Големите загадки

• 620 968
  • 10 496
  •   2
Отговори
# 10 260
  • Мадрид / София
Обясняваха го с магнитни излъчвания или нещо от сорта беше, вече не помня точно как го обясниха, но няма нещо супер необичайно освен формите на стволовете, а причините са физически.

# 10 261
Верно са много странни тия дървета.

# 10 262
  • Down south
За първи път прочитам за тази гора.
Това, което излиза при търсене е, че става дума за нещо странно, а снимките от гората - дваж по-странни. Видимо е, че някои са украсени, но въпреки това изглеждат страшни, а гарнирани с написаното е някак стряскащо.

# 10 263
Тук има информация зад кулисите от документален филм, който е направен за гората. Има снимка на причудливо усукани дървета.
https://careers.yardiromania.ro/employee-spotlight/behind-the-scenes-of-the-hoia-baciu-documentary-with-laura-calugar/
Цитат
Имаше ли някакви страшни моменти, може би привечер, в гората, с всички онези зловещи истории и обезпокоителни звуци, за които говорят легендите?

Аз съм сред най-скептичните хора, които някога са влизали в гората. Винаги съм бил земен и нищо необичайно не ми се е случвало по време на снимките. Трябва да призная обаче, че имаше два момента, в които си казах: „Има нещо съмнително в това“. В една нощ на пълнолуние отидохме в гората, за да заснемем няколко таймлапса. Заснехме четири през една и съща нощ, но единият от тях беше напълно съсипан и нямахме техническо обяснение за инцидента. Козмин е опитен оператор и двамата не откъсвахме очи от камерата през цялото време. Другото нещо, което ме накара да се съмнявам в убежденията си, беше, когато заснехме летящ обект с камерата на дрона. Имаше този бързо летящ обект, който не можеше да бъде объркан с птица заради зашеметяващата му скорост. Освен тези два момента, не преживях нищо необяснимо. Разбира се, бях уплашен по време на нощните снимки, но предполагам, че това се случва на всички във всички гори.

И филма, има снимки на заснетото НЛО през 1968г. казват също, че е имало изследователи от много страни, резултатите са били еднакви и хипотезата за измама била изключена.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 00:27 от Diorela

# 10 264
Нещо много интересно се наблюдава в бетинг криптоборса. В света на залаганията има два вида залози. Залози срещу букмейкъра, в които трейдърите играят срещу букмейкъра и такива помежду си. Принципа е един и същ, само потоците пари са различни. Във вторият случай букмейкъра или бетингкриптоборсата няма гарантирана печалба от маржин в коефициентите, за това събира комисионни от сделките между самите трейдъри.

Тъй като става дума за бетингкриптоборса, децентрализирана, и не подлежаща на контрол от разни институции, на какво ли не, може да се залага. Самите клиенти отварят пазари, и определят коефициентите. Разликата с традиционен или не букмейкър, или криптобукмейкър, е че тук вероятността дадено събитие да се случи, се определя от пазара.

Защо говоря изобщо за тия работи, в тема за загадки. Тука идва интересното. В последните дни се наблюдава нещо много странно в такава бетинг криптоборса. Направо изумително. В пазара за НЛО имаме драстичен обрат. Котировките, че Тръмп ще направи изявление, в което ще представи доказателства за съществуването на НЛО до края на 2025 г. (а до края на годината остава съвсем малко, което прави още по нелогично случващото се), котировките за дълга позиция, (т.е. че ще направи такова изявление до края на годината са паднали за броени дни от 16 до 1,02). Т.е. само до преди няколко дни пазара смяташе че е много малко вероятно подобно нещо да се случи до края на годината. В момента пазара оценява това събитие на 98 процента вероятност. Нещо става, което ние не знаем.

Което значи че да речем ако пусна на дълга позиция, 1 биткойн примерно, че това ще се случи, и Тръмп направи анонса на века, до края на годината, значи че точно в 0,00 часа на Нова Година ще се затвори автоматично дългата позиция с 0,02 биткойн чиста печалба. Но само ако Тръмп направи анонса на века. Ако не го направи, тогава всеки който е отворил къса позиция, че това няма да се случи, за всеки 0,02 биткойн ще получи цял Биткойн след Нова Година. А знаете колко струва един биткойн в момента. 155 000 лева, които можеш да ги спечелиш ако Тръмп не шашардиса света до края на годината с доказателства за НЛО.

И тука трябва да се замислим кое е сбъркано в картинката. Или някакви абсолютни олигофрени в момента си изгарят парите публично като за всеки 0,02 биткойна в отворени позиции срещу тях, след Нова Година ще загубят по цял Биткойн, или някой е направил много пари вече, от обкръжението на Тръмп, изкупувайки всички възможни дълги позиции и за това се е сринал коефициента, (цената) на прогнозата че Тръмп ще разкрие доказателства за НЛО, преди края на годината. Предстои да видим.
https://www.msn.com/en-xl/news/other/trump-ufo-announcement-pred … e7cc5b7805c&ei=11

# 10 265
  • Мадрид / София
Какво мислите за случая Макс Лонган? Теорията му и изобщо последвалото изчезване от интернет пространството му.

