Имаме си вече сърчица, чакаме ви ДЕКЕМВРИйски слънчица!

• 23 295
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, момичета!
Сега си получих резултатите от БХС. И при мен всичко е наред, слава Богу. Само че ми е излязъл повишен риск за прееклампсия. Изписаха ми да пия аспирин 150 мг. На вас аспирин изписвали ли са? Аз бях чувала, че не се препоръчва при бременност, но докторът каза, че ако бил вреден нямало да ми го изпише. Ще се радвам да споделите вашия опит с аспирин по време на бременност. 😊
Здравейте,
Аз също пия аспирин, но е протект. По 150 мг, точно заради същия риск.

# 631
MGFEH, за БХС само кръв ли ти взеха? Гледаха ли те и на ехограф?Точно ехографа се води ФМ, ако са те гледали, но не нормалната консултация, а измерване на нухална гънка, назална костица, оглеждане на органите и т.н, значи няма друго за правене. Ако обаче не са е много важно да се направи и срока е до към края на 13-та седмица.
Наистина зависи дали се гледат лунарни или календарни месеци. Ако един месец се брои за 4 седмици, тогава стават общо 10 месеца, защото са 40 седмици. Аз също си гледам календарните и при тях 3-ти месец е 5 седмици, демек влизаш в 4-ти от 14-та навършена седмица. Аз сега също съм в 13-та и 4 дни, но си го броя за края на 3-ти.

# 632
Пила съм аспирин след инвитро които бяха неуспешни, по време на бременност не ми го изписаха не съм и питала. Толкова хапчета пиех не ми трябваше още един.

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 20:43 от kikair

# 633
Аспирин протект ми е изписан още от първия преглед. И аз пия протект. Не са ми казвали за какво е,но си го пия. Предполагам че е заради разширените вени и въздраста, която предполага риск от прееккламсия

# 634
Здравейте, момичета!
Сега си получих резултатите от БХС. И при мен всичко е наред, слава Богу. Само че ми е излязъл повишен риск за прееклампсия. Изписаха ми да пия аспирин 150 мг. На вас аспирин изписвали ли са? Аз бях чувала, че не се препоръчва при бременност, но докторът каза, че ако бил вреден нямало да ми го изпише. Ще се радвам да споделите вашия опит с аспирин по време на бременност. 😊
Здравейте,

А каква е разликата с аспирин протект? Този който на мен ми изписаха е Акард 150 мг. Казаха ми да не е протект, защото той бил по-малко милиграми, а като гледам твоя е бил на същите милиграми...

# 635
Аз пия аспирин протект, защото имам тромбофилия - тоест голяма вероятност от съсирване ня кръвта. Ацетил салициловата киселина разрежда кръвта и предотвратява образуването на съсиреци

# 636
Здравейте, момичета!
Здравейте,

А каква е разликата с аспирин протект? Този който на мен ми изписаха е Акард 150 мг. Казаха ми да не е протект, защото той бил по-малко милиграми, а като гледам твоя е бил на същите милиграми...
Пия по хапче и половина, иначе да едно хапче е 100мг.

# 637
MGFEH, за БХС само кръв ли ти взеха? Гледаха ли те и на ехограф?Точно ехографа се води ФМ, ако са те гледали, но не нормалната консултация, а измерване на нухална гънка, назална костица, оглеждане на органите и т.н, значи няма друго за правене. Ако обаче не са е много важно да се направи и срока е до към края на 13-та седмица.
Наистина зависи дали се гледат лунарни или календарни месеци. Ако един месец се брои за 4 седмици, тогава стават общо 10 месеца, защото са 40 седмици. Аз също си гледам календарните и при тях 3-ти месец е 5 седмици, демек влизаш в 4-ти от 14-та навършена седмица. Аз сега също съм в 13-та и 4 дни, но си го броя за края на 3-ти.

Здравей, Михаела! Да, правиха ми замерванията. Значи няма за какво да се притеснявам, просто си мислех, че феталната морфология представлява нещо друго и аз не знам какво Laughing

# 638
Добро утро момичета 🌞
Алекс, звучи страхотно, сигурно преживяването е невероятно.
Нямам търпение и аз вече да разбера.
Ние сме малко на море в Гърция. Страхотно е. Винаги съм предпочитала почивка на Гръцкото море, по - спокойно ми е, поне по местата на които сме били ние.
Моята плацента е малко ниско, но доктора каза че с нарастването ѝ ще се
вдигне. Дано да нямам проблеми. Следващата седмица ще пътуваме с колата до Германия, малко се притеснявам.
Хубав ден на всички!

