Малък Сечко е далече, мъничко е още февруарското човече...

• 15 257
  • 295
  •   1
Отговори
# 225
Вчера бях на лекар и сега бързам да ви се похваля - видях сърчицето на бебебто  Two Hearts и лекарката каза че всичко е него е ок. Днес или утре трябва да отида до личната и да се запиша защото при тази гинеколожка си ходя на частно.
Не знам защо но все още изчалвам да наближа 4 месец и тогава да кажем на сина ни че ще става батко. Той милият откога говори за бебе.

# 226
Вчера бях на лекар и сега бързам да ви се похваля - видях сърчицето на бебебто  Two Hearts и лекарката каза че всичко е него е ок. Днес или утре трябва да отида до личната и да се запиша защото при тази гинеколожка си ходя на частно.
Не знам защо но все още изчалвам да наближа 4 месец и тогава да кажем на сина ни че ще става батко. Той милият откога говори за бебе.

ние сме в същото положение, но при нас каката се събужда с мисълта за сестричка и изчакваме поне до 4 мес. когато ще и кажем, че ще си имаме бебе. Вчера се прибира от детската градина спълна с емоции, защото нейното приятелче вече станал батко и майка му била в болницата с бебето. Беше силно впечатлена!

# 227
 ние сме в същото положение, но при нас каката се събужда с мисълта за сестричка и изчакваме поне до 4 мес. когато ще и кажем, че ще си имаме бебе. Вчера се прибира от детската градина спълна с емоции, защото нейното приятелче вече станал батко и майка му била в болницата с бебето. Беше силно впечатлена!
[/quote]

Моят син преди няколко дни на път за детската градина ме попита жестикулирайки " Нашето бебе момиче кога ще се ражда? "
И аз много искам да му кажем но смятам ч е трябва да поизчакаме да прескочим вапросните 3 месеца и чак тогава че ако стане нещо ( пази Боже) иди после че му обяснявай.
Ох нямям търпение вече да порастват бебоците и де се види пола.
Успех

# 228
Моми4ета,искате ли да споделиме , при кои лекари-гинеколози ходиме или ще ходим.Или от кого сте доволни/недоволни...препоръки?
Аз мисля да ходя при д-р Джонгова от МЦ "Лора" .

# 229
Здравейте мами!
badem би трябвало да нямаш никакви проблеми с издаването на следващия болничен, ако лекарката е пичка!  newsm10 По принцип общия болничен може да бъде до 180 дни и то без болничния за бременност и раждане, който преди раждането е 45 дни. Издава се от лекарката по здравна каса или от личната лекарка, ако не си избрала гинеколог. Издава се в следната последователност: 7 дни първичен и следващите са по 30 дни до 45 дни преди раждането. Прочетох, че някои момичета искат да излязат в болничен и са им казали че е рано  smile3511 Не е вярно и лекарите прекрасно го знаят, но се правят на ударени! За да е непрекъснат, този болничен може да се издаде от началото на 9г.с. и няма да ви се наложи да се връщате работа до термина, след това е ясно   ylinfant Misc Baby Bottle 1stroller 1crib newsm51

# 230
Моми4ета,искате ли да споделиме , при кои лекари-гинеколози ходиме или ще ходим.Или от кого сте доволни/недоволни...препоръки?
Аз мисля да ходя при д-р Джонгова от МЦ "Лора" .

Здравейте аз ходя при д-р Геловска също в Лора на позитано
много съм доволна днес идвам от нея направи ми 4 ехограф даже исках да я питам на колко имам право ама си замълчах Simple Smile)
Каза ми да си направя изследвания за токсоплазмоза и тях ми ги пусна по здравната каса и пак урина. Голямо дупчене пада с тая бременост много изследвания мнгоо чудо. Искаше да ми дава болнични ама отказах засега, каза че за тия които работели на компютър не се отказвал болничен. Сега трябва да отида началото на август за да ми дадяла направление за някакви изследвания за протеини ли кво каза на разбрах правели се в 16 седмица някой да е запознат ????
Иначе съм в 12 седмица и 3 дена а бебето е пораснало почти тройно от миналия път (преди по-малко от месец горе долу). Почва да ме боли кръста и ми даде да пия магнезии защото таза почва да мис е разширява.

