Нормално ли е да си девствена на 24?

• 25 273
  • 431
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Много точно формулирано. Blue Heart
Не исках да ползвам "мачкате", но с хихикащите подмятания за принца си е точно това.

# 301
Между първия срещнат и сериозен мъж за семейство се намират всички останали мъже много от които са си съвсем нормални за неангажираща връзка каквито са всички в началото. А и без да допусне някого малко по-близо до себе си няма как да разбере доколко си пасват за да може да го прецени. Не е толкова сложна работа да заговориш някого когото харесаш, особено от жена. Не е трудно и да разбереш дали отсрещната страна ще прояви интерес. Каква е тази мистерия в отношенията между половете, която да е непосилна за средностатистически индивид. Вече споменах в темата, че няколкото вида страх в общуването могат почти незабавно да бъдат елиминирани с ТЕС. Останалото е само желание и действие.

# 302
  • София
няколкото вида страх в общуването могат почти незабавно да бъдат елиминирани с ТЕС.
Тествам етанол и секс?

# 303
Не, работи се върху всички видове страхове, които са в основата на социофобията. Направете справка кои са и най-вече кои смятате като най-силно изразени при вас и това би трябвало да е добро начало за ТЕС.

# 304
  • Агент под прикритие
Скрит текст:
Между първия срещнат и сериозен мъж за семейство се намират всички останали мъже много от които са си съвсем нормални за неангажираща връзка каквито са всички в началото. А и без да допусне някого малко по-близо до себе си няма как да разбере доколко си пасват за да може да го прецени.
Не е толкова сложна работа да заговориш някого когото харесаш, особено от жена. Не е трудно и да разбереш дали отсрещната страна ще прояви интерес.
Скрит текст:
Каква е тази мистерия в отношенията между половете, която да е непосилна за средностатистически индивид. Вече споменах в темата, че няколкото вида страх в общуването могат почти незабавно да бъдат елиминирани с ТЕС. Останалото е само желание и действие.
Това може и да е така, ама я иди в темата за първата крачка, там ще ти обяснят как (не) стават нещата. JoyJoyJoy
Иначе евала за поста ти, абсолютно вярно! Твоя и номер 299 са най-адекватните постове от пускането на темата досега.

# 305
На човек с нормално самочувствие не му е трудно да заговаря, но на стеснителен, срамежлив човек му е страшно трудно.

# 306
  • Пловдив
Не е толкова сложна работа да заговориш някого когото харесаш, особено от жена. Не е трудно и да разбереш дали отсрещната страна ще прояви интерес.
Нали? Щом не става, значи е от много подбиране, другото е лесно да го направи всеки.  Laughing Laughing

Цитат
Ако беше от подбиране, щеше да е споделила как са се наредили на опашка, но на нея всеки нещо не й изнася. А това не е така. Тя просто не среща хора, не задълбочава отношенията и има генерално сбъркана представа, вероятно и оценъчен апарат. Към такъв човек не се подхожда с "недей да подбираш", щото се "чете" през много по-различна призма.
Аз не вярвам да се прочете така наистина, а и да се прочете, не вярвам да се приложи и нещата да тръгнат рязко по нанадолнището. Но за останалото и аз мисля, че много вероятно тук е проблемът. Не я познавам конкретната авторка, създала темата, не съм чела другите и мнения, но при много хора причината е тази. Дори главата ми не го побира това, как може толкова хора да смятат, че проблемът винаги е само и единствено подбиране и несъответствие на предлаганото с търсеното. Понякога е този, друг път е друг, трети път е всичко по малко.

Аз самата не го умеех започването на връзки (хващането на гадже, иначе казано) навремето и се чудех на връстничките си как успяват да го правят толкова лесно (не могат ли, щото очевидно могат, а КАК го правят), а някои от тях не разбираха кое му е трудното. И те тека. Както аз не разбирам все още как става при тях, така и, като гледам някои мнения, явно и тези от другия тип все още не разбират, че не при всички е като при тях.