Добро утро и от мен, момичета!
Мария, обожаваме Гърция - почиваме там в близките 2-3 години, миналата година бяхме на Лефкада (влюбихме се в нея - Йонийско море), тази година планувахме отново там и добре, че не бяхме запазили, тъй като бременна не ми се рискуваше да пътуваме чак до там - близо 900 км. Като гледам ще ходите до Германия - доста път ви чака и ние често пътуваме до там с колата, ама предпочитам си със самолета аз.
  Да си изкарате супер! Blush
 Ние мислим в началото на юли  - да почиваме на Халкидики, тъй като е по-близко, а и не сме ходили там.
А, във връзка с банките - аз също мисля да си купя някакъв цял бански, ако си намеря и червен ще е супер, бях гледала и аз, че в H М имат доста избор, аз миналата година си купих страхотен бански, но няма да го облека тази година очевидно. А, сега съм решила, че няма да инвестирам много в този бански, тъй като едва ли ще го нося за в бъдеще.

Момичета, виждам, че повечето сте се отдали на разходки през уикенда, аз този път се отдадох на чистене  и двата дни, чак мускулна на краката ме хвана.
  Вече съм в 11 г.с. - и идната седмица не бях повръщала, та си викам сигурно отминава и тая сутрин се почна отново. Също, от време на време, ме боли близо до опашката, но не е така осезаемо, както предишните дни.
  Вие как сте?

Кейти, благодаря ти. И ние тази година сме на Северна Гърция, съвсем спонтанно, наблизко😊🌞
И аз до сега съм летяла със самолет до Германия, но сега не ми се иска сама с детето, на я да мога да го вдигам, ако се наложи, тъчния багаж и той ще си тежи. Дано издържим, ако се наложи ще спим някъде и така.
Пухтулка, браво за хубавите резултати и честито за момиченцата и аз много се надявам този път на момиченце 😊
Някой спомена, че има юлче и моето момченце е юлче.
Аз също имах затишие от повръщането и в 12 седмица се появи пак. Днес влизам в 13(мислех си, че е 4 месец, но и аз се обърках вече) Към момента не съм повръщала от няколко дни.

# 639

Здравейте, ето малко информация за лунарните и календарни месеци.

# 640
Аз и с предната бременност си го смятах по мой си начин, и с тази също. Така или иначе от месеца се интересуват само близки и приятели, на тях не им трябва да знаят с чак такава точност. Щом термина ми е на 28.12., всеки месец на 28мо число си смятам, че съм влязла в нови месец. Хем аз не се затормозявам да помня излишни неща, хем хората покрай мен са доволни. Много разбират от лунарни и календарни, особено мъжете 😁 за тях е важно да се ориентират по средата ли си, в началото ли, ей такива неща Simple Smile

# 641
Аз утре съм на ранния скрининг, после ще давам и кръв за бхс, моля припомнете ми на гладно ли трябва да е? и има ли значение дали преди или след скрининга се дава кръв,т.е. взимаше ли се информация от измерванията. Аз все си мисля че трябва да е след измерванията,но тук някой каза че преди това е давал кръв.
Ох много се вълнувам за утре, надявам се да ни кажат и пола.
Вчера си говорих с една съседка ,която е и гинеколожка,но е в майчинство. Та тя ми каза че нея адски много са я боляли ребрата,направо не можело да си намери място. Една от причините е било едрото бебче, но основната май е била много ниско ниво на витамин Д. Понеже си спомням че тук някой също се оплакваше от болка в ребрата( извинявам се, че още не съм ви запомнила имената), мисля че няма да е зле да си пуснеш едно изследване на витамин Д. Не искам да плаша никого, просто реших, че ще е полезно да споделя, защото ако това  е причината ще помогна.

# 642
Привет момичета !!! Не съм писала отдавна и докато ви изчета 😁 ние бяхме за няколко дена в Италия.  Полета за там мина прекрасно , за три дена имам над 60 км ходене пиша , но се чувствах идеално . Докато вчера не кацнахме в София по време на кацането от силния вятър самолета са разлюля и на мен толкова ми стана лошо , че си повърнах . После цял ден ми беше лошо дали заради смяната на климата . Нямам представа днес стартирах отново с повръщане , но се чувствам вече Добре.  Ние чак след 1 седмица сме на феталната и се надявам вс да е наред.  Вече съм започнала и аз 12 седмица.  Blush

# 643
  • София
Добро утро и от мен,
Виждам че сте на вълна хапчета и болежки, та и аз да се "похваля". Снощи ме приеха в болница с много силни болки Sad За щастие всичко е ОК с дребните, най-вероятно съм направила бъбречна криза, сега си чакам резултатите от изследванията. Та така - ще си полежа  малко. Стискайте палци всичко да е ОК и бързо да се прибирам вкъщи Hug

# 644
Пухтулка, бързо се оправяй. Радвам се че всичко е наред. И аз снощи бях с болки и става да пия но шпа. И сега се чудя дали наистина ме е боляло или съм сънувала.

Общи условия

Активация на акаунт