# 231
Цитат
д-р Геловска също в Лора на позитано

д-р Джонгова е на Хр.Ботев. Доволна съм от нея-много внимателно пипа,много е любезна и вси4ко ти разказва.Мисля да я посетя тази или другата седмица,защото за сега бях само на ЖК.
Преди малко си записах 4ас за фетална морфология за 17.08 !!! /въпреки ,4е тогава така или ина4е ще съм в около 12 седмица,което идеално за този вид преглед/ в МЦ "Фемина" при д-р Димитрова.

# 232
Аз ходя на ЖК в Шейново, при д-р Тодор Димитров doctor, вчера ми беше първата консултация и все още не съм се сдобила с по-трайни впечатления Mr. Green. Надявам се всичко да бъде О.К с мен, както и в всички ВАС!Направи ми впечатление, че има голям наплив от бременни мами, които посещават консултацията. Дадоха ми час чак след месец 17.08.06 пък до тогава ще видим baby_neutral как са нещата при нас! Party preggo

# 233
  • София
По направление от личната лекарка съм при д-р Любка Николова ( в поликлиниката), а за второ мнение и собствено спокойствие д-р Лина Димитрова (има частен кабинет срещу нас). Като цяло съм доволна, първата леко ме стресна, а по-късно се оказа , че май аз съм по-нетърпелива и нервна  Blush

# 234
  • София
Аз ли съм единствена да не мога да ям нищо Cry Направо съм на ръба на отчаянието. Нищо не мога да ям, гади ми се от всичко, повръщам, чувствам се толкова изтощена физически от това неядене, че ме е страх да не свърша в някоя болница на системи.

Ама съвсем от всичко ли ти се гади Shocked Бисквити, солети, сухар, кис.мляко, плодове....обикновенно от тях няма проблем   Салатите също newsm78
Избягвай храни с каквито и да било подправки и не стой в помещение, в което се готви.
Иначе не е проблем не се притеснявай нищо му няма на бебчето, но на теб ти трябват сили трябва да се храниш макар и на сила ....дори и от обикновен хляб ли ти се гади newsm78
Я понадникни малко в Готварския форум да видим нямали да си харесаш нещо Grinning
А картофена крем супа, опитвала ли си? Thinking

Иначе за протокола утре се записвам при д-р Миков да ми води бременноста  Peace

# 235
Аз имам едно питане, ако някой знае отговора много ще се радвам.
по долу в темата писах, че ходя на ЖК Шейново, когато наближи момента за раждането ще ми трябва ли направление за да родя в същата болница? Аз съм здравно осигурена, но консултациите в Шейново не са към здравната  каса. За самото раждане ще трябва ли да плащам допълнително? Thinking

# 236
  • София
Аз имам едно питане, ако някой знае отговора много ще се радвам.
по долу в темата писах, че ходя на ЖК Шейново, когато наближи момента за раждането ще ми трябва ли направление за да родя в същата болница? Аз съм здравно осигурена, но консултациите в Шейново не са към здравната  каса. За самото раждане ще трябва ли да плащам допълнително? Thinking

Документите за раждане се издават от лекаря който ти води консултациите...в случая май трябва да се запишеш и при лекар от ЗК  newsm78 (на следващата консултация просто ги попитай в Шейново да не те заблудя). В самите документи не се посочва болница, изборът е твой просто си ги носиш като те приемат в съответната болница.
За заплащането допълнително май е само за избор на екип и лекар....в самото Шейново има ценоразпис.
 Hug

# 237
  • София; Дружбето
По принцип раждането е безплатно. И аз ходя в ЖК и ми казаха, че е към касата и не се заплаща. Но ако искаш екип си плащаш по принцип 200 лв ама разбрах ,че под 50 не се минава. От четеното си направих извод, че не тряба да плащаш, а като дойде време за раждане ще те изроди екипът, който е на смяна. Аз имам направление от лекаря, но ми казаха, че при тях това не важи. Те си проверяват в нета дали си осигурена . Ама питай си все пак newsm10

# 238
Станала съм като парцал от това повръщане. Нищо не задържам в стомаха си... Дори вода! Sad
Отчаяна съм! Sad

# 239
Не повръщам обаче от два дена и аз се чувствам особено зле. Дори и маслинките и солетките не помагат - нищо. Все още мога да хапвам ,но почти на сила, колкото да не ми прилошава от глад  Sick... Ходя на работа , но ако започна и да повръщам сигурно и аз ще си поискам болнични .....

Общи условия

Активация на акаунт