Малък Сечко е далече, мъничко е още февруарското човече...

• 15 270
  • 295
  •   1
Отговори
# 210
Искам да попитам тези които са в болнични
понеже ходя на работа ама напоследък нещо не ми е комфортно
ако си взема болнични за колко време дават и какво пише на него като диагноза

вече казах на шефа че съм бремена и сега ме глезиат преди си пушеха ввсички в стаята сега вече не преди ме мъчеха с клиамтика сега спряха то било хубаво да си бременнен Simple Smile)

# 211
Пия по толкова, защото докторката ми каза и чак във втория месец разбрах, че ще ставам мама и до тогава не я бях приемала ето затова! Малко се стреснах, защото тя се приема от първия месец и много ме е страх от spina bifida Sick

# 212
  • София
Здравейте момичета,
Малеее колко сте писали, едвам смогнах да ви изчета  Embarassed (и на мен много ми се спи напоследък Rolling Eyes)
Добре дошли на новите момичета и леко бременеене  Hug
MEGI  задължително отиди и на друг лекар ...историята познава много случаи с объркани диагнози. Сигурна съм, че всичко е наред, само не се тревожи, а отиди и на друг лекар. Hug

Искам да питам нещо аз. Къде и как се регистрира бременността и длъжна ли съм ?
Понеже аз ходя на частно при моя доктор и той не работи с касата, така че не съм уведомила личната си лекарка! Какво следва да направя? Какъв е реда?

Мисля, че е задължително да се регистрираш. Независимо, че се преглеждаш частно, после ще ти трябва болничен, направление за болницата като раждаш и др. Регистрирай се към поликлиника да те мерят и да те водят, а пък следенето на бременността си го води при лекаря, който си си избрала 
Редът е личната ти лекарка да ти даде направление за гинеколог, за водене на бременност. Избираш си някой, който работи с касата може и да не е от поликлиника има много добри специалисти, които работат със ЗК .В здравният справочник има бял списък - виж и си избери лекар, така двама специалисти ще ти следят бременноста Hug

# 213
black angel,
3 x 1 според мен е предозиране - така няма да си наваксаш пропуснатите дни, в които не си пила ф. киселина   Rolling Eyes

# 214
 3Х1 ще ги пия само 10 дни, след това 1 на ден по препоръка на гинеколожката, аз за сега я слушам Thinking

# 215
black angel,
3 x 1 според мен е предозиране - така няма да си наваксаш пропуснатите дни, в които не си пила ф. киселина   Rolling Eyes
И на мен ми се струва множко 3х1 , където съм чела пише че нужната доза е 400 мг/това е от една таблетка / , а тройна доза ...

А аз съм друг модел CrazyДо сега не ми се повдигаше , а сега като не ям ми прилошава, като се нахраня ми се повдига . Ръфам солети и бисквити , но не помага Sad

# 216

А аз съм друг модел CrazyДо сега не ми се повдигаше , а сега като не ям ми прилошава, като се нахраня ми се повдига . Ръфам солети и бисквити , но не помага Sad
Оле как те разбирам. Но единственото, което мога да ти кажа е да имаш търпение. При мен сякаш на втората седмица започна да отшумява! Стискай зъби и мисли за малкото човече, заради което търпиш това! Wink

# 217
Ох на мен като ми стане лошо следобед, та до вечерта  ooooh!
Въобще не ми е ставало така по време на първата бременност...
Но ще отмине скоро надявам се!

# 218
  • София
Joia, на моят болничен пише общо взето измислени неща (силни болки и кървене) само и само да е достатъчно правдоподобен, работата ми е свързана с химикали и въпреки това лекарката каза, че ако не се чувствам зле няма как да ме измъкне от тази среда в толкова ранен етап. Срокът е 30 дни и тайно се надявам да го продължи, защото вече не се чувствам така страхотно и във форма като на миналия преглед  Sick , а и как ми се спи  Tired

# 219
Joia, на моят болничен пише общо взето измислени неща (силни болки и кървене) само и само да е достатъчно правдоподобен, работата ми е свързана с химикали и въпреки това лекарката каза, че ако не се чувствам зле няма как да ме измъкне от тази среда в толкова ранен етап. Срокът е 30 дни и тайно се надявам да го продължи, защото вече не се чувствам така страхотно и във форма като на миналия преглед  Sick , а и как ми се спи  Tired

Аха ясно значи ги дават горе долу по 30 дена
щото личния лекар дава максимум 5 и мислех да не би и за това да ги дробят така и да искат през 5 дена да се ходи за нов болничен
мерси много Simple Smile
Мен пък гинеколожката всеки път ме пита искаш ли болничен аз досега отказвах сега не знам може и да взема че ми идва нанагорно а отпуска чак средата на август ще ми дадът

днес корема ми щеше да се пърсне ядох една крем супа от гъби и кашу около 50 грама и щях да умра гадене болки тежест ужас направо едвам издържам вече взе да намалява от обяд ме държи

# 220
На мен при предишната бременност лекарят ми даде направо 2 седмици. По принцип като съм била бременна никога не са ми правили проблеми с болничните. Дават ги ама малко се попрестарават в диагнозите за достоверност, че и тях Здравната каса ги гони. Joya като те питат защо не си вземеш тези жеги хич не са добри за бременност. Мен ако питаш не отказвай.

# 221
Абе момичета като ви чета май всички си ядете само ви се спи май повече. Аз ли съм единствена да не мога да ям нищо Cry Направо съм на ръба на отчаянието. Нищо не мога да ям, гади ми се от всичко, повръщам, чувствам се толкова изтощена физически от това неядене, че ме е страх да не свърша в някоя болница на системи. И за бебчо се притеснявам да не му стане нещо, и зъбите почнаха да ме болят сигурно от липса на вещества и направо егати и бременността. Само аз ли съм толкова кошмарно зле. Направо се чудя вече какво да правя и какво да си слагам в устата. Дайте някой съвет моля ви Sad

# 222
ZDRAVEITE! KAZVAM SE MARIA I O4AKVAM PARVOTO SI DETE DA SE RODI NA 7 FEVRUARI. SAJELIAVAM 4E TOLKOVA KASNO SE VLKYU4VAM VAV FORUMA. NA VSI4KI POGELAVAM LEKA I BEZPROBLEMNA PREMENNOST I MNOGO ZDRAVI I HUBAVI BEBETA PREZ FEVRUARI stork-boy stork-girl

# 223
Аз също не ям почти нищо. Преди имах доста добър апетит сега почти нищо не ми се яде. Не повръщам и почти не ми се гади. Ям най-много плодове и салати. Само те ми се ядат и от време на време препечени филийки. Гледай да не се обезводниш пък ще си отядеш след няколко седмици. В книгата, от която чета за бремеността пише, че човешкия хормон гонатропин е най-много в 9 г.с и затова гаденето, повдигането и всички неудобства са най-много. След това постепенно нещата поутихват. Така че, малко ти остава.

# 224
  • София; Дружбето
joji хапвай по нещо ако трябва на сила и пий много течности, за да не се обезводниш. Абе ако трябва само пий (сокове, мляко, яйрян) поне лесно се връщат  newsm03 И не се отчайвам, че по-гадно става. Успешно бременеене newsm10

Общи условия

Активация на акаунт