Малък Сечко е далече, мъничко е още февруарското човече...

• 15 243
  • 295
  •   1
Отговори
# 240
д-р Джонгова е на Хр.Ботев. Доволна съм от нея-много внимателно пипа,много е любезна и вси4ко ти разказва.Мисля да я посетя тази или другата седмица,защото за сега бях само на ЖК.
Преди малко си записах 4ас за фетална морфология за 17.08 !!! /въпреки ,4е тогава така или ина4е ще съм в около 12 седмица,което идеално за този вид преглед/ в МЦ "Фемина" при д-р Димитрова.

Какво е това фетална морфология чувам че всички ходят а пък какво е знае ли някой ?

# 241
  • Стара Загора
Радостче пробвай с едни желирани ментови бонбонки, на мен като ми прилошее те са ми "хапченцатата". Може и да е от самовнушение, но ми помагат.

# 242
д-р Джонгова е на Хр.Ботев. Доволна съм от нея-много внимателно пипа,много е любезна и вси4ко ти разказва.Мисля да я посетя тази или другата седмица,защото за сега бях само на ЖК.
Преди малко си записах 4ас за фетална морфология за 17.08 !!! /въпреки ,4е тогава така или ина4е ще съм в около 12 седмица,което идеално за този вид преглед/ в МЦ "Фемина" при д-р Димитрова.

Какво е това фетална морфология чувам че всички ходят а пък какво е знае ли някой ?

И аз не съм чувала за това  Shocked
Ще разясни ли някоя по-светната мама Laughing

# 243
благодаря, sier, ще ги опотма - малки са и са поръдсени със захар отгоре нали?

МОМИЧЕТА, имам нужда от съвет...
Днес шефът ми ме попита за датата на термина и съответно датата на излизане в болнични. Дотук добре, защото трябва да знаят кога да започнат да ми търсят заместник. Това, което ме шокира е ,че искат да кажа колко време планувам да бъда в майчинство ?!?!  #Crazy #Crazy #Crazy ... И ме хванаха неподготвена. Не знам какво да отговоря. Не съм мислила по въпроса, нито пък съм го обсъжадала още с мъжа ми ??!?!? А и не е ли рано от сега още да ме питат? Този срок с какво ме обвързва, ами ако реша да го одължа или пък да го намаля ?!?? Пфу... Отгорих, че не съм мислила още по въпроса, но рано или късно ще трябва да отговоря конкретно, а не знам какво ....

# 244
  • София
Фетална морфология....прави се в по-напреднала бременост мисля, че беше между 14-20 г.с ама не съм сигурна
Гледа се дали всичко му е наред на бебчето сърце и други органи, гръбнак ...общо взето всичко
Като за Томова знам, че е специалист и гледа сърце
При Мазнейкова съм ходила в предишната си бременост и преброи всичките прешлени на бебето, като ми каза и пола Grinning
Обикновенно се прави на 3D ехограф, но е важно не само с каква апаратура ти го правят, а специалистът да е добър Hug

Последна редакция: вт, 18 юли 2006, 15:16 от Anim

# 245
  • София

Днес шефът ми ме попита за датата на термина и съответно датата на излизане в болнични. Дотук добре, защото трябва да знаят кога да започнат да ми търсят заместник. Това, което ме шокира е ,че искат да кажа колко време планувам да бъда в майчинство ?!?!  #Crazy #Crazy #Crazy ... И ме хванаха неподготвена. Не знам какво да отговоря. Не съм мислила по въпроса, нито пък съм го обсъжадала още с мъжа ми ??!?!? А и не е ли рано от сега още да ме питат? Този срок с какво ме обвързва, ами ако реша да го одължа или пък да го намаля ?!?? Пфу... Отгорих, че не съм мислила още по въпроса, но рано или късно ще трябва да отговоря конкретно, а не знам какво ....

Това вероятно е за да знаят на какъв договор да пуснат заместника ти....но си права много е рано, за да им дадеш отговор newsm78
Зависи от много фактори....дали сте добре финансово и можеш ли да си позволиш 2г. майчинство, кой ще гледа бебето ако ти се върнеш на работа и т.н.
Дори и да не можеш имаш право да си го ползваш и да си гледаш детето до навършване на 2 г. възраст....даването на някъкъв период за ползване на майчинството не те задължава да го спазиш....по закон те са 2 г. и 1 г. неплатена и работодателят ти го знае.
Моят съвет е след като го обсъдите със съпруга ти да дадеш период, а не точно месеци или години....например "минимум една година, и ако е възможно и повече"...нещо от този сорт. Ти си знаеш каква ти е работата и могат ли да се справят по-дълго време без теб.

# 246
  • Стара Загора
благодаря, sier, ще ги опотма - малки са и са поръдсени със захар отгоре нали?

Да точно тези са, български Ментина май се казват.Дано да ти помогнат че е ужасно да ти се гади .

