GoT 39 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кралица на пепелища /19.05-26.05/

• 29 609
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 975
  • София
Довиждане и от мен. Ще ми липсва това чакане и това бистрене на теории. Ще се видим в новата тема с новия сериал.

Има голяма вероятност да се промени заглавието и да си се пише в поредицата за ГоТ. Все пак е за една Вселена. За мен няма смисъл от изцяло нова тема за прикуъла.  Peace

Интересно видео за Бран и как той бил големия кукловод и как спечелил играта на тронове
https://www.youtube.com/watch?v=O0Y-QOJ9b_c

# 976
Какво я очаква Аря на запад от Вестерос.

Неее

# 977
  • Варна
Тая нощ в просъница ми светна какво основно ме смущава в края на тоя филм. Първи сезон започна скръв, секс и интриги, а осми завърши като сълзлива мелодрама. Нищо, че нямаше хепиенд, пак завърши така.

# 978
  • Варна
Аз се примирих не само с финала, но и с участта на Джон. Отиде там, където сякаш най-на място си се чувства и попадна сред диваците, които нито клетви признават, ни нищо, а единствено свободата и освен това едва ли не краката ще му целуват, защото ако не беше той добре си дават сметка какво щеше още да им се случи след видяното в и Хардхоум и по-късно в Зимен Хребет. Новият Крал отвъд Вала, с дясна ръка Тормунд (или без йерархии там, ще се менкат, веднъж единият ще бъде водач, другият съветник и обратното) и бодигард Дух... една дивашка Кралица ся ще си намери и хепи-енд от всякъде си го виждам, даже най-хепи в сравнение с на останалите съдбите, най-лесната задача на него се падна. Сансата ще се главоблъска за реколти, за опазване на короната, Бран прикован и той и натоварен с не по-лека задача като освен царуването ся трябва и изкъсо да държи един ядосан и тъжен Дрогон, Арята пое към неизвестността, кой знае на какво ще се натъкне. Сам и на него безсънни нощи в четене му предстоят, а не сладкото и приятно въргаляне с Гили... мързи ме всички да разкоствам, но Джон наистина сякаш си попадна на желаното от него място, далече от интриги, предателства, пресметливост, лицемерие, нагаждачество... верно малко клинч там ама той пък да не забравяме, че си носи северняшка кръв също, не само драконова. Simple Smile

# 979
Вчера гледах клип на руски за финала на сагата. Нямаше как да го подмина, беше озаглавен с цветущото и трогателно: "Говно, говнище" Joy

Там се споменаваше, че Е01S01 бил изцяло преснеман, защото след първата версия нито един зрител не разбрал, че Джейми и Церсей са брат и сестра, толкова си били свършили работата сценаристите. Вярно ли е това? Аз поради друга причина бях чувала, че е презаснеман - промяна в каста.

За Тлъст червей Joy Изненадвам се даже, че по-рано не затлъстя. Гледам котки и след кастрацията обикновено така става. Другото, което ми е нелогично, е как правиш армия от мъже без тестостерон. Образа за Варис като евнух ми е много повече достоверен. В османската империя са използвали евнуси на високи постове във властта, и има логика. Но за армия - не разбирам... И аз като Брон в предишния сезон съм много озадачена.

# 980
  • Варна
Бледолилава, много ми допадна коментара ти и окарикатуряването на въпросната липса на топки. И аз това съм си го мислила не веднъж. Как точно скопени мъже стават една от най-силната армия. Важен е тестостеронът никой не отрича, прави ги мъжете по-агресивни, спонтанни, и трупащи не масна, а мускулна маса, но в битка по-важни са адреналин и кортизол... и други разни хормончета, които изострят сетивата, притъпяват болка и държат с наострени уши и светкавични реакции. Само с един тестостерон нищо не става на бойното поле от теб освен един напомпан с мускули и мислещ само какво да е*не след битката сприхав безумец и мислещ само с кой да се сбие ако реши да го превари Grinning Недисциплинирана работа, пълна петльовщина може да стане.

# 981
Вярно е това за първия пилотен епизод.
Самите Д&Д го обясняваха в едно интервю. Водещия ги пита колко изхарчили за него, те викат 10 милиона.🤣🤣🤣🤣 И се хилят. Тези милиони за тоя дето духа.

# 982
Вчера гледах клип на руски за финала на сагата. Нямаше как да го подмина, беше озаглавен с цветущото и трогателно: "Говно, говнище" Joy

Там се споменаваше, че Е01S01 бил изцяло преснеман, защото след първата версия нито един зрител не разбрал, че Джейми и Церсей са брат и сестра, толкова си били свършили работата сценаристите. Вярно ли е това? Аз поради друга причина бях чувала, че е презаснеман - промяна в каста.

