GoT 39 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кралица на пепелища /19.05-26.05/

• 29 608
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 990
  • 221B Baker Street
Дай една пържола и си вземи киноата...

# 991
  • Чужбина
Бледолилава е права за евнусите принципно. В Османската империя престават да полват евнуси, защото надебеляват и стават мързели.

Но в книгите за Неопетнените пише, че пият някакви билки, опиати и разни такива неща, които ги правят напълно безчувствени, т.е. машини за убиване.

А и от 5 момчета, един е ставал накрая Неопетнен. Най-добрите роби. Веднъж Неопетнен, цял живот роб.

Идеята сигурно е от Османската Империя + нацитата (злите езици говорят, че войниците са били на дрога).

# 992
Отдавна си мисля да се оплача за нещо.
Много близък човек, който не е гледал нищо, не е чел книгите, но все пак реши да гледа 8-ми сезон, гледа 1/2 час от първия епизод и ми каза: Крал ще е оня с количката.
Еми за какво говори това? Поредното доказателство, че сериалът е опропастен.

Имаше един американски президент в инвалидна количка. Често хората подценяват инвалидите.
Според мен способностите на Бран биха помогнали на всеки един политик особено  в съвремието.
Ние оценяваме силата на база оръжие, боравене с меч, притежание на дракони и тн. , но забравяме, че  лорд Бейлиш беше казал: Knowledge is power
Важното е че системата се промени и вече властта няма да се предава по наследство.

# 993
  • Чужбина
Важното е че системата се промени и вече властта няма да се предава по наследство.
Уж ... да.

Иначе в Есос в някои градове има нещо подобно на демокрация. Във Волантис, например, има избори м/у нещо като 2 партии - тигри и слонове. Изборно право има всички свободни хора, които разполагат със земи, вкл. жените.

Т.е. това не е нищо ново под слънцето във Вселената на Мартин.

# 994
Страхотно сравнение с Брейкинг бед Grinning

# 995
# 996
  • София
Чернобил засега ги тръшка всичките в земята.

# 997
Колко да е полезен със способностите си Бран? Един детектор на лъжата да е най-много. Пазител на историята? Що за глупост и каква полза? Разбирам да не са открили писмеността, ама я каква огромна библиотека си имаха в Цитаделата и колко майстери...

Елора, това с чашите кафе и бутилките мин.вода и в клипа го споменават, като обръщат внимание, че това само по себе си е показателно за небрежно и претупано отношение към последния сезон. Досега не бяха правили такива гафове.

Колко ли са се надявали милите, че като сложат по една усмивка на всички на края и пуснат оптимистична музика и хоп, всички ще се плеснем по челото и ще кажем: Ами да, точно така трябваше да стане. Така пишеха впрочем, че щели сме да се почувстваме. Е не стана. Как не се намери някой от екипа, или пък някаква фокус-група не ползваха ли? Да им каже, че царят е гол, та да не го показват такъв на хората за срам и позор.

# 998
  • София
elenaz,
Севера се би с мъртвите и спасиха задниците на цял Вестерос.
Само заради това могат да поискат каквото си поискат.

# 999
На мен ми е странно, че Яра си мълча. Тя нали се разбра с Дана за автономия. На срещата обаче нищо не каза.
Дорнския принц също мълча, което беше супер нетипично. Да кажем Робин Арин и Едмур Тъли са ОК с крал Бран, защото са роднини, но принца и Яра нямат причина да се съгласяват.

# 1 000
Цялата им "сбирка" беше отврат.
Тази сцена ми беше противна.
Още бях потресена от смъртта на Денерис, те ми се веселят на седянката - кой да вземе по голямото парче от баницата.
Смешници.

п.п.Колкото повече време минава, толкова повече ме е яд . Не мога да го приема и това е.
Сега си гледам сезоните отначало и се пренасям отново в тази епоха.

# 1 001
  • Варна
elenaz,
Севера се би с мъртвите и спасиха задниците на цял Вестерос.
Само заради това могат да поискат каквото си поискат.

Севера произведе Бран Старк, ако не беше той, мъртвите нямаше да минат Вала. Той беше тяхната цел. Wink
Параграф 22.

П.П. Струваше ли живота на Бран, смъртта на стотици хиляди?

# 1 002
  • Варна
Едмур беше най-трагичен с тъпия опит да вземе короната.

# 1 003
  • Варна

Едмур беше най-трагичен с тъпия опит да вземе короната.
Е, то беше очевидно, че е пародиен образ.

# 1 004
Хексе, защо Бран да е бил целта им?
Аз това не го разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт