Имаме си вече сърчица, чакаме ви ДЕКЕМВРИйски слънчица!

• 23 310
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Кейти, възможно ли е с фрешовете да алкализираш урината? По принцип знам, че е по-добре средата в организма да е алкална, отколкото киселинна, така че според мен твоите показания не са никак лоши.

Марти, това е срещу мебелната къща Simple Smile

# 571
Кейти, възможно ли е с фрешовете да алкализираш урината? По принцип знам, че е по-добре средата в организма да е алкална, отколкото киселинна, така че според мен твоите показания не са никак лоши.

Марти, това е срещу мебелната къща Simple Smile

И аз така знам, че е по-добре да бъде алкална.

Момичета, от вчера ме притеснява нещо, искам да ви попитам случвало ли ви се е при предишни бременности или сега:
- От вчера, като се изправя, усещам болка близо до опашката - сякаш ме срязва остро, чак не мога да вървя. Та, днес, като станах отново я имаше тази болка - появява се на моменти, ама направо не мога да ходя, като ме среже така.
 Та, прочетох в нета- из темите във форума и явно се разширява таза, та на това се дължи вероятно.
  Другото, което ми се случва е - поне веднъж дневно - остро ме "ръга" сякаш сърцето, като знам, че "сърце не боли", мислех си чак да споделя с лекаря, но пропуснах. Та, днес споделих с колежката си - та, тя ми каза, че това били киселини, което страшно ме изненада. Тъй като хранопроводът минавал оттам, та се усещало като болка и "ръгане" , а всъщност са киселини.

Някъде в предишните публикации - някоя от вас беше казала, че усеща сякаш "я пробожда в ребрата".

# 572
Значи ще си направим срещичка в Люлин някой ден. Grin

Кейти и мен ми се случва това с опашката. От четене си го обяснявам, че таза се разширява. Направо на моменти не мога да вървя.
Мен ме пробождаха ребрата, но то си е болка, а не такъв бодеж. Та мисля, че не е същото.
От всички болежки си имам аз. Grin

# 573
Здравейте, прекрасни момичета!

Последните дни ме завъртя въртележката и не остава време за много писане, но ще наваксам.😂 Изчетох всичко и както бях много нахъсана да попиша.....еми желанието ми секна след прочетеното!

Ирина, съжалявам миличка , че ще го кажа , но смятам за крайно неуместна постъпката ти! Не е редно , когато даден твой пост се види неподходящ да се излиза от ситуацията по този начин....чрез изтриването му! Да не говорим , че е желателно чрез трите точки отстрани на конкретния пост да сигнализираш на модератор, за да го изтрие правилно, а не да седи точка.

Друго момиче беше споменало за двойка с две дечица със синдром на Даун.... Не знам дали е мястото точно тук, когато сме на тази вълна да се говори за такъв проблем , за да ни треперят после бременните гащи до раждането. Пренаталния тест изследва различни тризомии и е на 99.9% сигурен , а такъв мал шанс два пъти не знам как се среща, но да кажем , че първия път са попаднали в този 0.1%. Втория път обаче с тази амниоцентеза, която дава точен 100%-ов отговор е невъзмоно. Трябва да е объркана пробата или да е взета нефелно, да е замърсена ..... нещо сбъркано има. Ако е имало проблем и то видим са щели да видят най-малко липсваща носна костица и голяма транслуценция.

Съжалявам , че повдигам темата отново, но ме възпламени и не приемам за нормално да седим тук и да се плашим една , друга.

Кейти, болката в опашката е нормална и може да е причинена от много фактори...дори просто случайно. Надухвало ли те е в гърба.

Буби, 😁 от доста време не беше писала! Радвам се , че си добре . Вярвам , че и изследванията също ще са наред❤

Беърче, много си права в казаното.

По темата с храните.... ям каквото ми се яде , стига да е в умерени количества. Меса не обичам почти никакви, за колбаси и тн да не говорим. Сирена също не нападам🤣. За кетчупа въобще не знаех . Предизвиква контракции също толкова, колкото и домат 😑.
Майонеза избягвам , защото не ми понася , а и преди време доста си бях изпатила от една такава.

Момичета, извинете ме ако има правописни грешки или изпуснати букви, но малко бързам , та’ ще дописвам после.