Последна редакция: чт, 13 юни 2019, 12:50 от Магдена

# 307
  • Наблизо
Скрит текст:
Между първия срещнат и сериозен мъж за семейство се намират всички останали мъже много от които са си съвсем нормални за неангажираща връзка каквито са всички в началото. А и без да допусне някого малко по-близо до себе си няма как да разбере доколко си пасват за да може да го прецени.
Скрит текст:
Каква е тази мистерия в отношенията между половете, която да е непосилна за средностатистически индивид. Вече споменах в темата, че няколкото вида страх в общуването могат почти незабавно да бъдат елиминирани с ТЕС. Останалото е само желание и действие.
Това може и да е така, ама я иди в темата за първата крачка, там ще ти обяснят как (не) стават нещата. JoyJoyJoy
Иначе евала за поста ти, абсолютно вярно! Твоя и номер 299 са най-адекватните постове от пускането на темата досега.
Всъщност повечето жени там обяснявахме,че нямаме проблеми да заговаряме непринудено хора и да създаваме приятелства  и познаства.Само че свалките мъжете трябва да ги правят.
До някъде съм съгласна с поста на ТафТаф,но ето тази част е много важна и вярна:
Съветът да не подбира в такива случаи, означава да увисне на врата на някой, който да преспи с нея не защото я харесва, а в най-безобидния случай, щото му се предлага. Още по-гадно ще й подейства на самочувствието, като си тръгне след единия секс. Тя има нужда някой наистина да я пожелае, да я намира за секси, привлекателна, забавна.
Предлагащата се и свалящата се жена са израз на отчаяност и неувереност и наистина най-много да се постигне единия секс и още по-голямо забиване в дупката.
Затова и аз,преди да почна да се шегувам,посъветвах да се насили и да почне да излиза и да харчи пари и изобщо да живее.Оттам и ще се запознае с хора,но от нея зависи дали ще се отпусне и допусне хора до себе си.Преди мъж първо трябва да си намери приятели,дори един да е.

# 308
На теория може и да не е трудно.  Доколкото разбрах, реалността е, че момичето е учителка, най-вероятно с колежки на по 40-50+, преместила се наскоро в СФ. И както вече коментирахме, явно със задръжки и неуверено поведение с мъжете. Къде точно да го заговори този мъж - в автобуса или метрото? На нея й липсват повтарящи се контакти с мъже и евентуално първоначално опознаване преди сигнали за нещо повече. Ако беше от тези, които с един поглед и усмивка предизвикват интерес, тема нямаше да има.

# 309
  • Наблизо
На теория може и да не е трудно.  Доколкото разбрах, реалността е, че момичето е учителка, най-вероятно с колежки на по 40-50+, преместила се наскоро в СФ. И както вече коментирахме, явно със задръжки и неуверено поведение с мъжете. Къде точно да го заговори този мъж - в автобуса или метрото? На нея й липсват повтарящи се контакти с мъже и евентуално първоначално опознаване преди сигнали за нещо повече. Ако беше от тези, които с един поглед и усмивка предизвикват интерес, тема нямаше да има.
Таф,за мен е чудно че няма приятели.Това издава много по-голям проблем от "нямам мъж".Попитах как така едно момиче не й е близка от колегите в университета (според това което разбрах,е завършила в София).Няма и хобита,освен ако не е нещо безплатно - явно е стисната или парите хич не достигат,но ми е малко трудно да го повярва,все пак е сама.Трябва да започне с намиране на хоби,което е сред хора и да си намери приятели и съмишленици.Тук е големият проблем - изобщо никакви хора няма наоколо си и явно изобщо не може или не иска да общува.Ако това се попромени,ще започне и мъже да среща.Но сега е нашправо опасно да започне връзка,защото може точно да е някой токсичен тип,надушил психичните проблеми.

# 310
  • София
А може би имаме случай на gender fluid личност, която със себе си не може да стане наясно, защото е скована от ограниченията на обществото в България, а вероятно и не знае английски и затова не рови из Интернет да научи повече.  Тъжно.

# 311
Цитат
...за мен е чудно че няма приятели.Това издава много по-голям проблем от "нямам мъж".

И това не е нито чудно, нито ненормално.
Когато по-стеснителен човек се премести сам в нов град и на ново работно място, в което контактите му са видово ограничени, е възможно да няма приятели. Доста хора са така. Не е задължително да са необщителни или да имат много голям проблем. Понякога просто средата не им е подходяща. Зависи.
Познавам и хора, които са си родени в големи градове и също нямат приятели. И те не са малко.
Всеки си има своите си причини. Най-голямата грешка е, в такъв случай, някой отстрани, незапознат с тях, да се подиграва или да назидава. Това издава дефицити у този човек най-вече.

Скрит текст:
Има хора, които и проектират прекалено фриволно изводите си за същността на човека и проблемите му върху неясно им фактология.
Лично аз ги прескачам отдавна.

# 312
Отхвърлихме ли възможността причината да се крие в отблъскваща за мъжете външност?

# 313
Нито можем да я отхвърлим, нито да я приемем.
Нямаме информация, която да ни насочи към това.  А се съмнявам да ни постнат снимков материал.  Laughing

# 314

Общи условия

Активация на акаунт