Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Говорим си за Боговете, Човека, Вселената, Философите и Живота

 • 13 157
 • 661
 •   1
Отговори
 • Чужбина
 • Мнения: 11 946
Тема 4: Размисли и дискусия относно Живота, Човека, Смисъла, Безсмислието и Боговете


Предишни Теми:
Тема 1

Тема 2

Тема 3Последна редакция: пн, 20 май 2019, 19:09 от Eleonora_27

# 1
 • Мнения: 2 013
хоп, в новата тема и за да продължа дискусията от предходната, ще споделя, че и аз избягвам всякакви сцени на насилие и изобщо всичко, което може да ме натъжи. Имаме достатъчно неща, за които да се борим и с които трябва да се справим, за да си губя времето в гледане на сцени с извращения, насилие и т.н. И новини почти не гледам, ако нещо ме интересува превъртам записите на новинарските емисии.
Дори по едно време и във фб не влизах, защото в стрийма ми имаше гадни неща, които ме разтърсваха из основи.
Благодаря, Ели, за новата тема! Simple Smile

# 2
 • Мнения: 2 238
Елеонора, благодаря за темата!

На мен тепърва ми предстои да гледам целия сериал.

Вероятно имаш твои мотиви да смяташ, че животът е несправедлив, аз пък смятам, чв рочно заради обратното той има смисъл. Освен това, ако е несправедлив, това би означава, че убийство и други тежки престъпления са безнаказани.

# 3
 • Мадрид / София
 • Мнения: 4 206
Няма само едно или само друго. Има ги и двете и са в равновесие. Въпроса е, че един го вижда полу пълно или полу празно в зависимост от дадения момент, в който се намира.
Друг е въпроса, че ни натрапват само едното с комерсиална цел.

# 4
 • Чужбина
 • Мнения: 11 946
Елеонора, благодаря за темата!

На мен тепърва ми предстои да гледам целия сериал.

Вероятно имаш твои мотиви да смяташ, че животът е несправедлив, аз пък смятам, чв рочно заради обратното той има смисъл. Освен това, ако е несправедлив, това би означава, че убийство и други тежки престъпления са безнаказани.
Иза, гледай го, че да го обсъдим. На Петя й е много брутален. Тя е по-нежна душа от мен, защото е по-млада.

Наказанието за престъпление не прави живота справедлив. Това е моето мнение.

# 5
 • Русе
 • Мнения: 11 252
 Надничам в темата, защото съм по принцип настроена за такива въпроси и е добре че се поддържа.
Любителка съм и на книгата.Следих  и сериала. С едно изречение - за сериала - С боговете беше по-лесно, все можеш да определиш и да обвиниш някого. Обаче когат ги нямаше боговете - героите изживяха най-голямия си шок, с който ще живеят до края на дните си.

# 6
 • Мнения: 7 007
Детски филмчета ли?
Че то именно в детските филмчета е най-яката конспирация..
Стивън Вселенски,Бен Тен,Кора,Сой Луна,Семейство Симпсън и още и още и още...След филма, станах тотален фен на хералдиката.Преди това бях само фен:)

Последна редакция: пн, 20 май 2019, 20:31 от Какво?

# 7
 • Мнения: 24 773
Благодаря за темата Simple Smile
Напоследък започнах да чета Науката на Света на Диска - това е книга, която се опитва да обобщи важните въпроси и отговори (за света, Вселената и всичко останало), като ги съчетава с история от Света на Диска (според мен, доста постна - по-скоро само рамка).
Оказа се, че съм много невежа - вярно, че винаги наблягах на хуманитарните науки, но излиза, че за останалото не знам почти нищо))

Защо я споменавам - понеже в тази книга още в началото се обясняваше Големият взрив и за пореден път нищо не разбрах Joy
Науката ми изглежда много мистично и магическо нещо Satisfied
Последното, което ме впечатли от книгата (до момента), е нещо, наречено Мравката на Лангтън - симулация, в която една мравка стъпва върху разчертани квадрати. На бял квадрат завива надясно, на черен - на ляво. Квадратите си сменят цвета (от бели в черни и обратно), щом мравчо премине през тях.
Известно време мравката се лута, но след около 10 000 (?) хода започва да чертае диагонал през полето. Никой не знае защо става така.Скрит текст:
БЗГ, а донякъде и Загубените, си остават любимите ми сериали. Финалът на Лост поне беше емоционален и уважителен към персонажите, въпреки смешната история с тапата на Острова.
Колкото до ГоТ - е, не може Бран да стане крал - няма смисъл и логика... Наскоро гледах едно видео с коментари, в което направиха хубаво сравнение между ГоТ и Властелинът (филмите, не книгата). Според автора на видеото, това Аря и Бран да дръпнат толкова много на финала, е все едно цялата трилогия Властелинът да е проследявала само и единствено Задругата (Арагорн и компания), без изобщо да се дават Фродо и Сам. Зрителите не знаят какво става с тях, знаят, че може би са живи и са на мисия.
И накрая, докато трае решаващата битка, Мордор пада, Фродо и Сам дотърчат отнякъде и обясняват, че са унищожили Пръстена. Това е историята, но за да е смислена и интересна, трябва зрителите да са я проследили. А не фокусът да е изцяло върху други герои, които накрая се оказват второстепенни! Начинът, по който е представена историята от сценаристите на сериала, е некадърен. Дори финалът на Мартин да е същият, той със сигурност ще бъде поднесен по по-добър начин.