# 574
Здравейте, прекрасни момичета!

Последните дни ме завъртя въртележката и не остава време за много писане, но ще наваксам.😂 Изчетох всичко и както бях много нахъсана да попиша.....еми желанието ми секна след прочетеното!

Ирина, съжалявам миличка , че ще го кажа , но смятам за крайно неуместна постъпката ти! Не е редно , когато даден твой пост се види неподходящ да се излиза от ситуацията по този начин....чрез изтриването му! Да не говорим , че е желателно чрез трите точки отстрани на конкретния пост да сигнализираш на модератор, за да го изтрие правилно, а не да седи точка.

Друго момиче беше споменало за двойка с две дечица със синдром на Даун.... Не знам дали е мястото точно тук, когато сме на тази вълна да се говори за такъв проблем , за да ни треперят после бременните гащи до раждането. Пренаталния тест изследва различни тризомии и е на 99.9% сигурен , а такъв мал шанс два пъти не знам как се среща, но да кажем , че първия път са попаднали в този 0.1%. Втория път обаче с тази амниоцентеза, която дава точен 100%-ов отговор е невъзмоно. Трябва да е объркана пробата или да е взета нефелно, да е замърсена ..... нещо сбъркано има. Ако е имало проблем и то видим са щели да видят най-малко липсваща носна костица и голяма транслуценция.

Съжалявам , че повдигам темата отново, но ме възпламени и не приемам за нормално да седим тук и да се плашим една , друга.

Кейти, болката в опашката е нормална и може да е причинена от много фактори...дори просто случайно. Надухвало ли те е в гърба.

Буби, 😁 от доста време не беше писала! Радвам се , че си добре . Вярвам , че и изследванията също ще са наред❤

Беърче, много си права в казаното.

По темата с храните.... ям каквото ми се яде , стига да е в умерени количества. Меса не обичам почти никакви, за колбаси и тн да не говорим. Сирена също не нападам🤣. За кетчупа въобще не знаех . Предизвиква контракции също толкова, колкото и домат 😑.
Майонеза избягвам , защото не ми понася , а и преди време доста си бях изпатила от една такава.

Момичета, извинете ме ако има правописни грешки или изпуснати букви, но малко бързам , та’ ще дописвам после.

Извинявам се на всички ако съм ви стреснала с написаното от мен за семейството с двете дечица. Алекс, права си, че тук не е мястото да си вкарваме излишно стрес. Мен самата също много ме е страх. Не съм искала да плаша никой, но се опитвах да кажа на друго момиче, че все пак никой не е застрахован от нищо и трябва да бъдем толерантни към хора, които не са имали късмет.
Отново, съжалявам за написаното от мен. Моля да ме извините и да приключим с неприятната тема ако може. ❤

# 575
Много се изморявам още от сега, лягам ставам с бебето. Добре че ми е кротичка и спи много. Но през останалото време не се спира постоянно иска са ходи.
Искам от сега да свикне с  мисълта за бебето питам я къде е тупа ми корема и после почва да го гали Hug

# 576
Айде аз да създам весело настроение в темата с моите куку-изпълнения отново. 😁 Готвих супа от карфиол за вечеря. Като стана готова я махнах от котлона, тръгнах да правя салатата. Взимам от хладилника краставицa, домати... И започвам салатата. Беля краставицата. Като я обелих започвам да я режа на колелца. И след 5тото-6тото колелце нещо се светвам, че не е като хората и че нарязаната краставица не пада в купата за салатата, а... в тенджерата със супата!😅 Оставете краставицата, ами и обелките и те в супата, вместо в плика... 😃
Както и да е, махнахме излишното от супата и хапнахме вкусно в крайна сметка!😅

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 22:46 от *bear

# 577
Хелоу, момичета!
Времето стана същинско лято и сигурно сте излезли оо разходки. И аз следобяд ще ходя 😁
Как сте днес? Аз имах 2 изпита. В сряда имам още един.
Хапнах и сега почивам. Дърбят ме ръцете да чистя ама след малко.

# 578
Ние сме на прощъпулник днес следобед. Цяла сутрин разходки, разходки в търсене на хубави обувчици за подарък. Накрая харесахме, взехме, ядохме по един сладолед и сега се прибрахме.😋
Жестоко е времето, възползвайте се на макс, докато не са дошли мега-жегите.✌

# 579
Днес ни е пълна програмата рожден ден, пикник, а довечера годеж. Чак ми се зави свят още от сега навън е срашна жега.

