GoT 39 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кралица на пепелища /19.05-26.05/

• 29 860
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 105
  • Чужбина
Поне Санса беше красива де.

Скрит текст:
Queen in the North

# 106
А на мен ми хареса, че
Скрит текст:
постигнаха някаква нова форма на управление. Счупи се колелото. Тронът го няма. И няма и демокрация Mr. Green

# 107
  • Чужбина
Някой да ми обясни, защо Бран каза нещо от рода на

Скрит текст:
Че аз иначе защо съм го пропътувал всичкия тоя път?

Това бе единствения WTF момент. Всичко друго бе булшит!

Ауууу, каква тъпотия беше предложението към Неопетнените:

Скрит текст:
"you and your people can have land in the Reach"

"Bro we can't have kids!"

Kind of forgot, че Неопетнените не могат да имат деца.

Хората са направо изумени от супер бързите репродуктивни способности на Докраките и на Неопетнените. Тия явно си правят клонинги.

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 05:45 от Eleonora_27

# 108
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Разочарована съм от финала заради съдбата на Джон.

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 01:12 от Olivi@

# 109

Ауууу, каква тъпотия беше предложението към Неопетнените:

Скрит текст:
"you and your people can have land in the Reach"

"Bro we can't have kids!"

Kind of forgot, че Неопетнените не могат да имат деца.

Ще си направят един
Скрит текст:
Барневарн и ще прибират децата на другите. Ох, съжалявам, не можах да се сдържа  Joy

# 110
  • Чужбина
Ще си направят един
Скрит текст:
Барневарн и ще прибират децата на другите. Ох, съжалявам, не можах да се сдържа  Joy
hahaha  hahaha hahaha

Сладур!

Току що открих отговор на моите питания по отношение на репродуктивните способности на Неоптнените и Дотраките.

Един пич е написал следното:

They reproduce through osmosis! / Възпроизвеждат се чрез осмоза.

They've mastered mitosis. If you watch carefully, you'll see one divide before your eyes and suddenly become 2 people.

Усвоили са митозата ... , вика един друг.

Аййййй, падаааааам!

# 111
Най-Дисни моментът:
Скрит текст:
Когато Дрогон разпрери крила зад Денерис и тя се превърна в същинска Злодеида. Т.е. сещайте се, не е първата добра жена, превъртяла от мъка. Случват се и такива работи, не сме си ги измислили ние. Не ни убивайте с камъни.

И ме напуши на смях когато:
Скрит текст:
Джон влиза през портата на някой от замъците на Вала и насреща му Тормунд. Мигом си представих следния диалог:
Т: Голямата жена?
Дж.: Тц.
Т /повдигайки вежда/: Е, човек се задоволява с каквото има под ръка, Джони-бой.  Wink Wink Wink

# 112
  • Чужбина
At least my watch has ended.

Това бе най-тъпият епизод от GoT, който съм гледала.

Daenerys: (Shouts in Dothraki)

Arya: I don’t speak Dothraki but that sounded mean

Някой може ли да ми обясни:

Скрит текст:
Къде отиде дупката на Вала?

newsm78 newsm78 newsm78

И къде, седем проклети ада, отиде онова бялото конче от предния епизод? Изчезна безследно?

# 113
  • София
С противоречиви чувства съм като цяло.
но да, сладко-горчив край, зависи от гледната точка... Simple Smile

малко по-различно си го представях, но и така е по-скоро по-близко отколкото по-далеч от това какво аз лично очаквах.

