Имаме си вече сърчица, чакаме ви ДЕКЕМВРИйски слънчица!

• 23 343
  • 734
  •   1
Отговори
# 225
Не ми стърчи корема, просто ми придобива вид на бременна.😄 Не е просто някакво шкембенце.
Иначе и при мен е като при Вили - след първото раждане (преди 7г и половина) така и не ми се прибра корема.

# 226
И аз съм така. След първото ражда е макар и преди 7 год, така и не ми се прибра корема. От януари до като разбера че съм бременна правих лунните дни всяка седмица и се бях пофталила малко, но сега вече пак си върнах килограмите. Особено вечер много ми е голям корема. Все още не са ме разкрили, казват ми че пак съм напълняла 😁😁😁😁, и аз се съгласявам. Още една седмица и обявявам на всички, само да мине първия скрининг.

И аз ще изчакам да мине първия скриник,но при мен е след две седмици и вече няма да се крия поне от роднини Simple Smile Вече е доста топло и се налага да ходя по тениска на работа,виждам странни погледи върху корема си от клиенти за но засега никой не мене питал нищо.По принцип още от преди като си имам коремче един дядо ме пита къде е детето ,че ме бил виждал с корем миналото лято хахах
Понеже се наложи да отменим ходенето на едно кръщене на лелята на моя приятел и тя взела че му поркла да не би да има нещо за хваленето и не искаме хората да ни виждат.пффф а то не е така,просто ни се струпаха много поводи все на близки и разходите са големи,а колко неща ни чакат тепърва и за бебето и ремонт...
От днес съм 10 г.с. + 0 дни и винаги си пета какво се случва през тази идваща седмица,много е вълнуващо.Вие правите ли така? Невероятно е през колко неща преминава малкото човече,за да се оформи всяка седмица  Simple Smile единственото което мислех е как да не му навредя и колкото и да е странно сякаш постоянно го питам дали е добре Simple Smile А колко бебенца минават през сергията ,и колко е мило и направо нямам търпение вече и аз да гушна своето Simple Smile
Извинявам се че се разписах така,но се чувствам щастлива Simple Smile
Хубав следобед на всички!

Аз по същия начин като теб - си чета всяка седмица как се променя и т.н. сега съм в 9 г.с, утре съм на преглед, вълнувам се - дано всичко е наред! А, идните дни ще се запиша за ЖК.
  Мислех си - като отида на преглед за ЖК, предполагам, че въпросният лекар ще иска да ми предписва някакви неща, а аз вече пия, предписани от другия лекар (на частно), при който се следя.
  Получава ли се такъв момент при тези от Вас, които се следят и при частник, и при АГ по ЗК?
Все ми се искаше на тоя по ЗК да не му се обяснявам, че ходя и на частно, да не се обиди.. ама явно ще се наложи в един момент.
  А, иначе аз казах на най-близките роднини и на колегите, тъй като нямаше как, започваха да ме усещат, че съм странна, а и ще ми се налага да отсъствам по време на работа.
   Искаше ми се да изчакам поне до 12 г.с. но така или иначе, като ида в другиден при личната, тя ще разпространи..
Blush

# 227
И аз си чета всяка седмица какво се случва с мен и бебето, макар и да знам долу-горе, понеже с първата бременност четох какво ли не, къде ли не и пак ми е интересно.

# 228
Здравейте, как стее?
Аз също си чета всяка седмица, то се пада в понеделник и така си ми стартира седмицата от както знам.
И моето коремче леко се е показало, но ако не знаеш по-скоро ще предположиш, че съм си хапнала добре.
Ние не крием, на хората около нас сме казали, на мен не ми се искаше много така да става ама казахме си. Grinning
Утре съм на преглед, нямам търпение. Надявам се утре вече да се разберем за първите по-важни изследвания, за да си отдъхна.
Днес съм с един кожен клин, единствения панталон, който ми е удобен и умирам от жега. Смятам да направя един пазар за рокли и поли, надявам се дори и да вали да не е студено, че не се издържа вече в дънки и панталони.