# 580
Здравейте момичета, аз благородно ви завиждам за временцето! При нас няма и 20 градуса сигурно, даже подухва на моменти😏🌬

Днес правим така наречения Gender reveal, където и мъжа ми ще разбере какво имаме. По желание на роднините , които не успяха да дойдат ще сме и на видео чат с тях, за да са и те част от празника.
Аз пък не искам да издавам нищо и съм цялата в бяло😁, малката е в една много симпатична рокличка в жълто, а мъжа ми съм го оставила сам да реши какво ще облече , но като гледам е подхванал една много омразна за мен розовеникава риза.
Всичко е подредено и подготвено , остана само да се замъкнем към мястото.

Днес ми е подут коремът и се личи , че съм бременна🤣.

Вчера пък успях да мина през мола и си взех няколко рокли за лятото, както и бански , който реших , че ще ми седи на кожата , защото аз съм с малко тен целогодишно и някои цветове хич не ми отиват😂😂😂.

# 581
Здравейте на всички инот мен в тази гореща събота.Радвам се,че сте добре,аз също,макар да се крия от топлото.Ряботя на открито и май май,ще ми е мъка това лято щом от сега ми е доста горещо.По принцип обичам жегата,но в това положение...Simple Smile
Ние довечера сме на другарска среща на половинката на класа му.Голямо притеснение падна снощи какво да си приготвя да облека.Все още никой чужд човек не знае за бебето,а колкото и широки ризи и блузи да имам,все ще си купи вече,че имам по -голвмо коремче .Като почнах да му мрънкам ,той ми каза да не се притеснявам и че май е време да спра да се крия ,а аз искам поне да мине прегледа след няколко дни тогава,ама...Усещам го ,че иска направо да изкреши на целия свят че ще става татко  и съм сигурна,че като си подпийнат довечера ще се похвали на някой по-близък приятел Simple Smile Не,че има лошо,но си ме е обзело едно притеснение дали всичко ще е наред .

А относно банския,че спомена Алекс,аз миналата година си взех такъв за бременни от един сайт ,беше доста скъп като рокличка,уникално стои.Тогава си го купих просто защото се притеснявам малко ,че не съм с плосък корем,но за това лято ще ми влезе идеално в употреба ,макар ,че ще се разминем с морето тази година.Обаче поне на басейн или за язовира,на който ходи за риба ще го облека,но не обичам и без това да се препичам  на яркото слънце.А за къпане в язовир,никога,страх ме е от разните там гадинки,а и от хигиенна гледна точка сега още повече.

Момичета,как сте с венците и зъбите? Мен няколко дни ме болят от едната страна,другата пък обратно,ужас.И както щях да ходя на зъболекар ,за да види какво става ,то се оказа,че ей така си ми растат по-малко мъдреци отдолу,ту от едната страна,ту от другата.. Simple Smile Не е чак болка за умиране,но е така дискомфортно.

Приятен апетит съботна вечер на всички! Simple Smile  

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 16:44 от Irina Jolie 616216

# 582
Здравейте момичета,

Много се радвам, че засега нещата при всички звучат добре Flowers Cherry Blossom Аз изчезнах за известно време, но ние тук имахме една седмица почивка и направих едно яко пътуване с кола от 800 км из Оман...Не звучи много интересно, но всъщност има какво да се види плажове, фиорди и тн. Добре беше, но пък умората си стои перманентно и не мога да се насладя съвсем на никое преживяване.... Neutral Face
Храненето ми също не се е подобрило значително, а вече съм уж 13-та седмица, тоест чакам с нетърпение и аз да си хапвам като хората ...или директно като Animal Pig Grinning ама не - предимно плодове и заленчуци, никакви меса и хляб...От хляба ми става особено лошо, което е супер странно за мен.
И аз си правих изследване за токсикоплазмоза - тук е задължително и резултатите ми са отрицателни, както за активна зараза, така и за антитела, та затова ми казаха, че е ок да се изследвам на всеки 3 месеца по време на бременността, заради риска от заразяване след като не съм карала, но в същото време ме увериха, че това изследване е настина необходимо само в страни като Франця, Белгия и тн, където се ядот много неузрели сирена и тартари от сурово месо.
Друго, което мога да докладвам е, че корема ми вече започва да си личи Sunglasses
Малко се притеснявам с пътуванията, тъй като ми казаха, че плацентата ми е една идея долна май я нарекоха....На мен нон-стоп ми се налага да пътувам- още в началото на бременността - 1 ви месец имах 16 часов полет и след това връщане, сега ми предстоят пътувания до БГ по 5 часа и половина и т.н. Вие как сте по отношение на това - въздържате ли се да пътувате?