Старките
Скрит текст:
Просълзих се когато Аря, Джон, Санса и Бран се видяха за последно, преди всеки да поеме към своята съдба. Ех, че хубаво го изиграха, трогнаха ме.
Хареса ми Аря на кораба към неизвестното. С вълчището като флаг на кораба.  Heart Eyes Свободен и авантюристичен дух до самия край.
Хареса ми Джон с Дух. Как се гушнаха, уфф  Hug Джон намери своето място, където ще бъде истински щастлив. Да, каза го, но и уби кралицата. Много може да се спори за това кой прав и кой крив относно анкетата. Мен ме издразни колко глупав го изкараха, че Тирион трябваше толкова много очевадни неща да му казва. Но искаха да го изкарат почтен и верен до край. За мен по-добър крал/владетел от Джон не може да има. Трябва точно такъв Крал, който народа да го обича, армията да го обича и да е готова на всичко за него, а за останалото ще се грижи умната и хитра Ръка... Но явно Мартин не е съгласен с това. Жив и здрав...
Санса, родена за Кралица. Прекрасна на трона.  Heart Eyes
Севера е назависим! Twisted Evil

Денерис, Дрогон
Скрит текст:
Без изненади. Денерис бе убита от Джон. Още един тежък удар по много, много фенове. Очаквам страшен вой, но това е положението. Денерис я направиха наистина като Хитлер. Речта която изнесе бе едно към едно. Само трябваше да си вдигнат ръцете.  Laughing Относно спора дали е луда, ами не е и това е още по-страшно. Аз видях един изключително хладнокръвен човек, който се мисли за БОГ и който би жертвал милиони в името на неговата вяра. И Джон го разбра най-накрая. Чу го от нейните уста. ''Те нямат думата'' Хората нямат думата. Джон, Джон... Но и той добре изигра сцената, момента в който се хвана като удавник за сламка и в следващия миг вече знаейки, че трябва да направи необходимото.
Дрогон остана жив, макар Бран да каза, че ще го 'следи' Но отнесе своята майка някъде из Есос…
Сега много хора могат да ревнат, защо Дрогон не изпепели Джон. Първо той е Тарг и ездач. Второ Дрогон не е човек и няма как да знае, че точно Джон е убил Денерис. Все пак е животно, не човек. Wink Изкара си го на трона, хаха  Outta Joint

бъдещето на Вестерос
Скрит текст:
Мисля, че е в добри ръце ако трябва да сме честни. Бран като крал се очаква да е обърнат към хората, Тирион за ръка е повече от логично. А около него са хора като Давос, Бриен, Сам, Гендри, все хора на които може да се разчита.
Брон ми дойде повече. Лорд на Планински рай, че и надзорник на хазната. Аре бегайте ве  Outta Joint
Но най-важното е, че във Вестерос ще настане демокрация и кралската корона няма да се дава по кръвно право.
Аз исках връщане към изначалното, е няма как да бъде без Чеда и пр. но това е по-близко някак си до един такъв финал.

не ми хареса
Скрит текст:
нищо за Другите. Нищо за ПГ/ОП. То не че в сериала много бяха заложени тези неща, те са си основно от книгите, но феновете няма как да са доволни. Аз също не съм. Лично за мен Аря е АА/ПГ, а Джон ОП. Ако някой скочи да каже ама не може така, още от сега му казвам да пише на Мартин и ДиД.  Laughing
Аря ли уби КнН? Аря. Кончето при нея ли отиде, защо не отиде при някой друг?
Кой уби кралицата, любимата си в името на доброто и спасявайки хората от нов деспот. Джон.
Толкоз относно 'титлите'
Когато отведоха Джон и Денерис напусна трибуната, буквално секунди след това Аря се телепортира при Джон.  Laughing Wink Не че не знаем, че тя времето и пространството ги няма за нищо. Но това са си типичните клиширани Холивуд моменти. Тъпо, но това е положението.
Сив червей като един предан фанатик би трябвало да заколи и Тирион и Джон и да се хвърли срещу северняците в една пагубна битка. По мимиките на лицето му дадоха вътрешната борба в него, но някак си неубедително. В един момент го дават как коли и беси, а после много бързо подгъна коляно образно казано.
Бран?
Разбирам защо масата народ ще нададе вой. Но лошото е, че и по-хард фенове има за какво да се хванат, че не е измислено добре. Значи аз нямам нищо против Бран и това да е Крал. Със сигурност би бил по-човечен и добър от много други, но не му се градеше такъв образ. Той е ТВ. През целия сезон само седеше и не правеше нищо. Да бяха го дали как се варгва, как нарежда нещата така, че да се стигне до този финал.
Когато Тирион попита Бран дали иска да е Крал, Бран отвърна: ''Че за какво съм бил път до тук'' Или нещо подобно беше. Тук ни се загатва, че е видял всичко това и го е очаквал, но ние трябва да си вадим тези заключения от контекста. И пак не значи, че са верни и че е така. А милиони хора дори няма да се замислят над това.
Така че тук ДиД можеха много повече да се постараят!

