Имаме си вече сърчица, чакаме ви ДЕКЕМВРИйски слънчица!

• 23 265
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
И аз мисля чак за ФМ да го взема с мен. То на обикновения ехограф така или иначе аз бебе не виждам 😁😁😁😁🤣🤣🤣. Вчера ми вика док, ето го твоето бебе много е хубаво, но аз точно бебе не различих. Simple Smile

# 106
Ох, срам, не срам, ще ви питам нещо тъпо:
Искам ММ да дойде с мен на следващият преглед, да види бебето, да се ентусиазира повече, обаче искам да е там, само ако го гледат с коремен ехограф, иначе ме е срам Unamused има ли как да го изискам от лекаря или ще е каквото каже той? И съответно, да не взимам ММ с мен 😁 ох, дано някой няма също толкова тъпи притеснения, колкото имам аз..

Тук при мен когато се гледа с вагинален ехограф има параван и бащата вижда само екрана, а не цялата манипулация, което според мен е уважително за жената и би трябвало да е така навсякъде...По мои спомени и в БГ имаше места оборудвани по този начин, но не помня къде и кога точно съм ходила....Иначе в 12 седмица вече гледат предимно с коремен ехограф, но все пак зависи от ъгъла, под който е застанало бебчето- понякога се налага използването и на вагинален. Още повече, че с вагинален ехограф го "разбуждат" един вид и  могат да се видят повече движения, което определено е ентусиазиращо. Моето вчера подскача супер много! Stuck Out Tongue Closed Eyes Ако ти е толкова нудобно може да помолиш лекаря да ти метне една кърпа или там каквото  слагат отогре - това също съм го виждала

# 107
Lana  и аз мисля, че вече ще те гледат с коремен.
Мен ме гледат с корем още от началото. Не давам с вагинален.
С първата бременност имах кървене след преглед с вагинален и ме е страх, та не разрешавам  и тази още от 4та седмица си ме гледат с коремен.
Моя мъж също влиза с мен още от първия преглед. А миналия път, когато ходихме за сърчице влезе и сина ми, много е вълнуващо.
Ние сме на мнение, че трябва и бащата да участва в целия процес, за да се чувства част от всичко. И предната ми бременност ходихме заедно винаги.
Беърче, как ти е гърлото?

# 108
Попи, благодаря, още няма особено голямо подобрение, но поне имам някакво подобие на глас, за разлика от вчера. Пия си чайче и Стодал и така..

ММ също влиза с мен на всеки преглед, и аз съм на мнение, че татковците трябва да съпреживяват тези неща с нас. Миналият път нямаше как да присъства на раждането, не позволяваха в болницата, не сега има такава опция и даже я обмисляме.😄

# 109
Беър и ние много искаме да присъства ММ на раждането, но не разрешават и при нас, за жалост. Това не харесвам на повечето държавни болници в България, че третират родилката кат своя собственост... Това е толкова красив, важен и мил момент, а те го превръщат в напрегнато преживяване.

# 110
ММ се е навидял на всякакви прегледи, аз пък искам бебето да дойде с мен и да чуе сърчицето. Страх ме е само да не се разстрои като ме види легнала и се разплаче. Може би по късно ще я водя и нея след като ме прегледа за пол с вагинален около 12 г.с.

# 111
Оо повярвайте ми  като раждах хич не ми беше до мъжът ми. То викане, напъване, кървища и какво ли не. И сега даже няма да настоявам да идва. Даже ми я бяха донесли на другия ден, понеже се роди с анемия,и така успях и да си поспя тогава май за последно 😁😁😁Като се роди се обадих само на мъжът ми и му казах да звъни на всички, защото в тоя момент ми беше до никой.

