Подготовка за малкия човек - тема 7

• 43 486
  • 771
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте! Малко да сменя темата с кош за новородено за кола - четох, че се закрепва или с коланите или със специален адаптер, който се купува допълнително. Това изисква ли си от закона? Ако се ползва само за кратки разстояния и има винаги някой при бебето наложително ли е?

# 451
Да сложиш колана не е сложно, няма минута работа да го щракнеш и пристегнеш.Без колан при маневри встрани или спиране на колата по-рязко кошчето се лашка.
Незнам иначе дали има закон, че това е задължително

# 452
Благодаря ви за коментарите за уреда за АМ, мисля да изчакам да видя кое как ще е, защото наистина е немалко пари.

А някоя от вас има ли проблем с това бебчето да не иска да си изпива АМ?
В началото пие по-лакомо, но в един момент спира и започва да заспива. Опитвам се да будя, да подканям с шишето в устата и така изпива още известно количество, но често не може да изпие цялата предписана ни доза на хранене. Става въпрос за бебе на около седмица.

Не се притеснявай. И двете ми дъщери имаха такива периоди. Особено първата. Имаше моменти, когато дори не искаше да започне. Друг път пък си изяждаше всичко. Забелязах и при двете, че има периоди, в които ядат по-малко и такива, в които ядат повече. Не е винаги едно и също. Дозите препоръчани на кутията са общо взето максималните за съответната възраст, но всяко дете е различно и едни ядат повече, други по-малко.

Anastasiya, благодаря за инфото.
Проблемът е, че бебчо се роди по-малък и трябва да наддава и е важно да си изяжда дозата за денонощието. Но засега е мисия невъзможна.

# 453
Попринцип е добре с колан иначе може на някой завой да иде в другия край или да се обърне, щракването е за 2мин заедно с опасването на самия кош.Дори и за кратки ги слагам за собствено спокойствие и безопасност на беболина въпреки че скърца тя като и слагам коланите .

# 454
  • София
edna0112, разбуждай го.
Моят син се роди недоносен, но беше на кърма. Хранеше се на час и половина - два. Педиатърката каза "малък е и бързо се уморява".

# 455
edna0112, разбуждай го.
Моят син се роди недоносен, но беше на кърма. Хранеше се на час и половина - два. Педиатърката каза "малък е и бързо се уморява".

Може и това да е. Първата ми дъщеря също се роди много малка (2.400 кг) в началото на деветия месец и нямаше сили да засуче в началото (пробвах да кърмя). Щом е на АМ не влизай в порочния кръг цял ден да буташ биберон обаче и сега две капки, после две капки. Храни си го на три часа и колкото изяде - толкова. Насила няма как да го нахраниш. Ще наддаде и ще прояде по-добре предполагам.

# 456
  • София
Моят беше точно 2400 гр като се роди. Разви и тежка жълтеница. Спадна доста в теглото. Жълтеницата и печенето на лампа много го успиваха. Нямаше будене.

# 457
  • София
Здравейте! Малко да сменя темата с кош за новородено за кола - четох, че се закрепва или с коланите или със специален адаптер, който се купува допълнително. Това изисква ли си от закона? Ако се ползва само за кратки разстояния и има винаги някой при бебето наложително ли е?

Не съм сигурна дали разбирам правилно въпроса - но ако питаш дали може някой да гушне бебето за кратко разстояние и така да се вози - не, не може. Има закон, според който деца под 14 години се возят задължително на задната седалка и със съответните приспособления за безопасност - кошница, стол или седалка. Не помня над каква височина на детето вече няма нужда от допълнителна седалка. Кошницата и стола се обезопасяват с коланите или с базата Изофикс (ако колата позволява и родителите закупят допълнителната база) и бебето се връзва и с коланите на съответния стол.

# 458

Не съм сигурна дали разбирам правилно въпроса - но ако питаш дали може някой да гушне бебето за кратко разстояние и така да се вози - не, не може. Има закон, според който деца под 14 години се возят задължително на задната седалка и със съответните приспособления за безопасност - кошница, стол или седалка. Не помня над каква височина на детето вече няма нужда от допълнителна седалка. Кошницата и стола се обезопасяват с коланите или с базата Изофикс (ако колата позволява и родителите закупят допълнителната база) и бебето се връзва и с коланите на съответния стол.

Да, точно така, аз се чудех дали базата е задължителна, но бяхме и в магазин и ни обясниха, че това са двата варианта.Благодаря ви Blush

# 459
  • София
Здравейте, момичета! Моля, помогнете:
1/ Има ли необходимост да се купува комарник за количка или може би е ок, ако самата тя е покрита просто с някаква пелена ?
2/ Кои пелени използвате, от къде ги купувате ?
3/ !!! Трябва ни спешно ветеринар, може би всеки момент ще родя - има ли някаква по-специална група, в която се обсъждат имена на лекари ? Аз съм от София, Красно Село.

Благодаря предварително ! Simple Smile

# 460
За мен комарникът е задължителен-особено при пролетни и летни бебета, всякакви мухички,пчелички, буболеченца, и разни други нещица. Ползвам го ежедневно и не мисля дали нещо ще падне в коша.
Пелени купих от Хиполенд-бархетни 2 к-та и муселинова 1 бр. От Комсед една памупна голяма пелена.

# 461
1. Аз купих комарник, ще видим дали ще го използвам. Не ми харесва идеята с пелената - малко или много ще спарва, колкото и да е тънка пелената.
2. Имам пелени от различни приятелки, купени от бебешки магазини (комплект памучни и бархетни) и от Джъмбо си взех последните - 4 памучни.
3. Ветеринар? 

# 462
  • Canada
Може би има предвид педиатър?

# 463
Оле не мога Grinning Grinning Grinning този ветеринар ме разби Grinning

# 464
  • София
1. Комарникът за мен е задължителен.
2. От Вис Виталис.
3. Ветеринар 😜
За почти всяка болница има отделна тема, в която се обсъждат лекарите. Ти насочила ли си се към някоя?

Общи условия

Активация на акаунт