За Тлъст червей Joy Изненадвам се даже, че по-рано не затлъстя. Гледам котки и след кастрацията обикновено така става. Другото, което ми е нелогично, е как правиш армия от мъже без тестостерон. Образа за Варис като евнух ми е много повече достоверен. В османската империя са използвали евнуси на високи постове във властта, и има логика. Но за армия - не разбирам... И аз като Брон в предишния сезон съм много озадачена.

Ми какво да ти кажа. Все пак е фентъзи сериал.
На HBO отдавна им падна нивото. Имам чувството, че сценаристите са пълни идиоти.
Не беше някакъв обикновен сериал. Трябваше да се постараят повечко.
Толкова много гафове, че чашите с кафе и шишетата са нищо ако тръгнем да се ровим  Laughing

# 983
  • Варна
Гледам интрото и не мога да му се нарадвам. И на музиката към него. Гении са ги правили.

# 984
  • Сидни
Ох ето ме и мен,

не можах да пиша по-рано, защото пътувам над океани и морета Simple Smile

Гледах епизода в понеделник, но от тогава ми е горчиво и гадно.

Както някой писа, ще е единственият епизод, който няма да повторя, потретя и т.н.

Толкова нелогично и нелепо.

Съгласна съм на 1000% с мнението на Роя.

- как така само Северът е ОК да е независим? Другите кралства са " ААаа ОК, ние сме ОК да ни командват, вие си се отделяйте"??
- И аз не разбрах, защо Денерис не дракари Тирион веднага. Заслужаваше си го.
- На мен пък сцената с Джайм и Церсей, когато Тирион ги намира, никак не ми е трогателна - Сори, обаче уж сестрата, която още от люлката те мрази и се чуди как да те убие, буквално...Не, не го приемам. Тя го искаше толкова мъртъв, колкото и Тивин, а него си го уби Тирион.
- Джон наистина е пълен идиот! Толкова пък да нямаш чувство за себестойност. Изпра мръсните гащи на всички, накрая " Нали ще ми простиш"?   Чао на Таргериънският род.
- Бран ми е супер противен!
- никакво колело не са счупили. Същото си е!

оххх даже и не ми се пише, повече, пълно е с тъпни,. Варно е от първи сезон ни накараха да симпатизираме на Старк, обаче в момента някакси съм настроена кофти към тях.

# 985
  • Варна
След последния сезон на мен ми се ще да бяха умрели всичките Старки. Да, и Джон, нищо че е повече Таргариен.

# 986
  • Вестерос
Аз пък онзи ден си мислех, че някак се радвам, че Санса, Аря,и Тирион оцеляха, хич не исках да гледам как ги убиват. За Бран ми е все тази. Не исках да гледам и втори път убийство на Джон, трудно щях да го преживея. Това е общо взето положителното за мен Grinning

Като цяло не мисля, че Таргариенския род е изчезнал. Все пак Баратеон са си доста Таргариенци. Прабабата на Джендри е Таргариен Grinning

# 987
За Неопетнените - нали в книгите са кастрирани? Не е приумица на НВО или сценаристите.

# 988
Още закачки от нета

# 989
  • Варна
[ Как точно скопени мъже стават една от най-силната армия. Важен е тестостеронът никой не отрича, прави ги мъжете по-агресивни, спонтанни, и трупащи не масна, а мускулна маса, но в битка по-важни са адреналин и кортизол... и други разни хормончета, които изострят сетивата, притъпяват болка и държат с наострени уши и светкавични реакции. Само с един тестостерон нищо не става на бойното поле от теб освен един напомпан с мускули и мислещ само какво да е*не след битката сприхав безумец и мислещ само с кой да се сбие ако реши да го превари Grinning Недисциплинирана работа, пълна петльовщина може да стане.
Неопетнените са ползвани предимно като стражи и охранители, не им трябва тестостерон за това.
Характерно за тях е, че се подчиняват сляпо и не изпитват болка. Т.е. ако има пожар в къщата на техен господар и той каже: влез да ми извадиш котката неопетнения влиза без всякакво чувство за самосъхранение.
В книгите има описана една битка, неопетнените седят да ги избиват докато не получат изрична заповед да се оттеглят.
Т.е. не са кой знае колко полезна азрмия. Wink

Общи условия

Активация на акаунт