Подготовка за малкия човек - тема 7

• 43 418
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
Взех този на Икеа в крайна сметка https://www.ikea.bg/rooms/baby-children/baby/baby-textiles/baby- … bikolnik/90319701
Има „дъно”, все едно матрака влиза в него, та поне не пада. Не е лош и не е обемен Simple Smile
От всички гледани, мисля, че този ми допада най-много!

# 646
Да се запиша и аз най-накрая.
Предстой ми да започвам да пера дрешките за бебчо, за да са готови.
Но ми се иска да дезинфекцирам пералнята с нещо преди това.
Някакви съвети ,с какво да го направя. Препарат или нещо, което сама да приготвя?

# 647
Аз препоръчвам 8-10 пакетчета с лимонтозу да се изсипят в отделението за прах и да се пусне една празна пералня на 90градуса.

# 648
С ябълков оцет и на 90 градуса също става. Аз я почиствам така около два пъти в месеца. Важно е и преди това с ръце и някакво парцалче хубаво да се почисти гумата отвътре там, където пералнята се затваря.

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 18:36 от Anastasiya_S

# 649
Малко прекалено е чак да дезинфекцирам и пералнята. Те тия бебета не са стерилни и не трябва да са.

Иначе за мрежестия обиколник питах от къде е, ама съм написала повивалник без да искам

# 650
Да, няма как да е стерилно всичко около бебето, а и не е нужно. Перлнята обаче трябва да се чисти от време на време, дори да не се ползва за бебе. Моята дори има индикатор, който светва и показва, че е време за празен цикъл на 90 градуса.

# 651
Най-добре е ако пералнята има програм за самопочистване.
Моята има, но не ми е хрумнало никога да го пусна 😆 просто първия път пуснах дрешките на 90 градуса и това е, сега вече само на 40 градуса...

# 652
Някой да ме светне за нощните залъгалки с какво са по-различни?
И да повдигна въпроса за скалите на шишетата на Авент, а именно защо големите шишета измерват с 10 мл повече от малките? Някой правил ли е сверка? Аз случайно забелязах и започна едно мерене и преливане... и вашите ли са така или съм попаднала на менте?

# 653
Някой да ме светне за нощните залъгалки с какво са по-различни?

Светят Grinning

# 654
Anastasiya_S,
Каква е твоята пералня с индикатор за почистване? Искам да сменя нашата, че гумата там, където се затваря се позахаби. Събира нечистотии. Чистих я, но не много успешно.

Aleind,
а твоята с програма за самопочистване каква е?

Аз иначе отскоро ползвам Sanytol за дезинфекция на дрехите при пране, не знам обаче дали е наличен в България, но в интернет сигурно може да се поръча.
https://www.sanytol.fr/contenu/la-desinfection/desinfecter-la-ma … ronnement-de-bebe

# 655
Малко прекалено е чак да дезинфекцирам и пералнята. Те тия бебета не са стерилни и не трябва да са.

Иначе за мрежестия обиколник питах от къде е, ама съм написала повивалник без да искам

От рая тойс е Simple Smile

# 656
Аз ползвам този :https://remedium.bg/product/66004/heitmann-pochistvasht-preparat-za-peralni-mashini-3in1-x250-ml.html
Продава се във големите вериги кауфланд,метро и т.н

# 657
Здравейте!
Искам да ви попитам нещо относно козметиката за бебето.
Спряла съм се на Topfer и Oscar Organic. Имате ли мнение и коя марка е по-добра?
Същот така... Какво точно да взема? Бебето го чакаме края на октомври - началото на ноември... Олио или лосион?

# 658
За марката незнам ,но олио и след като свърши опаковката лосион.

# 659
  • София
Момичета, пиша го сигурно за стотен път, но олиото се ползва за масаж и почистване, не за хидратация на кожата.
За хидратация се ползват крем, мляко за тяло или лосион според сезона.

Кремът е най-тежък - зимата
Лосион - пролет и есен
Мляко за тяло - лятото като най-лека текстура

Общи условия

Активация на акаунт