опит, той е хубаво момче, интелигентно с възможности. Чак след като го направихме той призна, че аз съм му първата и се чувстваше адски неловко. Честно казано бях доста изненадана, но това не ме е отблъснало по никакъв начин. А това с опита е така- той нямаше опит и нещата ставаха бавно, но ако намериш човек, който иска да е с теб заради самата теб и е готов да те изчака мисля, че всичко ще бъде наред. Няма нищо притеснително в това да си девствена на 24, има в това да те е раз****л целия град на 12.

# 17
  • София
Е, да, то това са двата варианта.

# 18
  • Наблизо
Евенцее,най-добре монахиня?До каква възраст ще ти е страхотно за дъщеря ти да е девствена?
Няма да ми е страхотно на 14 вече да не е.
Говорим за 24 годишно момиче,на тази възраст и университет са завършили повечето и започват да работят.Разликата между 14 и 24 са 10 години все пак.
С тази майчина нагласа или ще я подтикнеш към много неподходящи хора или ще си кукувате с дъщерята девствена чукнала 35-40.Много е често напоследък това - ''Никой не е достоен за тебе маме,стискай се''и времето си минава и почват тогава пък да се тюхкат ''Тя моята дъщеря стара мома остава,няма ли маме някое добро момче около теб да ни доведеш''.
Крийм,хубаво е че си се замислила.Не е отговорът да се хвърлиш на първия срешнат,но и да не мислиш за девствеността ти като ценност и гордост на майка ти също е добре.

# 19
Нормално е разбира се.Имам приятелка на 27, която е девствена.Не ти трябва само защото още не си намерила човека за теб да излизаш с първия срещнат който ти предложи.Когато му дойде времето, тогава.

# 20
Напълно възможно е момичето да не среща подходящ, което е нормално и годините си минават.
Особено, ако живее в малък град/градче и е по-свита, нищо чудно.

Знаем, мъжете гледаме основно външен вид при първо "Здравей, аз съм Иван", после другото - поведение, акъл, разсъдък и т.н.
Ако има проблем с килограми или не е достатъчно привлекателна, съизмеряваща се, гледайки наборките си, може и да е развила комплекс.
Нека сподели как се възприема първо тя самата за себе си.

Да го направи с човека, с който иска, без значение дали ще мисли за сериозна връзка или просто "си хваща гадже". Това няма как да се знае предварително.

На нейната възраст почти няма девствени.

Това за обсебването е вярно, но ако се извлече положителното, е възможно след емоционалното обвързване между двамата, да се получи щастлива връзка. Условието ще е и жената, и мъжът да не са склонни към промискуитет и след известно време нещо да им прещрака в главите, и да почнат да хойкат, или поне единият - ненаживялият се.
За мен лично е важно жената да е емоционално привързана към мен.

Лично аз, ако срещна 24 годишна и усетя/разбера, че е девствена как бих реагирал?
С интерес, че може да съм попаднал на съкровище, защото мисленето ми е дългосрочно, но бих бил много внимателен и не бих бързал с нищо, дори да ми се иска, и да съм преценил, че ми харесва.
Преди да се прави нещо, ще се разговаря много стъпка по стъпка.
Сексът и кревата принципно са най-лесното нещо, но после какво правим?

Дори да е "пързалка" темата, написаното остава, и ще се чете от бъдещи читатели и всеки ще си извлече полезното.

Последна редакция: нд, 19 май 2019, 13:03 от FragranceFanatic

# 21
  • Пловдив
За мен не е особено нормално, че все се сещам за един девствен муньо на 23-24, който си мислел, че още му е рано, и го тресяха едни радини вълнения, дето повечето хора ги изживяват в началото на гимназията.
Девствеността не е чак такава ценност, че да се пази до безкрай. Опитът, макар и негативен, все носи повече ползи.
Интересно ми е защо авторката е чакала 24 години.

# 22
Съдейки по другата ти тема, ти нямаш проблем с девствеността, имаш проблем с общуването. Оттам и девствеността е естествено продължение. След като не намираш начин да общуваш, няма как и да стигнеш до сексуален контакт.
Принципно няма нормално/ненормално за девствеността. Всяка жена/момиче имат различна среда, живот, ментален багаж, сензитивност и възрастта, в която да загубят девствеността си, се обуславя от тези фактори, а не от някаква наложена обществена норма.

# 23

Ако си хвана гадже, как би погледнал на това?
На някой даже ще им хареса. На някой ще им се стори странно. Някой директно ще тръгнат назад щом разберат. Аз лично, ако попадна на такова момиче, сериозно бих се замислил, дали да правя секс с нея. Защото е доста вероятно, след секса да се влюбиш и да почнеш да обсебваш избранника си. Повечето пъти секса с девствана води до това. Някой мъже са, които са го изживяли по този начин не искат да преживяват пак.

Това са пълни глупости, някаква градска легенда, измислена от мъже, разбира се. За жената първия път не е от най-най-прекрасните изживявания, честно казано, така че няма никаква логика в мъжкото ви убеждение, че момичето ще обсебва великия първи.