Последна редакция: сб, 08 юни 2019, 18:41 от Kalisi

# 583
Здравейте момичета,

Много се радвам, че засега нещата при всички звучат добре Flowers Cherry Blossom Аз изчезнах за известно време, но ние тук имахме една седмица почивка и направих едно яко пътуване с кола от 800 км из Оман...Не звучи много интересно, но всъщност има какво да се види плажове, фиорди и тн. Добре беше, но пък умората си стои перманентно и не мога да се насладя съвсем ня никое преживяване.... Neutral Face
Храненето ми също не се е подобрило значително, а вече съм уж 13-та седмица, тоест чакам с нетърпение и аз да си хапвам като хората ...или директно като Animal Pig Grinning ама не - предимно плодове и заленчуци, никакви меса и хляб...От хляба ми става особено лошо, което е супер странно за мен.
И аз си правих изследване за токсикоплазмоза - тук е задължително и резултатите ми са отрицателни, както за активна зараза, така и за антитела, та затова ми казаха, че е ок да се изследвам на всеки 3 месеца по време на бременността, заради риска от заразяване след като не съм карала, но в същото време ме увериха, че това изследване е настина необходимо само в страни като Франця, Белгия и тн, където се ядот много неузрели сирена и тартари от сурово месо.
Друго, което мога да докладвам е, че корема ми вече започва да си личи Sunglasses
Малко се притеснявам с пътуванията, тъй като ми казаха, че плацентата ми е една идея долна май я нарекоха....На мен нон стоп ми се налага да пътувам- още в началото на бременността - 1 ви месец имах 16 часов полет и след това връщане, сега ми предстоят пътувания до БГ по 5 часа и половина и т.н. Вие как сте по отношение на това - въздържате ли се да пътувате?
Калиси, ние също много пътуваме.
С кола , самолет и общо взето всички превозни средства.
Откакто разбрах , че съм бременна сме имали едно пътуване с кола до Испания( от УК) и едно до България , отново с кола. Със самолет само до Франция , но то е супер кратък полет.
Лятото ни също е пълно с дестинации , една от които е почти двуседмичен круиз на супер горещо място, в най-големите жеги.
Бяхме го резервирали преди да забременея , но не мислим да го отлагаме. Е, ако има основателни причини няма да отидем , но все пак. Юли ще пътуваме с кола до Гърция , което за нас това са си 3 дни, но решихме , че ще разделим пътя на няколко части. Първо Лондон-Мюнхен(ако решим да се отбиваме , но не е ясно) , после Мюнхен-София(или Лондон-София) . Ще поседим няколко дни в София, да видим роднини и тн. и после тръгваме към Метеора, където ще нощуваме и разглеждаме , а на следващия ден ще хванем ферибот към Закинтос , където всъщност ще е същинската ни почивка.

Ние преди час и малко врътнахме димките(не знам дали така се казват😬) и пукнахме балона, мъжа ми много се зарадва на новината, че чакаме момиченце. Повечето гости предполагаха момченце и останаха изненадани.

Ще дописвам после😁❤

# 584
Здравейте! 😊
На мен ми бяха казали, че имам хематом отстрани до плодния сак. Цял месец лежа и не смея да се кача в кола, че не трябвало и да пътувам, а докторът, при който се записах на ЖК твърди, че нямам хематом и че не съм имала дори. Показах му и снимките от предните прегледи при другата докторка, а той каза, че тя е сбъркала. Това, което се виждало било кухина, която постепенно плодът е запълнили с нарастването си. Дори се посъветва със своя колежка, която потвърди. Каза, че няма смисъл да лежа толкова и че мога да пътувам. Аз сега не знам на кого да вярвам. Предната докторка, при която ходех до 11 г.с., е една от най-добрите в страната. Не вярвам да сбърка така. Но пък и на ехографа на другия доктор нищо не се виждаше да има. Мен само това ме спираше да пътувам и сега не знам дали е безопасно. Но докторът каза, че о да е било хематом, с лежане нямало как да се махне.

Общи условия

Активация на акаунт