Малък Сечко е далече, мъничко е още февруарското човече...

• 15 280
  • 295
  •   1
Отговори
# 75
За съня - и на мен ми се спи много - в 21.30 съм в леглото, а нощем се будя поне два пъти. Онзи ден сънувам, че корема ми е прозрачен и точица рита ли, рита, че и е тясно.. събуждам се - аз съм легнала по корем и съм си притиснала корема.. незнам как ще свикна да спя по гръб. Иначе ако има лесна на работа да си поспивам по обяд.. но събота и неделя се убедих, че това не е решение.. В почивните дни си поспах следобяд, но като се събудя и ми е лошо.. Тъй че по-добре да ми се спи от колкото да ми се гади.

# 76
Да, аз не съм разбрала... иначе също чета тия описания на бременността в bg-mamma, седмица след седмица, но някъде малко се размиват подробностите newsm78

Да,определено някои статии могат да бъдат много объркващи и освен това много стряскащи, аз май реших ,че колкото по-малко чета , толкова по-добре , защото така се тревожа по-малко за различните усложнения , които са описаните по книгите. опитвам се да бъда спокойна, но понякога откачам от мисли като " ами ако пък ми се случи и на мен .... "

# 77
  • offshore & overseas
Radostche, нямаш за какво да се тревожиш, така че по-добре недей newsm10! Едва ли можем да спрем порива да четем и да научаваме все повече за бременността и майчинството, особено тези от нас, които го изживяват за първи път. То е нещо неудържимо, инстинктивно -- всички искат да са възможно най-подготвени за неизвестността, която предстои... В тази връзка, много ми хареса една мисъл, споделена наскоро в отчетни, въпреки че не помня кой кога и къде точно я беше вписал. Най-общо звучеше така: да се радваме на хубавите мигове на бременността, защото тя е благословен период, и преди да се допитаме до форума за евентуален проблем, да се консултираме с нашия гинеколог  umnikuu. Според мен това е квинтесенцията на здравословното отношение към живота докато сме под засилено хормонално въздействие  1swing

# 78
Момичета, аз наистина ви се възхищавам как успявате да ходите на работа, как издържате, вие сте ми моралния пример за мобилизация, като ми е трудно да се вдигна и да взема да уча си спомням за вас и се окуражавам, обаче незнам какво успява вас да ви мобилизира да ходите на работа. Като знам как мия чиниите на почивки, не мога да си представя как издържате, поне на бюро ли работите.
Истински ви се възхищавам на силата.

# 79
Zdraveite na vsichki.
Po princip ne mi teji da hodia na rabota no i na men mnogo mi se spi.Osobeno kato nabliji obednata pochivka i gledam da se skria niakde za malko i da se opana. A vecher v 21 niamam tarpenia da si legna no na sina mi ne mu se pi kato na men taka che dokato ne go prigotvia za san i dokato ne go prespia nima kak i az da si legna.Pone che majat mi mi pomaga s tova onova.No taka shte bade.

# 80
Здравейте на всички,
по принцип не ми тежи да ходя на работа, но и на мен много ми се спи. Особено като наближи обедната почивка и гледам да се скрия някъде и да се опъна. А вечр в 21 нямам търпение да си легна, но на сина ми не му се спи, като на мен, така че докато не го приготвя за сън и докато не го приспя, няма как да си легна. Добре поне че мъжътми ми помага с това-онова. Но така ще бъде.
по-пи, моля те ползвай Кредор че много трудно се чете на латиница.

# 81
Със риск да ме обвините,че всявам лоши мисли и настроения ще ви разкажа как протече първата ми бременност.Нямах никакви оплаквания в стил стомашни неразположения,умора и т.н.Работех на 12 часови смени на 30 км от града и не ми тежеше нито пътуването,нито натоварването.Проблем ми беше единствено запека,за който пиех билкови чайчета след консултация с гинеколога си.Оказа се обаче,че не е бил прав.Когато в края на 4 месец му казах,че имам тъпи болки той ме прегледа на видеозон и реши,че няма проблем.Спаси ме консулт с друг лекар от друг град,който ме прегледа и видя разкритието.Слава богу родих здраво дете само 2 седмици по-рано,но за мен бременността след 4 месец не беше онзи прекрасен период, за който говорят другите момичета.Събуждах се и заспивах с молба да оцелеем още ден,да има по-голям шанс.
Радвам се,че ви има,защото мога да обменям информация,радвам се,че има и от къде да чета това ме прави по-доверчива към решенията на гинеколожката си.

