Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 30

• 12 894
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
  • Чужбина
Ренис, сестра му на Егон, е изглеждала като дорнка, като Мартел. В тоя ред на мисли, защо Егон пък да трябва да изглежда като Тарг?

# 271
  • Варна
Ренис, сестра му на Егон, е изглеждала като дорнка, като Мартел. В тоя ред на мисли, защо Егон пък да трябва да изглежда като Тарг?
Не трябва, прилича си на Старк.. Laughing

П.П. Тивин си спомня, че бебе Егон е бил с руса косичка.

# 272
  • Чужбина
П.П. Тивин си спомня, че бебе Егон е бил с руса косичка.
Точно това щях да питам, Хексе. Дали нямаше някъде описание на косата на бебето, докато обясняваха, че Грогор му е пръснал главичката в стената.

# 273
Бебето Егон може и да е било русо, но не знаем какъв цвят са му били очите. Ако са били тъмни и дойката/бавачката му се появи от някъде може и разберем истината, но е малко вероятно.

Аз мисля, че сериялния Джон обедини образите на книжната си версия и ФЕгон. Тази любов с Дана и яхването на Регал може да е за втория.

# 274
  • Чужбина
Оф, сега си мисля за схемите на Илирио и Варис, и пак не мога да ги вдена.

Приготвяли момчето, което сигурно не е истински Тарг, но едната Тарг я продават на Дрого, а Визерис го оставят да си набере армия при дотраките.

Много хубаво, ама логика няма.

# 275
Робърт знаеше за Денерис и брат й и ги преследваше. Щяха да са диверсия, докато другият излезе с парадна стъпка на сцената?

# 276
Аз мисля, че в сериала разпределиха ролята на Фегон между Джон и Денерис. Ако е Блекфир, драконите нямат основание да го отхвърлят. Ако не е никакъв...все тая 😄

И аз не мога да схвана схемите на Варис и Илирио...
Но това, което ме кара да се съмнявам в достоверността на Егон не са нито годините, нито очите му. Това е как, по дяволите, Варис е сменил бебетата. Ако има толкова информация и толкова възможмости, то би трябвало да знае и за Джон и да му е коз в ръкава, а досега имаме само обърката история защо продаде Денерис и отписа Визерис, и от къде го намериха Егон. А в същото време баш наследникът се чуди къде да се дяне...

Торос и Селми са били пред трона, когато са донесли телата на Робърт. Селми не е успял да ги разгледа, но за Торос нищо не се казва. Не се знае какви са очите на бебе Егон, но косата му е светла.

# 277
  • Чужбина
Торос и Селми са били пред трона, когато са донесли телата на Робърт. Селми не е успял да ги разгледа, но за Торос нищо не се казва. Не се знае какви са очите на бебе Егон, но косата му е светла.
Но това е на убитото бебе, нали?

А то уж трябва да е сменено.

Много ми е мътно това.

А Варис и Илирио са сменили плана, когато са разбрали, че Дани има дракони ли?

# 278
Как аз разбрах плана:
Имат си те Егон(фалшив или истински - няма значение), който смятат да качат на Трона. Визерис и Денерис ги използват за разсейване, после продават Дана на дотраките и очакват Дрого да нападне Вестерос, а след това да се появи Егон като спасител със ЗД, лордовете да застанат на негова страна и да премахнат ордите дотраки. Визерис съм сигурна, че са го отписали в момента, в който са го видели и, ако не беше умрял, сами щяха да го светнат. Едва ли им е пукало много за Дана - претенцията и не е достатъчно силна и никой лорд нямаше да застане на нейна страна и на тази на дотраките.
Плановете обаче се развалят. Тя излюпва дракони - могъщо оръжие. В един момент кралството се стабилизира и няма да му е лесно на Егон да ги завземе и го пращат да се жени за Дана, да се обединят и да дойдат във Вестерос. После вероятно са планирали как да я премахнат, за да може Егон да управлява самостоятелно и спокойно.
Само, че плановете пак се объркват - Егон тръгва сам за Вестерос. Сега трябва да посеят още хаос в кралството, за да му е лесно на Егончо да ги подчини. И за целта Варис уби Кеван, човекът с ум, който щеше да стабилизира каквото може и да се справи със ЗД. Той като е мъртъв остава Церсей, която кой знае какви още глупости ще натвори.

