GoT 39 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кралица на пепелища /19.05-26.05/

• 29 714
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 585
😂😂😂
Точно така смятам да гледам на сериала. Да идват книгите по - скоро.😁

# 586
  • София
Толкова се изписа вече, че чак загубих края на коментарите...Не че моето мнение има значение, още повече, че се припокрива с вече изказаното. Обаче...недоразуменията бъркат толкова остро в очите, че няма как...
В този ред на мисли кога успяха да възстановят КЧ с все екстрите вътре?!
То жив човек не остана, тухли, пепелища и разруха навсякъде и хоп...няколко седмици по-късно градът цъфти отново цял-целеничък, всички с нови лъскави дрешки, заседателната зала чак свети от чистота и украси (колони, завъртулки по столовете), Бриен дописва книгата за рицарите, без по него да има дори прашинка от битката, в стая за чудо и приказ...т.н.
Та не само че сюжета залита от една в друга крайност като пияна мотика, ами и обкръжаваща среда е.....магияяя
Ами сори, ама създателите, дето толкова се биха по гърдите какво са сътворили...да си заровят главите в някое пепелище.

# 587
  • 221B Baker Street

# 588
И да се върнем на основното - сериалът се казва "Игра на тронове". Всеки род, който управлява свое кралство във Вестерос, иска да властва над 7-те кралства. Дори вътре в самите родове воюваха са власт. То не бяха войни, заговори, предателства, убийства, кръв на килограм и всичко с едничка цел - всеки един да се докопа до трона в КЧ и да управлява всички останали.
И когато се стигна до там, когато съветът се събра да избира нов крал, ей така, пленникът Тирион им каза кой да бъде крал и всички се съгласиха, без възражения?!
И най-голямото недомислие - отделянето на Севера без коментари, без нито един да се противопостави или пък да каже "Аз също искам автономия за моите владения". Яра по-глупава ли е та не поиска автономия за Железните острови? Принцът на Дорн? Дори доказаният малоумник, управляващ Орлово око не каза "Искам и аз като братовчедка ми Санса да съм си крал и да бутам като мама в дупката тия, дето ме гледат на криво"
Че за какво воюваха тогава? За какво тогава 8 сезона се клаха, тровиха, драха живи, насилваха, убиваха бащите си, братята, сестрите си, предаваха роднините си - за да се съгласят на края всички безропотно с това Бран да ги управлява, а ЗХ да е отделно кралство? Ами да не бяха скачали тогава на Церсей и да я бяха оставили да ги управлява - да й се подчиняват, да си плащат лептата в общата хазна, да не я дразнят и всеки пак всеки щеше да си живее в своя дом, роднините, селяните и войниците живи, столовете на кралския съвет щяха да са подредени, виното от Дорн в изобилие, бардаците нямаше да са с разрушени стени, а в хазната щеше да има пари и за празнични фойерверки по случай изпращането на Джон отново на Вала. Който тотално го отписаха и забравиха, без дори да му кажат едно "Благодаря!" поне за това, че ги спаси от КнН и армията му. 
Не ми било Игра на тронове, най ми било Пародия на тронове.

# 589
  • Русе
За онези, които сравняват края с предполагаемия оригинален такъв по книгите – препоръчвам просто да гледате на сериала като самостоятелна продукция. Книгите настрана, те фактор тук не са.

По-точно, преди години сериалът почна като "Based on", но от един момент нататък вече е само "Inspired by". Което е съществена разлика в една екранизация.

Поне на мен такъв поглед много ми помогна откъм историйните недомислици (от субективните такива, например Аря, някога ми беше най-любимият персонаж, с толкова надменно и най-вече самодоволно излъчване само в рамките на един сезон успяха да ме накарат да я намразя почти като Джофри едно време; та до обективните – кой слага неук наемен войник за министър на финансите). Нищо не може да разреши вътрешните противоречия и фалове в самата продукция, затова просто каквато – такава. И да се ядете, нищо няма да се промени Simple Smile

Не знам къде замина тълпата с рамзивото „Ако очаквате хепиенд, значи не сте внимавали“. Целият край беше един огромен хепиенд, на границата на фенсървиз. Изключая може би за твърдите фенове на Денерис, които не са харесвали други герои освен нея преди обрата й. Под чертата имахме лошко-лошко-лошко = мъртви; всички добрички и белички живи и получили каквото искат. И пролетта пристигна дори далеч на север. Сняг нямаше, само захарен памук Simple Smile

# 590
Ако някой е пропуснал това клипче с Емилия.
"Най-хубавия сезон досега" - казва устата.
"По-голяма глупост не беше правена до момента" - шепти всичко останало в изражението на лицето ѝ.

