Подготовка за малкия човек - тема 7

• 43 426
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
  • Beyond the stars
За нашето късно септемврийче чувалчета си бяха супер, от новороден спи в тях и е свикнал. Сега спи по боди, че жега, но по принцип. Не е драма за памперса, щото така или иначе се е събудил да яде. Като спря да се буди за манджа, не сме го будили да сменяме памперс.
Гнездо не сме вземали, в първите дни в леглото бяхме направили импровизирано от нагънати одеяла, че изглеждаше много мъничко човече в това огромно легло. После беше в шезлонг.
На гимнастика да зяпа - от 3 месечен.

# 631
Имам милион чувалчета, не ги използвам Simple Smile бебчо много се поти в тях, сутринта е като след баня.... през лятото спи по боди, зимата с одеяло

# 632
Aleind, това не би трябвало да е заради чувалчето. Явно не е облечен подходящо и му е топло. Ето таблица как се избират дрехите и плътността на чувалчето според температурата в стаята:

# 633
През зимата спеше на 23-24 грауса, рядко беше под 23, по боди и чувалче и пак беше му много топло. Всяко дете е различно и не смятам че трябва да се водим по таблици.

# 634
23-24 градуса е доста топла стая. Ако е и по-плътно чувалчето, не е чудно че се поти. Няма логика обаче с чувалче да се поти, а с одеало - не. Или се отвива, или чувалчето е доста по-плътно. Както и да е, всеки си преценява. Чувалчето не е закон, за мен е удобство.

# 635
Ами да, отвива се. Явно му е топло и с чувалче и с одеяло. На 23 градуса спи всъщност само по боди на къс ръкав и открит 😏 абе всеки си преценява, но аз чувалчетата със сигурност ще ги подаря на някоя майка Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 авг 2019, 11:56 от Aleind.15643

# 636
Всяко дете в индивидуално.
 За първото дете бях взела чувалче, пищеше като заклан, когато му го слагах. И една вечер не е спал с чувал. Не търпеше краката да са все едно вързани. Нямаше никаква свобода на движение. А той си беше доста енергично бебе.

# 637
Аз съм взела едно мн тънко човалче за новородено. Идеята на гнездата е че бебето се чувства по-на тясно, точно както е било в утробата на майката, тъй като гнездото го обгръща. Използва се за комфорт. Негативното е само че като свикне и трябва да пътувате и по някаква причина не го вземете, може да имате няколко неспокойни нощи. Това са споделяли други майки.

# 638
В тези случаи може да се ползва зимния кош на количката. В него слагахме първата ми дъщеря в нощите, когато беше по-неспокойна и наистина заспиваше по-лесно.

# 639
Момичета, може ли да ми препоръчате какви обиколници да взема? Не искам да са много дебели, както и да имат логичен начин за закачена на кошара само с предна решетка, а не да падат супер лесно или да ги лепя с тиксо и подобни дивотии. Има ли изобщо такива? Представям си някакви, чиято основа се подпъхва под матрака, но май не намирам.

Моля за препоръка от тези, които ползват. Нека не започва спора за и против обиколниците Simple Smile)

# 640
Нашите са такива. Едните са подпъхнати между ребрата на рамката на леглото, другите той ги гушка, докато спи. Доста са обемни , но той свикна с тях. Пак не знам на яслата как ще заспива без да гушка обиколниците..

Скрит текст:

# 641
Нашият е тип мрежа на BabyMatex. Но на 5 месеца вече нищо не може да я спре да не го хване и дръпне надолу и да ни наблюдава. Като цяло съм много доволна и не ме е страх, че ще се задуши в обемните.

Скрит текст:

Този в дъното е за красота Simple Smile

# 642
Къде мога да го купя този повивалник?

# 643
Повивалник или обиколник?

# 644
Взех този на Икеа в крайна сметка https://www.ikea.bg/rooms/baby-children/baby/baby-textiles/baby- … bikolnik/90319701
Има „дъно”, все едно матрака влиза в него, та поне не пада. Не е лош и не е обемен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт