Имаме си вече сърчица, чакаме ви ДЕКЕМВРИйски слънчица!

• 23 294
  • 734
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро и от мен,
Виждам че сте на вълна хапчета и болежки, та и аз да се "похваля". Снощи ме приеха в болница с много силни болки Sad За щастие всичко е ОК с дребните, най-вероятно съм направила бъбречна криза, сега си чакам резултатите от изследванията. Та така - ще си полежа  малко. Стискайте палци всичко да е ОК и бързо да се прибирам вкъщи Hug

Стискаме палци - скорошно оздравяване! Blush

# 646
Добро утро и от мен,
Виждам че сте на вълна хапчета и болежки, та и аз да се "похваля". Снощи ме приеха в болница с много силни болки Sad За щастие всичко е ОК с дребните, най-вероятно съм направила бъбречна криза, сега си чакам резултатите от изследванията. Та така - ще си полежа  малко. Стискайте палци всичко да е ОК и бързо да се прибирам вкъщи Hug
Стискам палци за вас😊

# 647
Пухтилка бързо да се оправяте и да се прибирате вкъщи ....

# 648
Аз утре съм на ранния скрининг, после ще давам и кръв за бхс, моля припомнете ми на гладно ли трябва да е? и има ли значение дали преди или след скрининга се дава кръв,т.е. взимаше ли се информация от измерванията. Аз все си мисля че трябва да е след измерванията,но тук някой каза че преди това е давал кръв.
Ох много се вълнувам за утре, надявам се да ни кажат и пола.

Аз отидох на лекар, направи първата фетална морфология, измери всичко необходимо, даде ми няколко документа и с тях в същия ден отидох да ми вземат кръв за БХС. Резултатите мисля, че излязоха на следващия ден. Не се прави на гладно (тоест не е задължително). Резултатите се изчисляват на база ехографията + кръвните изследвания, така че да, след измерванията се взима кръв.

Пухтулка, оправяй се бързо и се прибирайте тричките вкъщи Heart

# 649
Аз утре съм на ранния скрининг, после ще давам и кръв за бхс, моля припомнете ми на гладно ли трябва да е? и има ли значение дали преди или след скрининга се дава кръв,т.е. взимаше ли се информация от измерванията. Аз все си мисля че трябва да е след измерванията,но тук някой каза че преди това е давал кръв.
Вчера си говорих с една съседка ,която е и гинеколожка,но е в майчинство. Та тя ми каза че нея адски много са я боляли ребрата,направо не можело да си намери място. Една от причините е било едрото бебче, но основната май е била много ниско ниво на витамин Д. Понеже си спомням че тук някой също се оплакваше от болка в ребрата( извинявам се, че още не съм ви запомнила имената), мисля че няма да е зле да си пуснеш едно изследване на витамин Д. Не искам да плаша никого, просто реших, че ще е полезно да споделя, защото ако това  е причината ще помогна.

Babybu, колко струва ранния скрининг - тъй като аз не попитах моя лекар и ми е чудно, аз в крайна сметка не разбирам разликата в- ранен скрининг и БХС - не е ли едно и също.

# 650
  • София
Пухтулче, бързо оздравяване и да се прибирате вкъщи! Радвам се, че ти и мъниците сте добре! Heart

И аз много се обърквам със смятането на седмици/месеци. Днес съм 10+6 по приложенията в телефона. Имам огрооомно коремче Flushed Хората вече съвсем открито си ме заглеждат, въпреки че нося широки дрехи.

Майка ми се е притеснила дали не е заради белтък в урината, та сутринта давах проба и чакам резултат.

Страхотен ден ви пожелавам, момичета! Heart

# 651
Вчера си говорих с една съседка ,която е и гинеколожка,но е в майчинство. Та тя ми каза че нея адски много са я боляли ребрата,направо не можело да си намери място. Една от причините е било едрото бебче, но основната май е била много ниско ниво на витамин Д. Понеже си спомням че тук някой също се оплакваше от болка в ребрата( извинявам се, че още не съм ви запомнила имената), мисля че няма да е зле да си пуснеш едно изследване на витамин Д. Не искам да плаша никого, просто реших, че ще е полезно да споделя, защото ако това  е причината ще помогна.

Babybu, колко струва ранния скрининг - тъй като аз не попитах моя лекар и ми е чудно, аз в крайна сметка не разбирам разликата в- ранен скрининг и БХС - не е ли едно и също.

Кейти, на мен ми взеха 140 лв, но го направих в частен кабинет, а не в клиника. Докторът, при който бях ми правеше замерванията, а през това време сестрата ми взимаше кръв за скрининга. Знам, че на други места е по-евтино, но на мен двама доктори ми го препоръчаха този човек и затова реших да си отида при него. ФМ в 22 седмица пак ще я правя при него. И ранен скрининг и БХС наистина е едно и също нещо.

# 652
Пухтулка, много много бързо да се оправяш! Дано да е възможно най-малкото зло. С теб сме!

Бубче, може и да е защото си слабичка. А и първа бременност все пак- по-рано започва да личи. Не мисля, че има някаква причина, но добре си пуснала изследване за всеки случай. Simple Smile

Ох, на мен започна да ми окапва косата нещо. Преди ми беше доста по-обемна, а днес като си вързах една опашка и чак се стреснах как ми е оредяла. Може и от шампоана да е нещо, сега съм със Syoss, преди все с Elseve.

# 653
Привет момичета. Аз се оплаквах от болки в ребрата, мерси за инфото babybu.
И моя ранен скрининг (ФМ + БХС) беше 140 лв.
Ох на мен много ми се спи. Вчера цял ден бях неадекватна. Днес уж съм по - добре, ама пак.
И аз имам коремче. Днес съм с прилепнала пола и гледам колегите ме заглеждат.

# 654
Добро утро, момичета 💚☕
Пухтулче, бързо да се прибирате в къщи с бебките. Какво стана, какви болки? Извинявам се, че така питам, но да си знам💚
Мисля, че някой каза, че не е задължително на гладно да се взема кръв за този тест.
С изчисленията на седмици и месеци иаз тотално се обърках😬
Аз от няколко дни не съм повръщала, но пък и не ми се яде особено много.
Да ви се оплача, нещо пак вълна рев имаше до преди малко, седя си, хапвам си и от там един рев, но за какво идея нямам.
Вечер с храната е сложна работа, както хапна и ми става много тежко и ми иде да се гръмна.
Коремчето личи от 1км вече хаха

# 655
  • София
Беърче, благодаря ти! Hug Дано си права! Чувствам се добре, от нищо не се оплаквам и се надявам наистина да няма проблем. Но, ако излезе нещо - поне ще знам и ще можем да действаме.
Дали оредяването на косата не е от пролетта? При мен често пролетно време има известно окапване, после се възстановява. Или пробвай да смениш пак шампоана? Heart

Сладурче, и аз съм така с вечерното хапване - от съвсем малко ми става тежко и докато си легна пуфтя като да съм вече 7-8 месец Grinning

Марти, ти ли беше в блока на клиника Медива? Днес там давах пробата Grinning Сетих се за теб Heart

# 656
БХС в Майчин дом е напълно безплатен, аз си правих там.
Моят корем също си личи доста добре вече и официално се отказах от всичките си дънки, нося 2-3 ластични панталони и рокли.

Момичета, как сте с кръвната захар? При изследванията моята излезе 5 при референтни стойности 3.3 - 6.2. Лекарят каза, че би му се искало да е по-ниска и аз разбира се отново се филмирах, въпреки че е в нормите.

# 657
  • София
БХС в Майчин дом е напълно безплатен, аз си правих там.
Моят корем също си личи доста добре вече и официално се отказах от всичките си дънки, нося 2-3 ластични панталони и рокли.

Момичета, как сте с кръвната захар? При изследванията моята излезе 5 при референтни стойности 3.3 - 6.2. Лекарят каза, че би му се искало да е по-ниска и аз разбира се отново се филмирах, въпреки че е в нормите.

И на мен ми казаха, че ми е малко завишена кръвната захар. Да съм намалила сладко и тестено, пък аз почти не ям такова, особено сладко...

# 658
Пухтулка, много  бързо да се оправяш и най-скоро вкъщи.
 Аз да ви се похваля вчера бях на ФМ, всичко е нормално, бебчо върви с една седмица по-голямо и е 80% момче (такова си го бях поръчала).
Беар, може официално да ме запишеш и мен- Неда, гр. Сандански, 31 години, първа бременност, 17.12 термин- момче
Хубав ден на всички!

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 13:23 от Nedavl

# 659
Буболеса, аз съм, да. Ейй, на работа съм по цял ден, иначе можехме да пийнем по едно кафенце. Grin
Пухтулка, бързо да се прибирате живи и здрави и трите моми!
И моята кръвна захар беше 5.2. Лекарката каза, че на този етап не е проблемна, по - нататък ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт