Имаме си вече сърчица, чакаме ви ДЕКЕМВРИйски слънчица!

• 23 352
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
Щом сърбят- значи растат коремчетата! Heartbeat Та, в този ред на мисли ориентирахте ли се вече - с какво ще се мажете? Аз засега само с кокосово масло, че не ми понася друго, но ми идва много мазно...Четох из форума много добри отзиви за свинската мас, но имайки пердвид, че живея в Емирствата ще трябва да изчакам да се връна в БГ за да се възползвам Stuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesStuck Out Tongue Closed EyesScream

Аз усещам кожата си много суха цялостно и се чудя какво да предриема- може би повече вода...Вие по колко вода пиете на ден? Аз доста, но пишкането през нощта ме подлудява- не мога да заспивам след това..Disappointed Relieved
Днес за пръв път се боядисах откакто разбрах, че съм бременна- чаках да минат горе долу 3 месеца уж. Ползвах безамонячна боя, но не хваща много добре струва ми се

Калиси, аз щом разбрах, че съм бременна и веднага си купих крем против стрии на Мустела - с него се мажа по гърдите и корема, тъй като е много малко 150 мл. (40 лв.) и ще свърши доста бързо, а на другите места се мажа с лосион, просто за хидратация.
  Пия супер много вода не знам колко точно, но сигурно 2 литра ги правя, преди не пиех изобщо вода, за съжаление, ама сега адски много ми се пие.
  Кожата на лицето винаги ми е била чиста, не съм имала проблеми с пъпки - а само трънчета, ама напоследък повече пъпки ми излизат.

Момичета, какво мислите за тия "суеверия" ли да ги нарека, мои приятелки, които имат деца - казват, че според тях - които яде предимно тестено, става му лошо и прочие - по скоро чака момиче.
  На мен отначало много ми се ядеше тестено, в близката седмица, две - проядох и готвени неща.
Например, вчера взех си душ сутринта, дали от топлата вода и повърнах веднага (само стомашен сок), през деня се чувствах супер, не ми се гадеше нито ми беше зле, имах апетит, даже си хапнах едни вкусни плодове и в момента, в който ги хапнах, усетих, че ми стана зле и повърнах няколко пъти.

# 256
  • София
Според мен наистина са си суеверия. Моя приятелка роди момче, а също много и се гадеше и повръщаше. Аз ако гледам по моите симптоми трябва да родя и момче и момиче хахаха, от всичко си имам. Simple Smile

# 257
Мажа се с лосиона на бебето - Тео бебе  харесва ми аромата му Grinning
Момче или момиче няма значение важно е да се роди живо и здраво на термин.

# 258
Здравейте момичета!
Следя ви от самото начало, но досега не съм имала въпроси, които да не сте засягали в темата. Аз съм от Пловдив, на 28 години, първа бременност с термин 15.12.
Сега ме тормози това, че трябва да се запиша на ЖК в петък и докторът каза, че ще направим цитонамазка и ще вземе секрет за микробиология. Вземането на секрет не ме притеснява, но за вземането на цитонамазка чувам различни мнения. Искам да питам дали на някоя от вас са взимали, след като се е записала на ЖК и след това имахте ли течение някакво, болки и т.н. На мен много ми се иска да я направя, но не и ако ще навреди на бебето по някакъв начин.
Благодаря предварително! Simple Smile
Добре дошла Simple Smile с теб ще сме заедно Simple Smile
Цитонамазката е стандарта май - предният път ни взимаха, предполагам и сега ще е така Simple Smile
Мартина, аз също съм мн зле сега откъм пъпки, а принципно съм с изключително чиста кожа. И предният път беше така , мисля след 4тия се оправиха нещата, та сега чакам кротко и това да мине...

# 259
Аз за сега с пъпките нямам проблем. Иначе също се мажа с кокосово масло и био Ойл, редувам ги и за момента си чувствам добре кожата. И с боядисването реших да поизчакам. Но дай боже утре на ФМ всичко да е наред съм планувала най-накрая да отида на фризьор в събота.
Иначе в неделя съм на погача. Взех ваучер за фотосесия, може да е само за бебето или семейна. Какво мислите, подходящо ли е за подарък?

