Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 30

• 12 908
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Не мисля, че на книжния му пука чак толкова за доброто на хората. Първо го интересува личния му живот. Ще си иска Скалата и ще тръгне с Дана, за да си я получи.

Да питам: Мел защо е решила, че Станис е АА?

# 286
  • Чужбина
Да питам: Мел защо е решила, че Станис е АА?
Не знам.

Мел виждаше верни неща, но ги тълкуваше некоректно. Тя всъщност не лъжеше. Да, имаше малко илюзия там с нейните прахчета и огньовете, но тя си вярваше искрено, доколкото успях да схвана същността й.

Или може би й се искаше да вярва, че е Станис. Хем Джон (май) й каза, че Станис не е роден на Драконов Камък, т.е. не е роден сред пушек и сол (така ли беше?).

Тоя меч на Станис тя ли го правеше да свети?

# 287
  • Вестерос
Според мен Денерис в книгите няма да иска да освобождава света..

Май Мел го палеше на Станис меча.

# 288
  • Чужбина
А обсъждали ли сте назад, кой е отровил захаросаните скакалци, когато отвориха ямите?

# 289
Съгласен с EsmeWeatherwax и Хексе за плановете на Варис и Илирио. Но се чудя, какво ще им е удовлетворението при успех, ако никой не узнае, че в крайна сметка Блекфирите са успели след толкова години? Даже и самият Егон не знае (освен да знае и да се преструва, но не ми се вярва). Дали обявяването на истината не им влиза в плановете на някакъв етап?

# 290
  • Вестерос
А обсъждали ли сте назад, кой е отровил захаросаните скакалци, когато отвориха ямите?
Мисля , че да, ама не помня, май Хиздар

# 291
  • Чужбина
Мисля , че да, ама не помня, май Хиздар

Така мисли Баристан. Но ако Хиздар знаеше за отровата, щеше ли да позволи на Белвас Силния да яде от тях?

А и Сив Червей отказва да се подчини на друг, освен на Дани. Хиздар няма начин да не го е предвидил това нещо.

# 292
  • Варна
Второто. Тирион колкото и циничен да го даваше, дълбоко в себе си беше (колебая се дали още не е) един много мил и раним пич. След това, което му се случи преди, на процеса и след това, разговора с Джайм, измяната на Шей, баща му... Ще е твърдо "за" огън и кръв. Но подозирам, че в един момент ще му дойде повече и ще се отметне от Денерис, когато вземе да дракари наляво и надясно. Ако сюжетната й линия е същата или подобна на тази в сериала де.

# 293
Скакалците трябва да са отровени от някой който е против мира, не мисля, че е Хиздар. Той постигна своето, защо му е? Онзи напарфюмирания, как му беше името.

# 294
Да, напарфюмирания сенешал. Куайте и каза да се пази от него. Може той да стои зад Харпиите.

# 295
  • Чужбина
Скакалците трябва да са отровени от някой който е против мира, не мисля, че е Хиздар. Той постигна своето, защо му е? Онзи напарфюмирания, как му беше името.

Сега проверих - напарфюмирания Сенешал е Резнак мо Резнак. 

Така си мисли Дани. Но четох също, че някои смятат, че това е “Selaesori Qhoran” / "Селесори Коран“, който Тирион нарича на шега "Миризливия Стюард" или нещо от този род беше. Всъщност означава Ухаещия Стюард, но по-скоро Угаещия Сенешал, защото е висша придворна длъжност, а

Цитат
Коран е… не владетел, а този, който служи и съветва владетел, и помага да се водят делата му.

# 296
Някои мислят, че може и да е Варис.

Защо да се пази от кораба?

# 297
  • Чужбина
Някои мислят, че може и да е Варис.
Защо да се пази от кораба?
От Тирион всъщност. Или пък някой, който е бил на тоя кораб. Или бе ког това?

Но това е някаква много крайна теория.

Трябва да видим, как ще се развият нещата.

Иначе за скакалците - май най-много мотивиран е тоя Скааз, който е враг на Хиздар. Имало е кръвна вражда м/у фемилитата. А и той не бе ли хванал готвача, който уж си бил признал?

# 298
Трябва да си припомня главите.
Последно се сещам, че Баристан тръгна да прави нещо. Май арестува Хиздар.

# 299
При мен четенето започна - сега.Grinning
Още съм съвсем в началото и ми прави впечатление , че сериалът и книгата са 1:1.
А вие тук толкова интересни истории разказвате - оставам с впечатлението, че не са в тези книги.

Общи условия

Активация на акаунт