# 229
Браво на вас! Супер за коремчетата- значи растат малките човеци! Покажете снимки, ако не ви е срам...че ми е интересно Smiley Аз в почти 12-та седмица имам наченки на корем само съблечена и евентуално вечер. С дрехи, та дори и тесни все още не ми личи със сигурност..., но може би защото моята предишна бременност все пак беше преди 8 г., а и доста спорт съм изспортувала през това време....Ама четох, че това колко бързо ти расте корема всъщност показва колко е адаптивна и еластична матката, тоест колкото по-бързо расте толкова по адаптивна.. Satisfied

# 230
И аз имам коремче. Не мога да нося дънки вече, дори с разкопчано копче. Минала съм на рокли, ама и с тях ми личи. КОлежките започват да ме заглеждат. Grin

# 231
Браво на вас! Супер за коремчетата- значи растат малките човеци! Покажете снимки, ако не ви е срам...че ми е интересно Smiley Аз в почти 12-та седмица имам наченки на корем само съблечена и евентуално вечер. С дрехи, та дори и тесни все още не ми личи със сигурност..., но може би защото моята предишна бременност все пак беше преди 8 г., а и доста спорт съм изспортувала през това време....Ама четох, че това колко бързо ти расте корема всъщност показва колко е адаптивна и еластична матката, тоест колкото по-бързо расте толкова по адаптивна.. Satisfied

Моя по същия начин си личи, аз на това му викам имане, все пак си го виждам Grinning

# 232
Здравейте, момичета Simple Smile
Малко се изгубих, но ме бяха налегнали едни изпитни трепети 🤣
Коремче имам, но е по- скоро пипкаво, отколкото бременно. Мисля , че не съм качила след зимното ми надебеляване, защото дрехите ми стават к мога да ги закопчавам , но както казах аз стартирам от много и трябва да внимавам.
Каката я усетих към 15та седмица и беше като малко коте, което драскаше отвътре- беше мн яко усещане ❤
Имайте предвид , че на която й се оформи предна плацента ще усеща на по- късен етап да не се шашкате излишно Simple Smile

# 233
Полички и роклички не мога да нося ,не ми е удобно с тях . Бебето пада става сяда на земята и аз пидире и в градината.
Клоновете са сташно удобни + някоя тениска отгоре. И на ММ дрехите също са удобни и широки предната бременност си бях заела някоя блузка от него после му ги върнах Joy

# 234
Привет!
Скоро не съм писала, но ви чета редовно Simple Smile
И моето коремче е доста видимо вече. Всички дънки и панталони са ми много тесни и се виждам в чудо с обличането. При нас всички вече знаят щастливата новина, на някои им казахме, други директно ме питат хаха.
Утре съм на преглед и по-следващата седмица ще ходя да ме регистрират вече.
Честито "пърхане" на усетилите Simple Smile С първата бременност  започнах да усещам "пеперудата да пърха" в  12г.с.

# 235
Попи, много невъзпитано е да се пита.

На мен ми личи много. По принцип си имам корем от инсулиновата резистентност, който се появяваше най-вече след хранене, само че аз до 15 минути след това изкарвах всичко, но откакто спрях хапчетата ходя само по 1 път дневно и съответно комбинацията на бебе и храна си се показва видимо. Ако лежа не ми личи 🤣

Идвам да се оплача от лекаря си и да помоля за съвет.