за Бриен
Скрит текст:
Жалко, исках някакъв намек, че носи дете Ланистър. Но ми хареса как дописа главата за Джайм. Simple Smile Поне за това се сетиха ДиД. Неочаквано като за тях, но се сетиха.
Тирион изнесе почти целия епизод с изключение на трогателните последни минути със Старките. Много ми хареса когато рева над труповете на Джайм и Церсей. Също силен момент, а и му повярвах.

Ами това е.
Както вече писах, кой харесал, кой не, но на всички ще ни липсва и ще осъзнаем това след няколко седмици...
Вече няма да има тази култова музика в началото с тази велика шапка, няма да има дискусии за това кой, кога, защо и как, няма следваща неделя или догодина.

Cry

# 114
  • Чужбина
Приятели, Дани каза на Джон:

Скрит текст:
че хората имат право на избор ли? Един вид, или коленичиш, или Дракарис?

Правилно ли съм го разбрала?

Ама видяхте ли, как стават нещата в демокрацията? С връзки се уреди Санса.

# 115
  • София
Скрит текст:
нямат думата. т.е. или коленичат или Дракарис

за Вала
Скрит текст:
Вала е само частично разрушен, не е паднал целия. Сам там където Визерион мина.

някой да ми обясни за Джон и края
Скрит текст:
Уж го заточиха на Вала, където както каза не си спомням кой винаги ще има несретници да се пращат. Обаче аз Нов страж не видях или?  newsm78
Джон си отпраши със свободните хора зад Вала, хванаха гората един вид.
Е кой ще ходи да го надзирава там дали спазва кралския декрет да няма жена? Аз пък му пожелавам една нова Игрит отнякъде да го ощастливи.  Simple Smile

и пукна
Скрит текст:
пролет

THE END!

# 116
  • Разпиляна във въображението
Eleonora_27,
Скрит текст:
дупката във Вала изобщо не е там, а към морето вдясно. Където бе онова разчленено момче.

Джон, и аз това се питах -
Скрит текст:
сложиха го шеф на затвора, а той направо отпраши в горите.

И аз забелязах, че пролетта е дошла. Simple Smile

# 117
  • Чужбина
Аха, аз се надявам в книгите Джонката да се ожени за Вал накрая или нещо такова.

И да си има деца.

Тия сега казаха, че той:

Скрит текст:
няма право да си взема жена и да има деца, нали?

Но поне Сам написа:

Скрит текст:
Песента, а Тирион ще чете.

# 118
Който мисли, че това е:
Скрит текст:
демокрация, не е внимавал в картинката. Не и във формата, която познаваме. Сам предложи точно това. Отрязаха го всички, как каза някой, може би и конят ми трябва да има право на глас? Ама и правилно! Не е ли това най-голямата слабост на демокрацията? Когато гласът на един учен е равен на гласа на един кретен. При тях е друго. Лордовете ще избират управник от тук насетне. Не знам точно какво е, но самите лордове не са избираеми, така че демокрация със сигурност не е.

# 119
  • Чужбина
Бледолилава, не е по-добро от нашата "демокрация".

Добре, приятели, вие това за Дани по какъв начин го разбрахте?

Скрит текст:
Това е било неин план от началото ли?

В смисъл, как трябва да разбирам тая реч?

Нещо тоя епизод ми течеше много бавно мисълта.

Хаха, челите книгите се оплакват:

"Yara kind of forgot about the kingsmoot"...

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 06:34 от Eleonora_27

Общи условия

Активация на акаунт