Големите загадки

• 604 017
  • 10 263
  •   1
Отговори
# 8 835
  • София
Коментираме книга, която отскоро е на книжния пазар у нас. Ако има нови издания и по другите теми, моля да споделиш.

# 8 836
Извинявам се, сбъркала съм. Мислех, че съм в темата за загадките, а то било темата за книгите.

# 8 837
Благодаря, Happy. Има ли информация, която срещаш за първи път?

Да,има!

# 8 838
  • София
И на мен темата за фигурите в Наска ми  е много интерсна. Как са успели да ги направят , така че само от високо  да се забелязва,  че са фигури ?

# 8 839
  • Мадрид / София
Ама чакате някой друг да го направи вместо вас. 😂 Тук логично мислещите не ги интересуват такива работи. Щом няма математика и логика не става 😂😂

# 8 840
И на мен темата за фигурите в Наска ми  е много интерсна. Как са успели да ги направят , така че само от високо  да се забелязва,  че са фигури ?

Те много лесно са успели, въпросът е защо? Логичният отговор е - за да ги виждат боговете им.
И на други места по света има таскива фигури, правили са ги, като са отнемали горния слой и отдолу остава контрастен цвят . Например този бял кон в Англия също е много известен.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%B9%D0%BB_%D0%BE%D1 … B8%D0%BD%D0%B0%29

# 8 841
И на мен темата за фигурите в Наска ми  е много интерсна. Как са успели да ги направят , така че само от високо  да се забелязва,  че са фигури ?

Как са ги направили не е толкова трудно - с проект в мащаб, канап и колчета.Загадката е ЗАЩО са ги правили. Предполагам, защото са искали боговете отгоре да ги гледат. Но защо? Тук вече въображението може да се развихри колкото си иска.

# 8 842
  • София
Iris04 самата технология не е толкова интересна. Не трябва ли някой  да следи отгоре процеса и  да го направлява например?  Фигурите са огромни, според мен трябва да има някаква кординация , за  да стане.

# 8 843
  • Мадрид / София
Ами ако древните, които са ги направили са били доста по-високи на ръст и са могли да ги гледат от друга височина?
Човешката фигура, която е на хълма изобразява бога/богинята земя, това го казва местен жител.

# 8 844
Ами ако древните, които са ги направили са били доста по-високи на ръст и са могли да ги гледат от друга височина?
Човешката фигура, която е на хълма изобразява бога/богинята земя, това го казва местен жител.

И колко по-високи да са били? 2 метра, 3 метра? Никаква разлика няма. А да са наистина огромно не може, защото биомеханичната конструкция на човешкото тяло, не позволяват.
https://www.scienceabc.com/humans/tall-can-grow.html

# 8 845
И на мен темата за фигурите в Наска ми  е много интерсна. Как са успели да ги направят , така че само от високо  да се забелязва,  че са фигури ?
Наоколо има достатъчно хълмове, от които да се гледа какво се получава.
Скрит текст:

# 8 846
  • София
Аниш права си, не се замислих. А сега остава въпроса защо.

# 8 847
  • София
Култове, религия най-вероятно. Много по-съвременни хора са градили грандиозни катедрали, докато самото население е набутано по дупки и колиби. Освен възхвалата и жертвата към бога/боговете има и елемент на егото човешко. Хората, които са умеели да проектират и организират нещо толкова голямо и съвършено са изпитвали и гордост, и желание да оставят истински, голям отпчатък след себе си. Поне аз така си ги представям.

# 8 848
Има разни мнения, че са летели, примерно с планери. В музеите има голямо количество златни фигурки на самолетчета (някои от тях съвсем определено не са птици). Направени по техен модел големи планери могат да летят.
Иначе останки от големи планери не са намерени.

# 8 849
Фигурките наистина подозрително приличат на самолетчета, но на моторни такива, а не на планери.
Или на насекоми с украса, въпрос на предпочитание.

Общи условия

Активация на акаунт