Големите загадки

• 605 727
  • 10 263
  •   1
Отговори
# 10 230
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Никакъв политически привкус нямаше изчезването.
Безотговорността и нежеланието да се работи сериозно също. Просто кофти времена бяха. Преходни.

Виж, в убийството на Пепи се спрягаха политически версии. Накрая го замазаха, да не ги отварят таксиджиите.

# 10 231
За каква манифестация става въпрос? Съвестин е роден 1988 г, изчезна 1997 г.. Кога е била тая манифестация?

# 10 232
  • София
Е стига де, точно на Пепи не беше замазано.
За Съвестин също нямаше политически мотив. Бащата имаше изказвания, но по-скоро заради липсата на развитие.

# 10 233
  • при късмета
Анджела, вече съвсем си противоречат теориите ти. Разговора тръгна от този ти пост
Не претендирам да е загадка каквото ще споделя, но и не знам като какво да го определя.
Смятате ли, че публикувайки свои и на близките ти снимки в социалните мрежи, наблюдаващите ги могат да въздействат върху сниманите хора и да променят хода на живота им в зависимост с какво чувство гледаме дадения човек или домашен любимец? Казват, че сегашните снимки са много по-детайлни от колкото в миналото и наблюдаващия достига до по-дълбоки нива и съответно въздействие върху обекта.
След това вкара теорията за Съвестин. Обаче въпросната снимка, още не схващаш, че е публикувана СЛЕД изчезването на детето. Т.е. по снимката в публичното пространство, която сама даваш за пример, никой не би могъл да въздейства на детето или бащата, защото тя не е била общественодостъпна преди отвличането. Не знам как свърза двете събития, изчезване - снимка във вестник, аз такава логика не мога да хвана. Съществувала е, но сам ов семейството. Излиза от там, пак повтарям, след изчезването на детето и чак тогава се озовава във вестника. Като една от най-актуалните снимки на Съвестин

И снимката не е била от манифестация. Те за щастие престанаха да са задължителни десетилетие преди изчезването на Съвестни. Била е евентуално от протест по виденовата зима

# 10 234
За каква манифестация става въпрос? Съвестин е роден 1988 г, изчезна 1997 г.. Кога е била тая манифестация?

Вероятно е демонстрация срещу нещо, неправилно се написа манифестация. Помня снимката, но в никакъв случай не претендирам дали съм я виждала преди или след изчезването на Съвестин. Помня, че ми направи впечатление ие, че е много хубаво дете.

# 10 235
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Е стига де, точно на Пепи не беше замазано.
За Съвестин също нямаше политически мотив. Бащата имаше изказвания, но по-скоро заради липсата на развитие.

За Съвестин сме на едно мнение.Hands Thumbsup

За Пепи имаше някакви теории, че не го е убила майката, на снимките от камерите го носеше както обикновено, косата му била суха, след като е изваден от езерото, много бързо излязоха с анонс, че като се разбере какво е станало, таксиджиите ще се срамуват от протеста...
После майката беше в психиатрия, но пък с охрана, хем с охрана, хем забременя от някого...

# 10 236
  • Мадрид / София
Ма ко, съвсем ясно казах, че снимката я видях по повод изчезването на детето и че НЕ помня да съм я виждала преди да изчезне, но щом е публикувана, значи я е имало преди това (и кой знае как и кой може да я е използвал). И може неправилно да съм казала, че е манифестация, макар че думата "манифестирам" означава да покажеш, изявиш ( „Манифестация“ идва от латинското manifestare – „правя видимо, показвам явно“.
В съвременния български език думата се използва в няколко основни смисъла:
   1.   Официално публично изявление или събитие – например политическа манифестация (шествие, демонстрация на идеи).
И точно хората бяха на улицата претендирайки за нещо, което вече не помня. Тоест манифестираха се пред Парламента (примерно).
И свързвам двете събития, на политика и изчезване, защото с това чувство останах и се запази през годините, а и много убийства станаха през 1996г на политически и популярни личности.
Цялата спомената история я казах като пример, как може една публикувана снимка да доведе до нежелани последствия. Това беше и връзката с първия пост. Не виждам противоречия, само се разшири темата за снимките и социалните мрежи.

# 10 237
  • София
Случаят с Пепи много бързо се разкри и то с неоспорими доказателства. И снимки, които съвпадат с времето и ДНК.
Просто заради таксиджиите се създаде психоза и после конспиративни теории.
Истината е, че в много голям процент от случаите с деца, близки са виновни.

# 10 238
Добре, имало е снимки на Съвестин с татко му от протест/демонстрация/манифестация,. И аз доскоро пазех една снимка на баща ми във вестник Демокрация от големия митинг, но то само аз знам, че е баща ми, качеството им беше ужасно.  Напълно е възможно детето да е било хванато в кадър на раменете на баща си . Но каква е връзката с изчезването?

# 10 239
  • Мадрид / София
Остана си загадка как и защо изчезна.

# 10 240
  • при късмета

Цялата спомената история я казах като пример, как може една публикувана снимка да доведе до нежелани последствия. Това беше и връзката с първия пост. Не виждам противоречия, само се разшири темата за снимките и социалните мрежи.
Е как да няма противоречие? Снимката НЕ МОЖЕ да доведе до нежелани последици, защото ПЪРВО  е изчезването и ПОСЛЕ  появата на снимката. Наистина ли не схващаш?

# 10 241
  • София
Дори и снимката да е преди изчезването, няма как някой да мисли, че има връзка между двете.

# 10 242
  • Мадрид / София
Как не разбираш, че ако е първо изчезнал няма как да има снимка на него с баща му.
Снимката е направена ПРЕДИ изчезването му. КОГА е публикувана за първи път, вече е под въпрос, защото нямам спомен за преди това.
Нещо не можем да се разберем.

Дори и снимката да е преди изчезването, няма как някой да мисли, че има връзка между двете.
Това, че ти мислиш така е едно ама да смяташ, че е изключено да има връзка, означава да знаеш какво е станало със сигурност. А то не се знае и до ден днешен.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 22:27 от Angela61

# 10 243
  • при късмета
Много ясно, че е направена преди изчезването, нали са двамата на снимката. За публикуването на снимката говоря през цялото време. Снимката бащата я предостави на медиите, първо на 24 часа, защото беше най-скорошната снимка на детето, покрай бюлетините за издирването. Преди това си е била личен архив.
А ти твърдиш, че публикувана снимка, можела да доведе до незном си какви последици. Но продължава да важи поредността, първо изчезва детето и после се публикува снимката и излиза от личния архив на бащата. И това изобщо не е под вэпрос, а фактология. Няма как да го обясня по-ясно

# 10 244
  • Мадрид / София
Сега те разбрах.
А това, че една снимка може да доведе до последици Е възможно. Не е безобидно в днешно време.

Общи условия

Активация на акаунт