Имаме си вече сърчица, чакаме ви ДЕКЕМВРИйски слънчица!

• 23 348
  • 734
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момичета!
Следя ви от самото начало, но досега не съм имала въпроси, които да не сте засягали в темата. Аз съм от Пловдив, на 28 години, първа бременност с термин 15.12.
Сега ме тормози това, че трябва да се запиша на ЖК в петък и докторът каза, че ще направим цитонамазка и ще вземе секрет за микробиология. Вземането на секрет не ме притеснява, но за вземането на цитонамазка чувам различни мнения. Искам да питам дали на някоя от вас са взимали, след като се е записала на ЖК и след това имахте ли течение някакво, болки и т.н. На мен много ми се иска да я направя, но не и ако ще навреди на бебето по някакъв начин.
Благодаря предварително! Simple Smile

# 241
Lana Аз преди ходих при доктор, който ми е препоръчан от раждали приятелки, страхотен специалист, но просто е по-серт човек и щом видях двете черти имах час вече при нея за рутинен преглед, но го отмених и запазих на друго място. Нищо лошо не ми е казала, но точно твоята случка исках да избегна. Аз съм се карала много лошо с лекари и вече внимателно подбирам, за да не се излагам после.

Ray of light Аз съм при д-р Анн Богданова, вече съм била на 2 прегледа, днес ще ходя на 3ти. При мен също бе обрана първия път, но бях в 6г.с+3 няма какво да ми каже особено, чухме сърце и това е. Втория път ходих в токуда заради болки в корема, изкарах я от някъде дойде забързана, но дойде и ми обърна внимание и ме успокои. Препоръчана ми вече и приятелка, родила предния петък. За сега съм доволна.

# 242
Цитонамазка бях пуснала преди да забременея всичко е ок едвали ще я повторим. Микробиологията е важна трябва де се пусне както и цитонамазката.

# 243
Ваня, записах се на жк в 10 седмица и тогава ми взеха секрет за микробиология и цитонамазка. Не съм имала никакви проблеми (нито болка, нито течение вследствие). Не мисля, че би могло да навреди на бебето, а и доколкото знам, задължително се прави май?

# 244
И аз така мисля. Включена е цитонамазката в ЖК, защото е важна. Дори ми се струва че към края се оправи още веднъж,но не съм сигурна. Няма от какво да се притесняваш, тя е горе долу като микробиологията на влагалището, само че с малко по дълга клечка. Нищо няма да усетиш, още по малко да навреди на бебето.

# 245
Zyra, по принцип я правят, но имаш право да откажеш. Аз това, което съм чувала от приятелки е, че ако докторът е по-груб и приложи по-голям натиск върху шийката, може да се получи кървене или дори до спонтанен аборт да се стигне. Аз ще съм при доктор, на който едва ли ще му е за пръв път, но и като казваш, че на теб са взели без проблем се чувствам по-добре и ще взема да я направя.
Много благодаря! Blush

# 246
Аз вече трета бременност ще се следя при Папукчиев в 25 ДКЦ. Уникален, положителен и мил човек е! Никога за нищо не ми се е сопвал или скарваш, много е натоварен ,но никога не ме е претупвал, обяснява за всичко и пита дали имам въпроси. Винаги ходим с мм и показва и на него кое какво е. Някой път и каката идваше с нас и винаги намираше какво да и подари, дали стикери или и даваше да натисне копчето и да си има собствена снимка на бебето( това с второто ни детенце). Другата седмица съм на преглед при него и вече нямам търпение. Единствения му минус е че не изражда, та към девети месец трябва да си избера при кой ще раждам и да се разберем да ходя и при него, но за това има време за сега.

# 247
Добро утро, момичета! 

Днес като излизах за работа ме разкриха едни съседки. Била съм се разхубавила, моля ви се... Аз пък веднага питам дали щерката им е казала, оказа се, че не е тя. Вече като някой, на когото не съм казала, ме подпита за бебе, и аз все си мисля, че детето му е казало.😁
Снощи много ме сърбя корема, какво беше това не знам. Мазах се с моите био масла няколко пъти и не минаваше, а направо се побърквах. И накрая в 1ч презнощта ММ извади зехтина, намазах се и след 5 мин всичко утихна.😂

# 248
Беър, и аз някои дни получавам страшни сърбежи, по корема, по краката, по гърдите даже. Чеша се и чакам да мине Grinning не знам защо се получава така

# 249
И моя корем много ме сърби на моменти. Сигурно е от разтягането. Иначе не си го обяснявам.

# 250
Щом сърбят- значи растат коремчетата! Heartbeat Та, в този ред на мисли ориентирахте ли се вече - с какво ще се мажете? Аз засега само с кокосово масло, че не ми понася друго, но ми идва много мазно...Четох из форума много добри отзиви за свинската мас, но имайки пердвид, че живея в Емирствата ще трябва да изчакам да се връна в БГ за да се възползвам Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesScream

Аз усещам кожата си много суха цялостно и се чудя какво да предриема- може би повече вода...Вие по колко вода пиете на ден? Аз доста, но пишкането през нощта ме подлудява- не мога да заспивам след това..Disappointed Relieved
Днес за пръв път се боядисах откакто разбрах, че съм бременна- чаках да минат горе долу 3 месеца уж. Ползвах безамонячна боя, но не хваща много добре струва ми се

# 251
Kalisi, мен още не ме сърби кожата, но коремчето ми расте. Мажа се рядко с кремове и масла, но при всяко къпане използвам душ олио. Сестра ми го препоръча като средство за справяне със суха кожа и може би действа щом нямам сърбежи. Марката е Нахткерцен. Определено засега ми харесва като вариант, защото не оставя кожата мазна и се обличаш веднага. А и няма аромат, което за бременни е важно заради гаденето. Иначе вода пия малко. Май по около литър на ден.

# 252
Калиси, още преди месец си купих Tummy butter от Palmers по препоръка на момичетата тук, но не ми харесва. Твърдо е и не ми допада изобщо. Засега се мажа с обикновен лосион за тяло, да видим докога ще устискам.

Пия поне 2-2.5л на ден, много ми се пие в някои дни, в други не толкова де..

Аз се боядисах още в началото на месеца, не издържах на напрежението и само се депресирах, че съм грозна. Нищо (ни) няма. ^^ Скоро ще трябва пак, руса съм и не мога да се боядисвам рядко, защото с тъмни корени не ми се ходи, особено лятото когато шапки нося само на плажа.

Днес споделих на двама колеги за новината, реагираха добре, но ще си запазя само за най-близките ми в офиса, докато не се запиша на ЖК.

# 253
Момичета, аз имам ужасен проблем с акнето. По принцип винаги ми е излизала по някоя пъпка, но сега е ужасно.. Правя маски, хигиената ми е на ниво и се появяват ужасни пъпки.. Някоя има ли такъв проблем и как го бори?

# 254
Аз си мажа корема и бедрата с кокосово и бадемово масло. Особено бадемовото много хубаво ми влияе на кожата. Него го използвам и за мазане на лице след къпане. С първата бременност също ги използвах тези работи против стрии и не ми се появиха. Като цяло съм доста доволна, само дето са доста мазнички и трябва едно 10тина минути след като сте се намазали да постоите така, за да може да попият.
Бадемовото олио/масло помага и при акне,Марти.

Вода не пия много, което е грешка, може би около литър. Ще се старая да увелича количеството до 2 поне.

Ох как и аз имам нужда от едно боядисване, но ще видим кога.

Общи условия

Активация на акаунт