# 10 266
Анджела, на български почти няма информация за Макс Лонган. Има малко на руски. Чак странно ми се видя.

# 10 267
Какъв е този случай Макс Лонган? Нищо не ми излезна в Гугъл.

# 10 268
# 10 269
  • Мадрид / София
Max Logan е името.
Е ми в 6ч сутринта на човек му се спи и пише с грешки 😂😂.

Последна редакция: ср, 10 дек 2025, 22:36 от Angela61

# 10 270
Какво мислите за случая Макс Лонган? Теорията му и изобщо последвалото изчезване от интернет пространството му.
И аз не бях чувала нищо за този случай, не намерих почти никаква информация в нет-а и за това попитах чата. Не знам до колко е 100 % достоверно, че напоследък хващам чата, че много лъже, но все пак реших да го споделя. Ето какво казва той за случая:

Какво всъщност се случи с Макс Логан и теорията му?
1) „Изобретението“ му
Той демонстрира устройство, което според него генерира „свободна енергия“. В действителност:
Устройството използва термоелектричен ефект / разлика в потенциала при земните електроди.
Това не е „безплатна енергия“, а добре познат физичен принцип, който произвежда изключително малко електричество.
Няма научна стойност в смисъла на пробив.
Физици още тогава публично обясниха, че твърдението му не издържа на проверка и че медийният шум е продукт на сензационност, а не на реална наука.

2) Защо изчезна от интернет?
Той не е изчезнал мистериозно. По-скоро се случиха три нормални неща:
Израсна.
След първоначалния медиен бум около 2016–2017 г. той влезе в тийнейджърска възраст и се отдръпна от публичността.
Осъзна критиката.
Реакцията от научните среди беше твърда — и основателна. Публиката, която очакваше „нов Никола Тесла“, бързо се разочарова. Това естествено охлажда вниманието.
Фокусира се върху нормално образование.
По публично достъпни данни последните години той не се занимава с „безплатна енергия“ и води живот извън прожекторите.
Това е стандартен сценарий при „детски гении“, около които медиите създават балон — в един момент вниманието спада, а детето израства и променя интересите си.

🧠 Беше ли измама?
Не изглежда умишлена измама.
По-скоро:
Детска наивност + непълно разбиране на физиката
Медийна хиперболизация
Желание на публиката да чуе сензационни новини
Той не е представял технически документи, патенти или възпроизводими експерименти — само демонстрация, която физически не може да даде „свободна енергия“.

📉 Защо теорията му няма научен потенциал?
Нарушава първия и втория закон на термодинамиката.
Не показва нов физичен механизъм.
Не може да се възпроизведе като енергийно значим източник.
Дори устройството му по принцип произвежда миливолтове — напълно недостатъчно за реална употреба.

🔎 Обобщение
Няма мистерия около „изчезването“ му — просто порасна и се оттегли от вниманието.
Теорията му не работи и никога не е работила като свободна енергия.
Историята му е пример как медиите и интернет могат да превърнат едно невинно детско недоразумение в сензация.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 09:08 от snow_white_

# 10 271
  • Мадрид / София
Това за свободната енергия е само една част. Опитва се да обясни Ефекта Мандела, свързвайки го с колайзера в Церн, казвайки, че точно тогава са променили света, в който живеем и сега живеем в паралелен свят.
Създава и фирма. Тоест доста активност в определен момент и изведнъж - нищо. На кратко това е положението.
Гениалността при младите не продължава до края на живота им, има достатъчно примери за това. Така че да се смята, че е само плод на медиите - може би не. Има версия, че е загинал при катастрофа заедно с майка си, но няма нищо сигурно потвърдено. Затова може да има много спекулация.

# 10 272
Когато го пускаха големият адронен колайдер, си спомням че треперех от страх. По телевизията говореха че може да причини края на света. Да създаде миниатюрна черна дупка. И като случах споровете на учените, а бях любознателен от малък, и живо се бях впечатлил от него. Аз израстнах с колайдера като топ ъф да топ на човечеството в тоя момент, за което всички говорят (сега никой не говори за него, новата научна мания е изкуственият интелект). И като учените защитници на колайдера (които се оказаха прави, не унищожи земята), даже признаваха, че може да създаде миниатюрна черна дупка, но опонираха на другите учени, че щяла мигновенно да изчезне, и съвсем се напиках от страх тогава, че тия откачена учени ще затрият земята, с тоя колайдер. Grinning

Апропо не я затриха, но и не се случи революция в науката. Колайдера дораздроби още частици, които успяхме да открием, но не донесе философско разбиране за света, качествено по различно от преди да го пуснем, вглеждайки се в най малкото, така да го кажа.

# 10 273
Но доста неща се откриха заради колайдера. Май и интернет е създаден точно там, за техни цели.

# 10 274
сега никой не говори за него
Апропо не я затриха, но и не се случи революция в науката. Колайдера дораздроби още частици, които успяхме да открием, но не донесе философско разбиране за света, качествено по различно от преди да го пуснем, вглеждайки се в най малкото, така да го кажа.
Първото следва от второто.
И с JWST е подобно положението. Липсва голям пробив (засега), а хайпът в началото е бил като да е станала вече революция в областта. Следва антиклимакс развръзка и затишие в интереса, освен за тези, които директно работят това.

Общи условия

Активация на акаунт