Преди почти 2 месеца ми даде да попълвам едни документи и аз естествено забравих (попълват се за 2 минути, но забравих просто) и на предния амбулаторен лист беше написал да се яви за жк в 12 гс на 28 май. Отидох днес, но той беше забравил да ми каже да взема направление от ЛЛ (Или аз съм забравила, ама почти 100% съм Сигурна, че не ми е казвал нищо) и едва ли не ми вдигна скандал каква безотговорна майка съм (дори не съм майка още и ми е първа бременност все пак), така ли съм щяла да се отнасям и към детето си, не трябвало да разчитам само на него, ами и аз да полагам усилия и някакви такива неща. Много ме изнерви, мразя някой да ми чете конско. Случвало ли ви се е нещо подобно? Каза накрая да не забравям, че той също имал право да си избира пациентите и можел да откаже прегледи?! 😯 В частна болница е, но с НЗОК, Аз ходя с направление, но раждането ще си го платя. Отделно предния път си платих ехографа, днес също. Много съм разочарована, може да е добър лекар, но е много странен човек, честно. Ще видя какво ще правя де.

Иначе бебчето е добре, расте, май спеше днес, не успяхме да го събудим, не беше много активен. Има си всичко обаче, мозъчето се развива супер, измери там всичките неща със сложни имена и ме прати в майчин дом за БХС. Взеха ми кръв днес и чакам резултати.

Иначе ФМ ми направи той един вид и Няма да ходя на друга засега. Следващият ми преглед ще е чак към края на юни.  ...

# 236
Лана, ти при Кобаков ли беше? За първи път чувам за такова отношение от него. Не е нормално да се отнася така, но не им обръщай внимание на лекарите, знаеш, че са малко странни личности попринцип.

# 237
Лана, ех, много неприятно. И моята лекарка отвреме навреме се сопва за някакви неща, но тя си е такава. Иначе ато цяло е много готина и е отличен специалист.
Редно е, щом си го избрала за следящ лекар да ти обяснява всичко, всяка следваща стъпка, още повече че ти е първа бременност. Може сопването да не е било лично към теб и да не е искал да си го изкарва на теб, а от нещо си друго да се е изнервил и просто ти си го отнесла. Sad Не го оправдавам в никакъв случай за това поведение, опитвам се да ти кажа, че изобщо няма да си лоша и безотговорна майка, да не му се връзваш, надали е вложил някаква мисъл като ти го е казал.
В крайна сметка важното е, че бебчето е добре и всичко е наред. Каза ли ти пол? Simple Smile

# 238
MGFEH, при него, да.

Беърче, ще го преглътна веднъж, но при повторно подобно отношение просто ще се замисля силно дали е правилния лекар. За пример ще дам зъболекарката ми, която успя да пребори моите нервни кризи, истерии, сълзи и кошмари свързани със зъбите. В момента обожавам да ходя при нея, просто заредена със страхотно търпение и прекрасен човек. Искам акушер-гинекологът ми да има същата аура и отношение. При този почвам да се чувствам не на място и сякаш съм по-малко човек, едва ли не недостоен за частната му болница. Аз и в Майчин дом мога да родя, но съм избрала да си давам парите на тях и се надявах да бъде оценено и да покажат поне малко уважение. Не мога да науча всичко за 1 ден, още повече при положение че от близките ми приятелки имам точно 1, която е раждала наскоро и може да даде съвет,но все пак има бебе и не мога да я занимавам нон стоп.
Както и да е, няма да ви занимавам повече.

Иначе предположи момче, но каза че не е сигурен и е рано за пол. Другият месец щял да потвърди или да отрече. Имам месец надежда, че не е познал сега...

# 239
  • София
Мили дами, моля за съвет!
В 7г.с. съм - термин януари 2020г. , бях вчера на консултация и се чу пулс.
Имам един мисед в 8г.с.
Питането ми е кой ви води ЖК/гр. София/ и доволни ли сте? Бях при д-р Ана Богданова/ Токуда и Света Петка/, но ми се стори адски заета и доста обрана. Разбирам че за 7г.с. няма какво много може би да обсъждаме, но поне да беше проявила инициатива да се запознае със случая ми. Много е мила и със сигурност е прекрасен специалист, но наистина търся някои който да е може би не чак до там пренатоварен.
Предварително ви благодаря! 🤗

Общи условия

Активация на акаунт