# 112
Искам да попитам дали правят пренал-тестове в Стара Загора? Или само в София.

# 113
Благодаря, момичета. За съжаление, за комфорта и спокойствието на жените не е помислено и има стол, на който си оставяш дрехите и точно до него е кушетката, но все пак ми е неудобно. Май ще го взема на ФМ. Благодаря Ви ❤️

# 114
Мен също ме беше срам да влезе, даже първия път той чакаше отвън. После лекарката го видя и каза "ее той и таткото бил тук, защо не влезе" и ММ ми се разсърди, че не съм го викала. После го предупредих какво ще ми правят (за вагиналния ехограф), казах му, че не ми е много ок да ме вижда така и като дойде да гледа да гледа само наляво (там е големият екран). Тя и лекарката го повика само за да види бебето на монитора, мен не ме е гледал. А за раждането -  има много време, но аз, ако можех да си родя сама без никакви други хора наоколо, щях. Не искам лекарите да ме гледат, какво остава за мъжа ми. Smile

# 115
Ооох момичета, да помрънкам и аз пак...11-та седмица, към 12 та вървя и гаденето си е факт.....Не повръщам, просто мисълта за храна ме отвращава и като опитам нещо усещам продължителен супер неприятен вкус в устата и ми мирише гадно... На плодове си я карам предимно. Знам, че при много жени това пордължава минимум и четвърти месец месец....нещата при мен май отиват натам също пфф Едвам готвя като ми се наложи..Притеснявам се и че калция, който си набавям е в минимални количества, тъй като не ям мляко, същото се отнася за протеините и месото. Докторката ми ме успокоява, че трябва да ям каквото и само ако ми се яде, но... Абеее голямо мрънкало съм станала ще ме извините Weary Така като гледам всички се държите мъжки! Kissing Face

# 116
Ооох момичета, да помрънкам и аз пак...11-та седмица, към 12 та вървя и гаденето си е факт.....Не повръщам, просто мисълта за храна ме отвращава и като опитам нещо усещам продължителен супер неприятен вкус в устата и ми мирише гадно... На плодове си я карам предимно. Знам, че при много жени това пордължава минимум и четвърти месец месец....нещата при мен май отиват натам също пфф Едвам готвя като ми се наложи..Притеснявам се и че калция, който си набавям е в минимални количества, тъй като не ям мляко, същото се отнася за протеините и месото. Докторката ми ме успокоява, че трябва да ям каквото и само ако ми се яде, но... Абеее голямо мрънкало съм станала ще ме извините Weary Така като гледам всички се държите мъжки! Kissing Face
Най-накрая да стигна и аз да вляза тук, цял ден на работа, тук вече 50 на 50 знаят, че съм бременна, няма как, като се повръща постоянно.
Kalisi не си мрънкало, ела да видиш аз какво чудо съм😁Аз всяка божа вечер след вечеря повръщам и все се притеснявам бебчетата да не са гладни.
Хапвай каквото можеш, не се насилвай, аз така правя. Просто ще чакаме да отмине този период и после ще си бременеем спокойно.

# 117
Сладурче, твоето положение несъмнено е по-трудно от моето , имайки предвид, че по правило твоя HCG хормон е в пъти над този през едноплодна бременност. Достойна си за възхищение! А за спокойното бременеене ...не знам...Като си спомня миналия път в 5 месец какви болки в кръста ме почнаха ....

# 118
Здравейте, момичета! Не съм много редовна и не можах да изчета всичко. Но исках да попитам какво мислите за пренаталните тестове? И някоя мама ще си прави ли? Аз съм много раздвоена. На 35 съм и вече се водя в рискова група. По мнение на моя докнор няма нужда.
Иначе днес бях на преглед и чухме сърчице ❤🙂
Ще помоля, отново да ме впишете в списъка: термин 29.12

# 119
Калиси, ще мине и това... Аз пък си плача най-редовно, малко ми трябва и пускам сълзи. После си се смея...😁 И така. Бременност с бременност не си приличат, вече съвсем се убедих.

Меги, аз отдавна направих Пренатест. Почувствах вътрешно, че трябва да го направим и ще ми е по-спокойно. И резултата: всичко ни е наред. Както го чувстваш, така направи. Честито сърчице!

Общи условия

Активация на акаунт