# 24
  • София
Като майка на момиче ще го кажа - направо си е страхотно.
И кое точно е страхотното? Че до тази възраст, на която вече е завършила уни-т и следва да се ориентира в живота, е изпуснала множество прекрасни изживявания и опит? Сега тепърва ще наваксва и ще е на 1 ниво с тези на по 16-18г. Много готино за момчетата около нея - хваща си 24 годишно гадже и тя пълно дърво в леглото, няма идея за какво иде реч, понеже се стискала до сега Satisfied Множество сериозни връзки започват именно с качествен секс в началото, преди да са се опознали да са имали каквито и да е намерения един към друг.
Много правилно ти казаха, че с това мислене ще направиш дъщеря си муня, залепена до 40г. за полата ти, понеже все няма да има подходящ принц да й откъсне цветенцето Satisfied. Сексуалният живот си е естествена част от житейския опит на човек и ежедневието му и е съвсем нормално да има такъв след една определена възраст и тя е под 24г.според мен.

# 25
Първо благодаря за мненията.
Не съм с наднормено тегло. Повече вярна е теорията, че имам проблеми с общуването.
Добронамерена и открита дъм, но все нещо не се получава и не знам къде бъркам.
Разбира се, че сексът е важен за една връзка, но ако е наистина свестен човек според мен нито ще се радва, че ми е първи, нито ще се отдръпва и притеснява да не се залепя за него, просто би трябвало да го приеме като нормално, че сега е дошъл момента.

# 26
  • София
Първо благодаря за мненията.
Не съм с наднормено тегло. Повече вярна е теорията, че имам проблеми с общуването.
Добронамерена и открита дъм, но все нещо не се получава и не знам къде бъркам.
Разбира се, че сексът е важен за една връзка, но ако е наистина свестен човек според мен нито ще се радва, че ми е първи, нито ще се отдръпва и притеснява да не се залепя за него, просто би трябвало да го приеме като нормално, че сега е дошъл момента.
Как да приеме за нормално нещо, което при 99,9% от останалите момичета на твоята възраст не е така? Според теб дали няма да се замисли сериозно какъв ти е проблема, че си девствена на тези години, на които момичетата вече деца имат? И проблема ти не е в това, че си девствена, а защо? За толко време не намери ни 1 достен за теб ли?

# 27
Мисля си, че като срещнеш подходящия, ще се отпуснеш, тялото ти и психиката ти ще си кажат "готова съм". Разбира се, това би зависило и от пича  Satisfied.

Afrodita, ок, има верни неща в думите ти, но не се знае, може да попадне на някой, който да си я "моделира" и за един месец, няма да се познае момичето във всякакви аспекти.

cream with scream, а от кой град си? Какво правиш в свободното си време, спортуваш ли нещо, учиш ли ?
Това е добре за килограмите. И нещо друго - не пуши и не пий Wink. Не гледай околните. Научи се да си си самодостатъчна и се грижи за себе си. Това на първо време. След което, бъди проактивна, почвай да общуваш, заговаряй.
Не знам basila какво има предвид с предишни теми, и че имаш проблем с общуването, не съм чел нищо, нямам време.
Ти виждаш ли някакви проблеми за себе си? Има ли неща, които знаеш, че трябва да подобряваш? Всеки има нещо такова. Цял живот еволюираме Simple Smile.

# 28
Не е нужно толкова крайно. Някои деца имат и на 16. Не съм и търсила, бях влюбена в един човек, не сме стигали до там. Оказа се, че не може да сме заедно. Дълго го преживявах. Докато таях надежди не съм поглеждала други, чувствах се като обвързана. И бях емоционално. Може да е странно, но го предпочитам пред това да съм от изневеряващите, от тези, дето си ги сменят като носни кърпи, дето лягат с който им падне.

# 29
Това са пълни глупости, някаква градска легенда, измислена от мъже, разбира се. За жената първия път не е от най-най-прекрасните изживявания, честно казано, така че няма никаква логика в мъжкото ви убеждение, че момичето ще обсебва великия първи.

Смятам, че в нейния случай баш така ще стане. Все пак и ти си на мнение, че много мъже мислят именно по този начин. Дали е правилна или грешна логиката им е без значение, важното е че ще действат по тази логига и ще се отдръпнат, за да избегнат щетите.

Като майка на момиче ще го кажа - направо си е страхотно.

А ако детето ти не проговори до 10г възраст, пак ли ще си кажеш, "е страхотно, като му дойде времето, то още не е срещнало подходящия човек с когото да се отпусне и да проговори"

Все пак секса, освен физически акт, който е мега приятен, си е форма на:
1. Дълбоко интимно общуване
2. Социална валидация
3. Физическа необходимост
4. Основен градивен камък за патрньорство м/ъ мъж и жена

Сега, към авторката. Аз допуснах една грешка. Предполжих, че тя счита това, че е не правила секс, за проблем и търси решение. Малко по-късно осъзнах, че може би това не е така. По-скоро вече си мисля, че търси социална валидация. Т.е. някой да я успокои, че това е нормално, че няма нищо лошо, че в нея няма проблем и т.н.

Ако това е целта, аз изчезвам от темата. Познавам се - не ме бива по състраданието към девственици.

Общи условия

Активация на акаунт