# 8
 • Чужбина
 • Мнения: 11 946
За ГОТ:

Скрит текст:
Много ми хареса, че Дани полудя. Тя си беше отначалото пълно куку, но накрая вече стана Хитлер, Мао, Робеспиер и Дон Кихот в едно.

За Бран - нищо не показаха за тая 3-ока врана. Нищо не успяхме да разберем. И за Другите нищо не изясниха. Големи дупки в сюжета, защото ДиД нямаха материал, а те не са писатели.


Накрая се оказа, че човешката природа е много по-гадна и опасна от всякакви магии, Дракони, вещици, магове и прочие.

# 9
 • Мнения: 24 773
Ами, всъщност в миналото подобно поведение (унищожаване на цели градове, докато не останат камък върху камък), се е приемало за героично дело, не за лудост. Хирошима не е била толкова отдавна, а американците се гордеят, че са спечелили войната.

# 10
 • Чужбина
 • Мнения: 11 946
Ами дори да се е приемало.

Тя нали беше Трошачка на окови и голямата бяла освободителка на роби. Щяла да промени света, да освободи хората от тиранията.

Накрая ги освободи ... освободи душите от телата на стотици хиляди - майки с деца бяха изгорели в Кралски Чертог.

И знаеш ли какво разравяше? Че щяла така да освободи всички хора в целия свят. А Джон я пита, какво ще прави, ако хората имат различно мнение.

И тя вика - ми ще им дадем избор на хората. Или се съгласяват, или Дракарис!

# 11
 • Мнения: 24 773
Въобще не трябваше цялата история да се фокусира върху Джон, ако целта не е била той да победи накрая. Неговата история е версия на Мономит - Героят дръзва да напусне света на ежедневието и да навлезе в царството на свръхестествените чудеса – там се сблъсква с фантастични сили и печели решителна победа – героят се завръща от това мистериозно приключение със силата да дари благодат на своите събратя.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F%D1% … D0%B8%D1%86%D0%B0

Всичко започва с неговото раждане и се върти около усложненията, пак свързани с него. Логично е и финалът да е най-вече за него.

# 12
 • Мнения: 2 013
Аз следях сериала Лост, но в един момент така и не изгледах финала ... И как е свършил всъщност? Каква е тази тапа на острова?

BTW: нали Рамщайн (немската група) изкараха клип на новата песен Deutschland след колко време затишие. Моят мъж емоционализиран ми го пуска - гледам аз клипа и му казвам - в по-прав текст за прераждането е само филмът 'Облака Атлас' (ако не греша заглавието). После Рамщайн пуснаха друг клип за Radio - как радиото облъчва мозъците и т.н. Но него не успях да изгледам, защото съм 'нежна душа'.

# 13
 • Мнения: 7 007

И тя вика - ми ще им дадем избор на хората. Или се съгласяват, или Дракарис!
Винаги е било така...

# 14
 • Чужбина
 • Мнения: 11 946
ДиД го направиха Джон тъпак от класа. В темата за Троновете писах, че го направиха Форест Гъмп.

Иначе Джонката на Север на финала ме кефи. Там му бе любовта на него. Там никога не бе копеле.

Още от началото на книгите имах чувството, че съдбата на Джон ще бъде сащата като тази на Емон Таргериън.

За мен замисълът на Мартин е следният:

Умират всички Тарги, защото те носят магията. А тая магия ги прави опасни за хората. Драконите умират. Джонката не умря, защото той е Старк-Тарг комбинация. В него има някакъв баланс. В книгите той бе и малко варг. Старките имат също магия, но тя не е толкова опасна за хората.

Магията на Драконите е причинила Ориста на Валирия - това е препратка към Атлантида. Легендите за Атлантида са, че хората са имали много свръхестествени сили и са се самоунищожили. Пасва.

Но от Валирия са останали Безликите - техният Бог е Смъртта. Те казват, че има само един Бог и това е Смъртта.

Но ДиД не успяха да ги обяснят тия неща.

Ще има 5 предистории.

Петя, според теб, Мартин как ги е измислил всичките тези неща?


И тя вика - ми ще им дадем избор на хората. Или се съгласяват, или Дракарис!
Винаги е било така...
Анджак!

И сега е така. Дали те убиват физически или емоционално ... пак е убийство. Но за второто няма наказание.

Днес светът е точно толкова брутален и жесток както някога. Само дето е друга форма на бруталност. Не знам, коя форма е по-лошата.

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 17:09 от Eleonora_27

Общи условия

Активация на акаунт