# 247
С първата си бременност и аз бях в твоето положение, само дето ме принудиха да се върна на работа когато бебо беше на 4 мес, защото не могли да ми пазят мястото толкова дълго -2 год докато трае майчинството! #Cussing out и аз се принедих и се върнах. Един съвет от мен - недей да правиш тази грешка като мен, ако имате възможност със мъжа ти си гледай детето по -дълго време! Компромис със децата не бива да се прави, работа винаги ще има Naughty, но крайното решение си е твое и ти си преценявяш разбира се. Пожелавам ти да направиш правилния избор за теб Peace. Успех Hug

# 248
Аз да не се фръцкам много, ама тая седмица от неделя не ми се повръща и ям като прасе и само боклуци ми се ядат. И по много ям, разните сандвичи дето преди ми оставаше половината сега си ги хапвам и за още питам. Кажете ми вие в коя седмица сте, при мен не се виждат лентичките ви. Сестра ми вече ме взе на подбив щото три седмици съм си се в 7г.с. Всеки път като отида на лекар и ми премества термина и вика още е малко, сбъркали сме в 7 седмица си, пък сега не ми се повръща, дали е само късмет или пак е сбъркала и съм си баш за февруари. Много съм объркана.  Rolling Eyes

# 249

МОМИЧЕТА, имам нужда от съвет...
Преди да родя първото си дете казвах,че ще ползвам само едната година.Ама то е било,защото не съм имала идея колко може да се промени светът около мен.Оказа се,че трябва да е 1г.и 3 месеца защото препоръчаха да тръгне на ясла в началото на есента,а не в разгара на лятото.А докато умувах как да постъпя...забременях.Съжелявам,че подведох шефката си,но...
Затова съветът ми е да не даваш твърд отговор.

# 250
Аз да не се фръцкам много, ама тая седмица от неделя не ми се повръща и ям като прасе и само боклуци ми се ядат. И по много ям, разните сандвичи дето преди ми оставаше половината сега си ги хапвам и за още питам. Кажете ми вие в коя седмица сте, при мен не се виждат лентичките ви. Сестра ми вече ме взе на подбив щото три седмици съм си се в 7г.с. Всеки път като отида на лекар и ми премества термина и вика още е малко, сбъркали сме в 7 седмица си, пък сега не ми се повръща, дали е само късмет или пак е сбъркала и съм си баш за февруари. Много съм объркана.  Rolling Eyes

bzepic, гестационнте седмици не би трябвало да се бъркат - те са твърдо фиксирани, защото се броят от датата на последната ти менструация - а тя се знае със сигурност. Това , което не може да се определи с точност е датата на зачеването. За това докторите предпочитат да броят така наречените гестационн седмици.... Не се обърквай Simple Smile .. Хапвай си каквто ти се яде. но внимавай със колбасите, не е хубаво да ядеш сурово месо , а повечето колбаси не минават през сериозна термична обработка..
ПП: аз съм в 11 г.с. и гаденето сега ме мъчи с пълна сила ...

# 251
wish мила и аз съм като тебе от две седмици. Отслабнала съм, направо съм се стопила и повръщам и вода даже. От всякаква храна ми се гади и въобще ужас. Лекарите ми дадоха едни хапчета за гадене ама като им прочетох листовката и се уплаших и не съм ги пила. Ям овесени ядки и корнфлейкс главно и понякога ябълка. Отвреме на време ако успея някой сандвич и така. Свалила съм 2 кг. и продължавам да свалям. Гледам да пия вода на малки глъдчици постоянно защото ако се нагълтам повече я повръщам. Явно малко бременни са чак толкова зле като нас с яденето ама това ме успокоява щото има надежда за втората бременност да е по- леко /тази ми е първа/ И аз се бях отчаяла ама днес съм горе-долу добре. Намерих едни бисквитки дето много приятно се повръщат. хехе. каква ирония. Айде успех и да знаеш че не си сама- това поне е успокояващо.

# 252
Здравейте моми4ета.

Виждам 4е и на други като мен по4ва да ги отпуска гаденето...Дай боже вси4ки скоро.
Аз оба4е имам сега друг мноого голям проблем. Направо ми се реве (то си и поревах де).
Никога не съм хвщала, но ето 4е все някога има първи път и то в най-неподходящия момент - кърлеж. При това съм по цял ден на работа, и ми се е лепнал в градинката. Не съм ходила по гори и ливади. Изпаднах в транс от паника. Опитахме се да го махнем, за още по-голям късмет се скъса. БеШе много малък, още не беШе пил кръв. И като се притесних да не ме зарази с ламска болест? А какви ужасии про4етох в интернет за това... То си има лекарства - антибиотици, но като съм бременна? Не искам да пия антибиотик, при това в 1 тримесе4ие.
Отидох на изследвания, но ми казаха 4е най рано 6 седмици след ухапването кръвните изследвания дават реален резултат. Все пак и сега ми взеха кръв, утре ще видя резултата (въпреки 4е не бил показателен). Казаха ми, а и про4етох 4е първия симптом бил за4ервяване на мястото като кръг.
Ако знаете какъв рев му ударих, понеже се за4ерви... 4ак се притесних за бебо, горкото какво ли си е помислило при тая буря от емоции...
Лекарката ми каза (сигурно понеже ме видя 4е бях на прага на от4аянието), 4е можело да се за4ерви и без да има лаимска болест, но аз нали съм паника...
Силно, ама много силно се надявам да е бил здрав кърлежа, защото не ми се мисли  - без антибиотик много зле, с антибиотик също зле.
Та моя съвет - внимавайте с тия гадинки, да не си навле4ете моите неприятности.
Ако някой нещо знае по въпроса, или има опит ще ми е от голяма полза.

# 253
Ники. В България няма толкова много кърлежи, които принасят лаймската болест. Около 10% от тях били приносители. Това го бях чела преди години, защото имам куче и се притесних, че може да хвана кърлеж покрай него. Надявам се, че при теб ще е малкия дявол.

# 254
Patriciana,

благодаря ти за надеждата която ми вдъхваШ Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт