Подготовка за малкия човек - тема 7

• 43 438
  • 771
  •   1
Отговори
# 570
Момичета, препоръчайте ми ваничка за 6м.+. Малка й е вече другата.

# 571
Ние ползваме тази: https://www.hippoland.net/cangaroo-komplekt-vana-s-s-stojka-i-termomet-r-dolphin
До година и 7 месеца го къпехме във ваничката, вече е в банята прав.

# 572
  • Г. О.
Здравейте, мамчета. Искам съвет от вас по няколко въпроса:
1.  Какво постилахте на земята, когато вашит бебчета започнаха на пълзят? Имаха ли си постелка за игра и ако да - каква? Как да я направя неплъзгаща се (тъй като ще бъде върху паркет)?
2. Когато започвам захранването на детето, от какви шишенца и прибори ще имам нужда (за даване на вода, на кашички)? Шишетата стъклени или пластмасови да бъдат?
3. За суха кожа(която няма атопичен дерматит) какъв шампоан и лосион за тяло да ползвам?
Дано да ми отговорите, ще съм благодарна на всеки, включил се с мнение. Приятен ден:)

# 573
  • София
Здравейте, мамчета. Искам съвет от вас по няколко въпроса:
1.  Какво постилахте на земята, когато вашит бебчета започнаха на пълзят? Имаха ли си постелка за игра и ако да - каква? Как да я направя неплъзгаща се (тъй като ще бъде върху паркет)?
2. Когато започвам захранването на детето, от какви шишенца и прибори ще имам нужда (за даване на вода, на кашички)? Шишетата стъклени или пластмасови да бъдат?- Има комплекти чиния, купа, чаша и прибори. Въпрос на вкус. Аз харесвам бамбукови.  Шишета докато фаза ги държа ще са стъкло, когото започне бебето само да пие- пластмаса.
3. За суха кожа(която няма атопичен дерматит) какъв шампоан и лосион за тяло да ползвам? - Urage.
Дано да ми отговорите, ще съм благодарна на всеки, включил се с мнение. Приятен ден:)

# 574
  • Beyond the stars
1. Постилах една подложка на Икеа за игра преди да започне да пълзи, че беше зима, пък той си живее на пода от 3 месечен някъд. След като пропълзя-нищо. Не виждам как да постеля цялата къща Grinning Нямаме меки подложки или нещо, навсякъде сме с паркет. Дрънва от време на време, ама нали трябва да се учи и да се пази.
2. Пластмасови купички на Tommee Tippe взехме в началото, имаме и бамбуков комплект и един от Икеа. Та като цяло пластмасови, по-безопасно откъм чупливост и по-лесно за поддръжка. Малкият е фен на една лъжичка на НУК, въпреки че пробвахме и други, тази е хит.

# 575
1. Ние го оставяхме да пълзи на леглото, докато траеха само опитите му. Но като почнаха да стават успешни вече го сложих на земята ,директно на ламината и му беше много по-удобно. Иначе му купих и пъзел за пода от Джъмбо и постилах, за да сяда да играе на нея
2. Аз му купих само лъжички от Джъмбо, едни дълги, които бяха удобни, когато давам от пюрета в по-дълбоки бурканчета. Иначе и купички имаме пластмасови  и чаши.
3. Ние го къпем само с А Дермо екзомега

# 576

1.
Няма нужда да постилате нищо, така или иначе ще си пълзи навсякъде, няма как да покриете всичко или да го направите неплъзгащо се, последното не е проблем, докато лазят. Като проходи има чорапи с неплъзгащо се покритие, при нас свършиха добра работа. Но доколкото е възможно оставяйте детето босо или най-много с чорапи по-студените месеци, полезно е за развитието на свода и въобще цялостното правилно оформяне на крачето.

2.
Шишетата - стоманени с накрайник. Стъклените са леко опасни, а на пластмасата не съм фен, винаги може да се отделят някакви гадни неща от нея във водата, особено при високи температури, трудно се почиства качествено, изхабява се бързо и го има момента и с разграждането после...колкото по-малко пластмаса, толкова по-добре.

Прибори - нормални метални малка виличка и лъжичка, може да си вземете от тези купички с вендуза, да не се хлъзгат много по масата по време на първите опити за самостоятелно хранене с лъжичка. Не е нужно детето въобще да яде пюрета и кашички, ако се спрете на захранване, водено от бебето (и книга на български има вече).
На нас ни бяха подарили една сребърна лъжица с дъъълга дръжка, явно смятайки, че ще ми помогне да изливам разни течни и кашести консистенции в устата на детето Grinning Но човекът си вземаше храната директно с ръце от плота и се справяше идеално, отвреме навреме му давах и нещо за ядене с лъжица, аз я пълнех, той ми хващаше ръката и си поднасяше лъжицата директно към устата, малко след годинка почна да се справя и сам. Най-обикновена малка метална лъжица. Към годинка почна и да си боцка парчета плодове и друга подходяща храна с малка метална виличка. Нищо специално не съм вземала, освен една пластмасова купича с вендуза отдолу, да не бяга много в началото, после свикна и не е имало нужда от нея.

3.
Много съм доволна от А-Дерма, почистващ гел 2 в 1, за коса и тяло, не щипе, ако му влезе в очите. Три години го ползваме вече, няма кожни проблеми.

# 577
  • Canada
Ползвам пластмасови лъжички, за да не се нараняват венците на бебето. Навремето с големия ползвах едни на Гербер от мека пластмаса или някакъв каучук май бяха.
Купихме и пластмасови панички с капак, но в момента ползвам стъклени.
Ползвам шампоан/гел за баня и бебешко олио на Burt's Bee.
Шишетата засега са стъклени, по-нататък ще го науча да пие от чашка.
Засега ползваме едно пачуърк одеалце за игра на земята, но се пързаля, наистина. Трябва да му взема подложка, която се слага под килимите, когато се наканя. Бебчо не е почнал да пълзи още, така че имам време.

# 578
Препоръчате ми бебефон с камера, харесала съм си няколко в Алиекспрес, но незнам до колко са удачни и вършат работа, а тука гледам някакви по 300-
400 лева, което ми струва множко 🤔 Ще се радвам да споделите мнения.

# 579
Числата съм и преди, ние сме с такъв:
http://baby-expert.eu/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%84%D0%BE%D0%BD … %BD-i-Care-BM-269
С приложение на телефоните и компютъра. Нямаме никакви грижи с него. Мога да виждам какво става в стаята, дори когато не съм у дома, а дори и извън града. Почти две години вярна служба

# 580
  • Canada
Това като гледам върви само с iPhone. Предполагам могат да се намерят по-евтини уеб камери, които работят на същия принцип.

Ние сме с Vtech, не знам дали ги има тези в България.

https://www.staples.ca/products/2802386-en-vtech-2-inch-video-ba … ight-vision-vm312

# 581
Аз съм с телефон с андроид и работи идеално!

# 582
  • София
Ние сме с такъв и сме много доволни, но мъжа ми държеше сигнала да не минава през интернет.

# 583
  • Пловдив
Здравейте момичета! Аз ви следя от известно врме, но така и не съм писала досега. Бременна съм в 31г.с с термин 28.09. Ако не броим няколкото бодита, които купих наскоро нищо друго не съм взела. Още се ориентирам с бебешките дрешки и за това как трябва да се обличат в преходният сезон. Та срам не срам ще питам - ромпърите с къси ръкави и крачоли вместо боди ли се ползват или върху него Relaxed?

# 584
  • София
Върху него,а като поотрасне може и без боди.

Общи условия

Активация на акаунт