# 260
Здравейте, чета ви от самото начало, но чак сега се осмелих да пиша Simple Smile
Бременна съм в 11г.с и 5 дни с термин 17.12
Имам един миссед в 6 гс. седмица преди 8-9 месеца.
За сега всичко върви добре, бия всяка седмица Хориомон 5000 и имам проблем с щитовидната, но си пия Еутирокс 25 мг.Като цяло ме водят рискова, но аз се чувствам много добре и дано да е така Simple Smile  Нямам гадене, ям всичко което видя, качвам смело. Отказах цигарите веднага и сега ми се яде още повече Simple Smile
Качила съм около 3-4 кг(според мъжа ми 8кг ), но си ми личи защото по принцип съм доста слаба.
Около нас всички вече се досещат от момента в който не пуша, но и като цяло не крием. След 2 седмици съм на 1-та фетална и се надявам на момче.
Мажа се с лосион с маслина и душ-гел с него на фирмата Тианде-много съм доволна.
Желая лека бременност на всички и здрави бебчета Simple Smile

# 261
Привет, мили мами,

чета ви от скоро и реших да се включа. Първа бременност ми е, с определен термин 02.01.2020г., в 9та г.с. съм. Днес бяг на преглед за определяне на зъбен статус. Разбрах, че е препоръчително зъбите да се правят между 3ти и 5ти месец. Нямам проблеми със зъбите, не ме болят зъбите, единствено трябва да си изчистя зъбния камък и имам 1 паднала плобма.

Нека мамчетата, на които не им е първа бременност да споделят  опита си със зъболекарите по време на бременността.

Леко бременеене мили дами и успех на всички.

П.П. при мен гаденето е само вечер, във всички книги пише "сутрешно гадене", на мен ми се гади вечер.... 

# 262
На мен ми падна една пломба съвсем е началото- в 6-7 г.с. Оправихме я, предопредих зъболекарката и всичко мина нормално. За щастие нямах болки

# 263
Пак се разревах без причина. Седя си, работя си и ей така от нищото взех да лея сълзи..

Относно суеверията за пола- аз много не им вярвам честно казано. Вярвам на вътрешното предчувствие на майката. 😁

Нямам търпение, в петък сутринта е моята ФМ. Simple Smile

Зъбите винаги са ми били много здрави, но аз въпреки това гледам всяка година поне 2 пъти да ходя профилактично на преглед при зъболекарката ми. И с двете бременности се случи така че малко преди да разбера, че съм бременна бях на профилактичен и всичко си е ок. Сега ми каза на отида към края на лятото.

# 264
Аз скоро ще намеря време и ще ида при зъболекарката, да видим какво ще правим, ако има нещо.

Беърче, аз на суеверия не вярвам, също имах усещане, но като гледам ще отиде на кино и усещането, и интуицията, и "бабините деветинини" и всичко. Ще видим в края на юни де..

# 265
Лана, не се ядосвай и да е момче. Simple Smile Второто ще е девойка. Даже според мен е много готино да имаш момченце и след 3-4 години момиченце. Баткото ще я пази.😘

Аз да питам как е във фб-групата? Има ли много мами от тук пишещите, които са в нея? Вчера бях на косъм да цъкна бутончето за присъединяване в нея, но реших все пак още малко да почакам. Видях, че сте почти 60 мами там. Simple Smile

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 18:44 от *bear

# 266
Беарче, аз съм в групата, макар че не пиша там Blush

# 267
Здравейте, днес мина и моя преглед.
Дребосъчето е добре, спинкаше. Има прекрасна сърдечна дейност и отговара на седмицата , в която съм. Сина ми беше доста развълнуван този път на прегледа, взе да приема новината вече.
Какви бяха гаданията за пола спрямо положението,в което е бебчето, мисля че в тази тема го обсъждахте,но не откривам снимката.
Беърче, ми е предрекла момченце, доста ми се иска и на мен да си имам още един момък и ми е много любопитно вече.
Слес 2 седмици ще ходя да ме регистрират и за БХС.
От 2 дни пак се завърна гаденето, а си мислех,че вече съм се отървала.
И аз съм във фб групата,но не съм писала май досега.
Хубава вечер ви желая!

# 268
Попи, в коя седмица си? Изглежда ми много мъничко Grinning

Ето и моето мъниче от вчера ^^

# 269
Добро утро от една ранобудна мама.
Вчера бях при моя си доктор, направи ми феталната и ме изпрати в ВМИ Пловдив да мо вземат кръв за БХС, в момента там е безплатно, някоя мама, ако желая може да се възползва. Аз сум 11с,бебето е достигнало размери за скрининга, отговаря и на повече седмици. За жалост за пол не е казал нищо.

Последна редакция: чт, 30 май 2019, 19:42 от mariq2016

Общи условия

Активация на акаунт