# 591
  • Пловдив
Гласувах с Не в анкетата, не ми хареса какво се случи с Джон, пак беше изгоненото копеле 🙄 да си му бяха дали ДК, че нямаше да стане крал нямаше, но и изгонен на майната си. Спаси всички и за благодарност като най- големия престъпник. Може би се повтарям с някого, но не съм ви изчела още не ми е минало.

# 592
Аз специално търсих научни статии по въпроса с тия сезони. Как е наклонена тая планета, как се върти, много ме тормозеше по едно време GrinningVery Happy:D

# 593
  • София
Mondiso,
Не четеш мненията назад. С Джон вече коментирахме защо Севера стана независим и никой нищо не може да направи по въпроса, защото те имат военна сила, каквато другите нямат.
Какво иска Яра с три кораба или Дорн с едно голямо нищо няма значение.

# 594
  • Варна
Те северняците явно се клонират като дотраките и Неопетнените. Все нещо са научили от тях май. Иначе как при толкова много жертви и кланета Севера още има изобщо останали боеспособни мъже?

# 595
И аз гласувах с  НЕ в анкетата. Изключително недообмислен, скалъпен,  нагласен недогласен, нелогичен и безсмислен финал. Едно голямо нищо. Една голяма подигравка със зрителите на продукцията. Колкото повече осъзнавам финала, толкова повече се ядосвам. Избиха качествени персонажи, за да сервират накрая тая сбирщайн от оцелели второстепенни герои и да погубят единиците останали първостепенни такива.
Какъв Съвет, какви пет лева - ни логика, ни мнение, ни ум, ни разум у тях.
И Бран - Крал, ни в клин, ни в ръкав. И щели да бъдат кралете на изборен принцип. Ако Бран е безсмъртен то тогава той заби кол там за вечни времена. Какво ще избират повече. Той беше постоянно и изцяло дезинтересиран от човеците и съдбите ми, даже от своята собствена също, все повтаряше, че нищо не иска, че нищо не му трябва, че вече не е човек и дрън - брън и изведнъж крал, ама не на гаргите, а на хората за които не му дреме. Колко пък да е добър един такъв крал. А, да, няма да ламти за още власт, пари, надмощие, щот нали не му дреме, той нищо не иска, ама се съгласява от него да мине. Еееех. Според мен сложиха на трона едно абсолютно дезинтересирано и индиферентно куку, на всичко отгоре почти вечно и мислещо се за всичко друго, но не и за човек, лишено от чувства и емоции и обградено от неуки глупаци, манипулатори, престъпници и чисто луди перекендета. Ура.

# 596
Някой беше писал че финала е един такъв никакъв защото може би ще има продължение заради това че GOT е златна кокошка.
Мисля че в разговора на Тирион и Джон има загатване за това. Джон казва че това е последната им среща а Тирион че не се знае и ала бала.
Също искам да попитам като обсъждаха дали някой е видял Дрогон и Бран каза че ще го потърси за какво точно му трябва да го търси, реално може би само Джон може да го подчини и язди  а те го заточиха на кънда мънда.
Та по тази линия също може да се търси продължение- дракона да прави бели и да трябва пак Джон да ги спасява.

# 597
  • Пловдив
Те северняците явно се клонират като дотраките и Неопетнените. Все нещо са научили от тях май. Иначе как при толкова много жертви и кланета Севера още има изобщо останали боеспособни мъже?
Може да не са само северняци, а и от Долината ,и там слушат Санса .

# 598
Защо се чудите на снега? Винаги когато има война, има зима - така работят сезоните във Вестерос.
Е, че по тая логика като беше Войната на Кралете на Петимата крале защо нямаше зима?
гласувах с едно голямо, тлъсто НЕ!

# 599
  • Варна
Войската на Станис не даде ли фира в някаква зимна виелица?

Общи условия

Активация на акаунт