# 82
Здравейте. На мен терминът ми е 28 февруари, но аз не бързам да се радвам, защото вече съм имала бремености с кухо яйце. И аз също като kader се притеснявам, че не ми се гади. Взимам дуфастон от началото на бремеността. Дали не се дължи на него? Успех на всички бъдещи майки и дано да ви следвам нататък.

# 83
Помотах се малко по словенските сайтове и установих, че до 9 седмица немогат гинеколозите със сигурност  да потвърдят точно в коя седмица си. И там много мамчета имат проблема да не се чува сърце или да е по-малък плода от изчисленията, така че поуката е до тогава спокойно да си се радваме на бремеността, понеже в 80% от случаите завършва щастливо.

Тук е много популярно да ти дават триста съвета за храната, та месо, дето не е топлинно обработено не може да се яде и подобни. Моето момче стриктно спава съветите на лекарката и като последица не ми дава да ям суров кремвирш и саламче, пък така ми се яде суров кремвирш варен е като пихтия, моля кажете ми ако знаете как се произвеждат кремвиршите и салама та да не ги ям печени и варени или пък е наистина опасно.  Outta Joint

# 84
Момичета, какви витамини ви изписаха да пиете освен фолиевата киселина?
И до кога да ги пиете? На мен доктора ми каза да пия центрум 30 дена, после 30 дена почивка и така до края на бременоста. А вие какво пиете?

# 85
Аз пия само фолиева киселина.

# 86
моля кажете ми ако знаете как се произвеждат кремвиршите и салама та да не ги ям печени и варени или пък е наистина опасно.  Outta Joint
и аз съм чувала само лоши неща за пресните колбаси и кви боклуци имало вътре сигурно е вярно но в момента и цяла рота войници не могат да застанат между мен и каквото и да било ядене. вече не ми се гади и ям като за световно
днес реших само плодчета да хапвам и устисках до обяд и пак се наядох Sad(
най лошото е че не подбирам и май все боклуци тъпча
Всички знаем какво е правилно и здравословно но за съжаление трудно се спазва

# 87
Аз пък забравих да си пия фолиевата киселина
вече 4 ден днес дано не забравя та фатално ли е това
правите ли такива пропуски акто мене

# 88
Аз съм си направила ежедневно напомняне на мобилния телефон, иначе и аз забравям.

# 89
  • offshore & overseas
Аз пия витамин С, когато се сетя (беше ми предписан поради кървене), освен това Gericaps (7 дни пия, 7 - почивам и ето че днес съм го забравила  smile3511), в допълнение пия нещо което не е витамин, а си е чист прогестерон, а именно Utrogestan (от него май ми се гади още повече, но ако искам мога и вагинално да го слагам). Въпреки тия медикаменти, аз се чувствам като парцал, та ще попитам за още нещо/нещо друго тонизиращо  newsm44
Колкото до манджата/ите, аз налитам като прегладнял дзвер на всичко в диапазона боклук - полезна храна. Ядат ми се наистина и сурови меса, в смисъл салами и пастети, както и понякога сирена от по-къдравите (без плесенясалите, де) -- дето казват, че са най-най-вредни. А пък колко капризна съм станала по отношение миризми! smile3560 Това, че някой яде нещо, от което ми се гади, на 5 метра от мен е в състояние да ме взриви  Sick
Ето, днес работя и цял ден си мисля за обещаните ми спагети довечера. За мен това е най-топлата мисъл в този мрачен и студен летен ден, нали разбирате?  smile3532
Сега остава мъж ми да не ги приготви, или да не ги приготви добре, или да сложи омразна съставка  newsm17....

Общи условия

Активация на акаунт