Подготовка за малкия човек - тема 7

• 43 428
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
Записвам се и аз в темата. Вуждам, че не съм само аз с драмата "как се облича новородено" Grinning

# 616
  • Перник
Здрсвейте! Моля, кажете как перете петната от моркови, тиква и прочее от бебешките дрехи? Захранвам сега, а той има рефлукс и става мазало, както е тръгнало всичко ще е в лекета скоро. Аз досега при петна от пропуснал памперс или от повърната кърма натърквах дрешките преди пране с домашен сапун и после в пералнята с Тео бебе, не е останало и петънце, ама сега с тези моркови не стана номера. Има някакъв препарат на Фрош бебешки за петна, действа ли? Дали мога направо с вениш, после хубаво изпиране, или не е добра идея?

# 617
  • София
Вземи по~добре от лигавниците ,които се обличат,тия гумираните.

# 618
Аз от Фрош съм доволна

# 619
  • Перник
Вземи по~добре от лигавниците ,които се обличат,тия гумираните.
Значи няма оправия с петната? 😁
Той непрекъснато е с лигавници, вече ми омръзна да го гледам така като някакво мърляче, а те в какъв вид са няма да коментирам. Ама не може все да е с престилка де...

# 620
Пера с Персил Сензитив на 60 градуса, без предварително третиране. Няма и помен от петна даже по белите дрешки.

# 621
1 доза сода за хляб, 2 дози веро( препарат за съдове) и 2 дози кислородна вода от аптеката. Бъркате хубаво с не метален предмет. Мацвате на петното и след 20 30 мин в пералнята. Всичко излиза. Става и за цветни дрехи. Успех!

# 622
# 623
Момичета, чудя се дали да взема гнездо за бебе, каква точно е функцията му, струва ли си да се взима? Същото се питам и за спалното чувалче

# 624
  • София
Гнездо не съм имала, но спални чувалчета имах, даже две.
Чувалчетата ми бяха удобни. Някой деца не обичат да спят в чувалчета, но моят син не е протестирал.
Със зимното се изправяше в леглото и обикаляше Simple Smile

# 625
Гнездо за бебе не знам какво е Sunglasses
Спални чувалчета имам две, едно лятно и едно зимно. До сега (45 дни от раждането) не съм използвала чувалчето, защото бебчо спи по боди. Може би през зимата ще влезе в употреба Rolling Eyes Не ми се вижда, обаче много практично с оглед сменянето на памперси през нощта в полусънно състояние - откопчавай чувала, вади от чувала, пък откопчавай бодита и т.н. Струва ми се ще е по-лесно със завивка, но все още не мога да кажа със сигурност Blush

И да попитам и аз
Активна гимнастика кога влезе в употреба. От кой месец на бебето използвахте?

# 626
  • Г. О.
   Мисля, че няма нужда от гнездо.
   Чувалчето е много удобно, тъй като бебето често не търпи да е завито с нищо, а от чувала няма мърдане:) Ползвах само в по-хладните нощи, иначе е топло и се поти.

# 627
С юнско бебе не съм ползвала никакви чувалчета за сън.Зимата с дебела пижамка и завивка спеше.
Тия гнезда не ги виждам практични.Моят е спал денем като иска да е сгушен върху една възглавница мека понякога.
На килимче с арки с играчки го слагах от около 3 месечен, когато започна да стои на земята винаги докато е буден да ритка и да се протяга там.

# 628
Аз ползвах тънко чувалче за есента, купих го от Лидл.
Зимата също ползвах дебело чувалче. Моя син не спи със завивка. Две години не е спал никога завит.
Активната гимнастика му служеше да се приспива на нея Simple Smile Само докато го сложех там и заспиваше. Simple Smile

# 629
Лятото не ползвам чувалчета, но иначе само с чувалчета спят. По-голямата към края на годината навършва три, вече е голяма и ще я завивам със завивка. С малко бебе обаче винаги ме е било страх да ползвам завивки и затова съм ги обличала с чувалчета от новородени (родени са през октомври и ноември). Другият плюс на чувалчето е, че както и да се върти бебето, не може да се отвие. Имам различни размери и различна плътност. Гнездо не сме имали и ми се струва абсолютно излишно.

Мая, на гимнастиката от около три-месечна възраст. Преди това само зяпат и не знаят какво да правят 😊

Общи условия

Активация на акаунт