Малък Сечко е далече, мъничко е още февруарското човече...

• 15 280
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
Лелеее, моми4ета, много сте изписали, докато ви из4ета...

Това гадене е наистина тровещо ина4е прекрасното събитие. Аз сутрин съм добре (добре 4е е така, 4е ина4е как ще се надигна за работа...) но елате да видите какво става следобед и ве4ер. Адски ми се гади. В4ера открих 4е най-обикновено нищо и никакво лук4е спаси положението.
Ина4е за витамините - на мен доктора ми каза 4е мога да пия Матерна (ама не е никак ефтина).

Добре доШли на новите и леко бременеене...

# 91
  • София
Привет и от мен Mr. Green
Освен фолиева киселина не пия нищо друго, за витамините и двамата лекари, при които ходих казаха, че до 3м. не са необходими.
И апропо, ако пиете витамини от тях наистина ще ви се гади повече.
За Матерна... търсих, защото пиех през първата си бременност, но за съжаление вече не се внася/произвежда(не разбрах точно ooooh!) и няма никъде ...е като му дойде времето ще пием други витамини Mr. Green
За сега плодове и салатки има бол...та наблягам на тях Hug

Лека почивка на всички...засилвам се да си мързелувам в къщи (щерката е в отпуска при баба си ....та полага ми се малко  smile3524  Joy

# 92
  • offshore & overseas
И на мен така ми казаха за Матерна-та, не се внася ли, не се произвежда ли -- не си спомням точно  newsm78

# 93
Здравейте всички! Надявам е че сте добре - поне времето не е толкова горещо и се диша по-леко............ 
Искам да Ви питам - с риск да прозвучи малко тъпо, ама как си слагате тоя подпис от baby-gaga щот аз нещо не се справям  Embarassed  Embarassed  Embarassed  Embarassed Cry
И още един въпрос - знаете ли кога се прави изследването на вагинален секрет и какво всъщност показва то???
Мерси предварително за отговорите!!   bouquet

Гледам "януарките" си организират срещи, пазаруват заедно и т.н. - ако възникне такава идея и при нас - аз 100% съм "за"!!!!  Peace

# 94
Пък аз си мислех че само на мен ми се гади така ужасно. Направо света ми е крив, а да не говорим за храната. Пък тука са ми дали едни таблици какво трябва да ям на ден- ужас. Пет пъти сирене и млечни произведения, пет пъти зърнени храни, незнам си колко пъти други работи... Аз преди дето бях лакомия не съм яла толкова, а сега едвам хапвам нещо  веднъж на ден Sick Ясно е че не мога да ги покрия тия изисквания ами дано да не ми стане нещо от неядене. Поне бебо е добре. Оня ден имах някакво слузкаво кафеникаво и отидох на преглед, ама всичко е наред слава богу. Пуснаха ми и хормоните да ми измерят- и те са наред. Пък и лекарите казаха че при положение че са се видяли сърдечни тонове вероятността за аборт спада от 20 на 1 %- много успокояващо.
А пък за матерна мисля че съм чувала че са вредни и затова сигурно са ги спряли- имат някаква вредна за бебето съставка- много шантаво звучи ама няколко човека ми казаха да не ги пия в никакъв случай.

# 95
Изкуствени винамини според мен няма смисъл да се пият при положение, че има толкова много плодове и зеленчуци на пазара... И не трябва да изяждаме по 5кг на ден, мисля че и по полвин, един стига... (две ябълки и една салата). А за яденето.....то на толкова малко бебе не му трябват толкова белтъчини(че да набиваме млечни и месо), а по-скоро му трябват витамини и минерали, защото сега се сформират органи в съвсем малки зачатъци, които после ще растат.... но това си е мое мнение, не ми се връзвайте много Mr. Green 
Тук е много популярно да ти дават триста съвета за храната, та месо, дето не е топлинно обработено не може да се яде и подобни. Моето момче стриктно спава съветите на лекарката и като последица не ми дава да ям суров кремвирш и саламче, пък така ми се яде суров кремвирш варен е като пихтия, моля кажете ми ако знаете как се произвеждат кремвиршите и салама та да не ги ям печени и варени или пък е наистина опасно.  Outta Joint
Ми според мен месото, което е в кремвиршите клони към 40% и със сигурност не е сурово(иначе ще се развалят твърде бързо) или е обработено така, че да няма след от жив организъм(бактерии). По притеснителното са другите 60%... Та ако ти се ядат си хапни един, ама бавно да му се насладиш Mr. Green (а може и да ти се отяде Wink )
Ама и аз к'ви теории развивам, като не ям месо Rolling Eyes Crazy

# 96
Добро утро на всички Simple Smile)
Имам чувство че съм най-ранобудната тука или поне най-рано влизам в нета
за съжаление в бачкането това ми е единственото развлечение
Днес мисля да кажа на шефа че съм бремена ама се чудя как точнод а му го съобщя
щото сме с нов шеф дойде миналата седмица и сега да му сервирам
Та вие казахте ли и как казахте и кво точно:)

# 97
  • София
На мен ми се наложи да кажа 2 дни след като си направих теста, а исках да си трая поне до 3-тия месец. Но шефката каза, че иска да ми пуска CV-то по един проект за ръководител и аз викам "ами не мога". "Как така не можеш", и аз "ами такова аз от януари ще съм в майчинство" и така...
Тя се зарадва, даже ми предложи да ме пусне допълнително на граждански договор, че болничните ми като родя да са на по-висока сума. Разбрана жена е спор няма.
Моето впечатление е, че жените реагират по-благоприятно на такива новини.

