Големите загадки

• 605 727
  • 10 263
  •   1
Отговори
# 10 215
То все едно да питате дали магиите действат или не.
Всеки ще ви каже различно. Аз знам, че магията действа, ако човека на когото правите магия вярва в магията и знае, че му правят магия.

На това му се казва сугестиране. Човекът си самовнушава.

# 10 216
Spensa, анониммност в Интернет не мисля, че може да има. Особено след като цифровизират и парите.

Абе едно е да публикуваш на всеослушание снимки, тагове, чекове, къде сте, какво правите, какво ви боли, деца, кучета, друго е да си пазаруваш онлайн в сигурни сайтове само...
Ясно че и кредитната ти карта може да изтече, ама не толкова лесно, както ако размяташ снимки...

# 10 217
Не претендирам да е загадка каквото ще споделя, но и не знам като какво да го определя.
Смятате ли, че публикувайки свои и на близките ти снимки в социалните мрежи, наблюдаващите ги могат да въздействат върху сниманите хора и да променят хода на живота им в зависимост с какво чувство гледаме дадения човек или домашен любимец? Казват, че сегашните снимки са много по-детайлни от колкото в миналото и наблюдаващия достига до по-дълбоки нива и съответно въздействие върху обекта.
Градски легенди.

# 10 218
Spensa, анониммност в Интернет не мисля, че може да има. Особено след като цифровизират и парите.
Да, но защо пък всеки полуобразован мухльо да има достъп до твоите данни?
Един известен ми излезе, постнал детето на първия учебен ден. Снимка на малка част от сградата. Направих си експеримент, след 4 секунди разбрах кое е училището. Защо не съобразява?

# 10 219
  • София
На гола ливада ли трябваше да го снима по случай първия учебен ден? А можем ли да си снимаме терасите или гледката от прозореца? Със сигурност и от това могат да изчислят къде живеем.

# 10 220
Точно така. Слагаш снимката с това знание.

# 10 221
  • Мадрид / София
Снимките могат и да се обработят след това за да се избегнат такива детайли, но изисква да им се отдели време. Не случайно поне на запад да не се публикуват снимки на деца ненавършили пълнолетие.
Спомнете си, че изчезването на Съвестин беше свързано точно с публикуването на снимка, където баща му го беше качил на раменете си на една манифестация точно малко след падането на режима (1989-1990).
Обикновено по мрежите публикуващите пренебрегват  възможните следствия.

# 10 222
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...
Спомнете си, че изчезването на Съвестин беше свързано точно с публикуването на снимка, където баща му го беше качил на раменете си на една манифестация точно малко след падането на режима (1989-1990).
...

Не съм чела за такава линия на разследване.
Има ли къде да се прочете повече?

# 10 223
  • Мадрид / София
...
...

Не съм чела за такава линия на разследване.
Има ли къде да се прочете повече?
Да прочетеш - не знам. Бях на вече достатъчно голяма възраст (30г) когато стана всичко и точно в началото се свързваха двете събития. После всичко се потули и замлъкнаха медиите. Не се разбра кой стои в дъното, но едвали е случайно (случайности няма).

# 10 224
И аз помня случая, но не помня да е ставало дума за манифестация. Детето беше изчезнало при игра с топка с друго дете на същата възраст, като свидетелствата на другото детенце се разминаваха в годините, а следи така и не бяха открити. Имаше много версии, но нищо съществено, което да ги потвърждава .
Каква е връзката с манифестация?

# 10 225
Мисля, че беше сниман с баща си на някаква манифестация и снимката беше поместена във вестник, мисля, че беше женски вестник. Отдавна беше, смътно си го спомням

# 10 226
  • София
Снимката не се ли появи по-късно, за да знаят кого търсят. И да е имало снимка във вестник преди това, много конспиративно ми се струва да има нещо общо с изчезването.

# 10 227
  • при късмета
Точно така, при изчезването на Съвестин даже социални мрежи нямаше. Бащата не е публикувал снимки на детето никъде предварително

# 10 228
  • София
И аз мисля, че снимката се популяризира след изчезването, като една от последните снимки на детето с цел разпознаване.

# 10 229
  • Мадрид / София
Снимката на бащата с детето беше публикувана във вестник (или вестници) от манифестация, значи снимката е съществувала. Видях я когато се заговори  за случая, но нямам спомен да съм я виждала от по-рано тъй като не се интересувам от политика и не четях вестниците. Но изчезването на детето имаше политически привкус. И не ставаше дума за конспирации. Просто събитието стана непосредствено (с много малък интервал) едно от друго с манифестацията.

Общи условия

Активация на акаунт