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 10:05 от EsmeWeatherwax

# 279
  • Варна
Аз пак да се върна към Тивин.
Снощи се сетих, че внук му е убит, а той не си мръдва пръста да намери истинския виновник. Не може да не познава Тирион и да не знае, че това убийство не е в стила му.
Жест към Церсей, за да задоволи жаждата й за мъст? Оттърване от Тирион?
Хайде бе...
Да убият внука му - това си е пряк удар по Ланистър, а той ще тръгне по пътя на най-малкото съпротивление. А преди вдигна войската за отвлечения Тирион, при положение че му знаем отношението към него.
Мноооого ми е съмнителен.

Относно фЕгон, за мен си е фалшив, че чак дрънка. Варис едва ли е имал възможност, пък и желание да сменя бебета. Защо да го прави? Ако е искал Тарги - кеф ти Визерис, кеф ти Денерис - под ръка, бедни и преследвани, готови за манипулация.
А ако Илирио е имал син с Таргска или Блекфир кръв, колко му е да преметнат Конингтън с все ЗД.
Бебетата се променят непрекъснато, а и едва ли приятеля на Регар се е навъртал често около люлката. Пък и ми направи впечатление, че нито веднъж не си спомня за Лиана Старк, нито знае за отношенията им или брака с Регар. Приятел или не, явно Регар не му е доверявал всичко, за разлика от Белите плащове, които е оставил за охрана в Дорн.

# 280
Според мен на Тивин му е било по - лесно да обвини Тирион. За какво му е да тръгва срещу Тирелите, дори и да има подозрения? Те са му необходим съюзник. Носят провизии, злато и армия. И определено тяхната е по - голяма от тази на Ланистър, така че няма причина да се конфронтира с тях.

# 281
Бебето затова е с разбита глава (може би), за да не се познае смяната. За Варис е лесно да смени бебето, по- интересно е защо не е сменил и сестра му?

Денерис я продадоха на Хал Драго за да се отърват от нея и брат. Никой не е очаквал че ще се родят Дракони или че дотраките ще преплуват морето. Когато това се случва променят плана в движение. 

Снощи четох за Тавин и съда на джуджето. Церсей обвинява брат си, всички други я следват за да не обвинят тях. Тавин запазва един вид неутралност, но готви Тирион за Вала. Червената пепелянка обърква плановете му с двубоя, няма да се учудя ако има пръст в бягството на сина си. Така и вълка (Тирел) сит и агнето(Тироин) цяло.

# 282
  • Вестерос
Аз снощи до към 2 четох Огън и кръв, много ми беше интересно за Джеерис, то голяма част е за него. Та, си припомних, че и Арините имат Таргска кръв, не само Баратеоните.

# 283
  • Варна
Как виждам аз нещата.
Варис и Илирио играят за Блекфир. Имат си наследник Блекфир ФЕгон, когото искат да качат на трона. Излъгват Конингтън, че бебето, което Илирио отглежда е спасения син на Регар и така му създадват легитимност.
Случайно им попадат Дани и Визерис и решават да ги използват за плановете си. Продават Дани на дотраките срещу това хала да им осигури армия в полза на Визерис./Очевидно са смятали, че лесно ще се отърват от Визерис или, че той сам ще се провали. Когато Седемте кралства са хвърлени в хаос след нашествието на дотраките, женят ФЕгон за Ариан /още по голяма легитимност/и се отървават от Визерис. Фегон взима трона,. Дани никой не я брои - ако оцелее се връща с хала си в морето на дотраките.

# 284
  • Чужбина
Добре, а Тирион?

Тирион в сериала го направиха тъп като галош.

Смятате ли, че Тирион ще приеме сериозно каузата на Дани да спасява света или просто ще застане на нейна страна от жажда за отмъщение и злоба?

Общи условия

Активация на акаунт