# 98
Аз пък съм отлсабнала 3 кг. Sad
И се чувствам нещастна! Какво му е сутришното на това гадене? Мен ме мъчи нон стоп. Има един период само след 2 часа до към 6 и после пак ужас. Най-лошото е че не мога да повърна, защото не мога нищо да хапна. Само се мъча. Вече с глас рева! Sad

# 99
  • София
Аз пък за мой ужас за един месец съм наддала 2 килограма и то при положение, че предимно ям плодове, зеленчуци и сухари, и пия много сокове. Вчера установих, че на мен на гаденето много ми помогнаха 3 ябълки петровки, четох някъде, че маслинки също помагат, както и сок от лимон.
На мен преди около 2 седмици например не ми се ядеше нищо друго освен консервирани чорбаджийски чушки и сухар, ама поне не ми ставаше лошо...

# 100
и аз пия само фолиева киселина и гледам да ям повече плодове и зеленчуци.
Колкото до колбасите като кренвирши например, мисля , че някъде четах, че при замразяване вредните паразити и бактерии умират. Така че това може да е варинат, за тези , които не обичат попарени кренвирши  Wink. За всеки случай аз замразявам и каймата иаразличните меса и после ги готвя.

По другите теми:
Работя и работата ми е свързана с постоянни срещи с хора и съм в движение по цял ден . Когато започне да ми се гади особено силно става много весело. Joy Joy Joy
А колко кг съм качила не мога да определя, теглото ми варира постоянно, но със сигурност не са повече от 1-2 Rolling Eyes

# 101
Здравейте и от мен. Аз също съм бременна, терминът ми е определен за 28.02. Сега в събота ще ходим отново на лекар, за да чуем дали на бебето му тупа сърчицето. На мен също ми се гади, но не чак фатално. Има доста храни, които не мога да ям и ходя на работа без никакво желание.Добре, че началото на другата седмица  излизам в отпуска. Пия само фолиева киселина, ям основно плодове, салати, таратор и зеленчуци, ама съм качила 0,500 -1 кг. А аз не съм слабичка, а пухкава и сега трябва да се боря с този килограм, за да не стана много дебела до края на бременността и да преча на себе си и на бебето. Стискайте ми палци Simple Smile
Честно казано, не съм много притеснена, надявам се всичко да е наред.
 Отпуската ще  прекараме на екскурзия в Италия за 10 дни, първо със самолет, после из различните градове с автобус и дано само не ми става лошо Praynig
Аз още не съм съобщила на работа, но мисля след като чуем сърдечни тонове да кажа, защото в офиса сме 4-ма души  и ми е трудно да се прикривам, че се чувствам зле и уморена понякога, а така ще имам оправдание Simple Smile
Пожелавам приятна бременност на всички и ще си пишем. Grinning

# 102
Здравейте момичета,
аз тази сутрин бях на лекар и да ви се похваля - сърчицето му тупка Two Hearts Доктора не ми го показа на мен, а само на таткото, но той каза че точица вече е мигач (описа пулсациите като мигач на автомобил). Много са ми странни тези доктори. Как се научават незнам, обаче гледам го в лицето да разбера какво вижда, а там нищо - не трепва нито един мускул, нито една мимика. Странни същества са. Минах през лекарката която си набелязах за ЖК и тя ми записа час за 14 август сутринта - гладна и жадна. Аз си мислех че до трети месец трябва да са ми пуснали изследванията, но явно не е така.
green_dawn, незнам чувала ли си но майките на момчета им се яде кисела трушийка и чушлета.. Май момченце чакате, а?!  stork-boy
По темата за колбаси и кренвирши - избягвам всичко което не е чисто месо, ама ако ми се прияде ще заръфам и аз някой кренвирш.
На работа вече съм съобщила, шефката ми реагира положително и каза да не се тревожа че ще ме назначи на трудов договор. Надявам се да нямам проблеми с това.
Допълнителни витамини пия само фолиева киселина. Доктора ми каза че до 3 месец, друго не ми е нужно, а след това се преценява индивидуално. Гледам да ям краставици и зеле, от доматите така ми писна, че не ми се поглеждат. Плодове обаче ям насила и по задължение. Добре, че има дини вече, че съм им фен.

# 103
Менпък лекарката ме вика ан 15 дена
досега ме гледаха 4 пъти с ехограф
2 пъти гинеколожката 2 пъти друг лекар
Каза че всичко е наред ама защо ме вика толкоз често не знам
каза че първите 3 месеца 2 пъти месечно после по веднъж
а за работата искам да кажа защото пониакога мис тава лошо  и ми се налага да си търгна и не искам да ме гледат лошо все едно кръшкам 
събирам сили и отивам следобед мнго ми е неудобно на мъж да казвам гледат страно
някак си жените сякаш повече разбират

# 104
Здравейте момичета,
 Минах през лекарката която си набелязах за ЖК и тя ми записа час за 14 август сутринта - гладна и жадна. Аз си мислех че до трети месец трябва да са ми пуснали изследванията, но явно не е така.

Радвам се, че всичко е наред!  Grinning
На мен са ми назначили изследванията за 24.07.

Общи условия

Активация на акаунт