СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 11

• 87 564
  • 847
  •   1
Отговори
# 255
И как министъртъ ще принуди учителите да не работят другаде на втори трудов или граждански договор?

# 256
# 257
Колкото и да съм изненадана - съгласна съм. Трябва да се намери начин да са си към СМГ, вместо да се изнасят в отделна фирма. Дано да намерят начин.

# 258
Колкото и да съм изненадана - съгласна съм. Трябва да се намери начин да са си към СМГ, вместо да се изнасят в отделна фирма. Дано да намерят начин.
...да им прибират печалбата, оставяйки им трохи?Nerd

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 14:32 от Ezhko

# 259
  • София
Подозирам, че учителите няма да са съгласни да работят за по-малко пари и печалба. Така че - извън или в СМГ - ако учителите искат да работят за същите пари, кой може да ги застави да работят, при това допълнително, за по-малко пари?

# 260
Подозирам, че учителите няма да са съгласни да работят за по-малко пари и печалба. Така че - извън или в СМГ - ако учителите искат да работят за същите пари, кой може да ги застави да работят, при това допълнително, за по-малко пари?

Явно не си следила предишните драми. А иначе много лесно директорът и МОН могат да ги заставят. Напъни въображението. Wink

# 261
  • София

Явно не си следила предишните драми. А иначе много лесно директорът и МОН могат да ги заставят. Напъни въображението. Wink
Признавам си, че слушах шума само с едното ухо тогава. А иначе съм сигурна, че всичко може, но просто си мисля, че хората не бива да бъдат заставяни да работят за възнаграждение, което не отговаря на изискванията им и затова в един момент те ще измислят начин да си получат своето.

И друго ми направо впечатление от писмото. Неправомерно се били кръстили "учители от СМГ". Като че ли ако останат с истинските си имена, хората ще спрат да ги разпознават и търсенето ще спадне.

# 262
  • София
аз пък се чудя дали марката СМГ е регистрирана в БГ като запазена такава.
Ако не е регистрирана, хората имат право да си кръщават фирмата както си искат. Още повече в случая е съвсем резонно, защото това наистина са учители от СМГ.

# 263
Накрая ще страдат децата и донякъде родителите.

Начин ще си намерят за преподаване на уроци.
Въпросът е на кому е нужно да възпрепятстват курсовете и защо? Достъпът до тях е свободен, всеки желаещ може да запише детето си.

# 264
Той достъпът е свободен, но след предишните драми е под въпрос каква част от парите се връщат в СМГ. Преди тези пари бяха контролирани от настоятелството. Сега са си на частната фирма и единствено плащат предполагам наем и режийни на СМГ за материалната база. Министърът иска, но не му стиска. Тогава с участието на МОН се канализира процеса учителите вбесени да си направят дружество. Имаше и писма точно от МОН под каква форма могат да се провеждат всички допълнителни дейности в училищата. И учителите, и директора на СМГ стриктно спазиха тогавашните указания. Сега обаче се връткат на 180 градуса, очевидно с узрялата мисъл в  тъпите им главици, че това което тогава писаха в писма до всички училища в София, сега ощетява СМГ като входящ паричен поток от тези допълнителни дейности.

Но за мен цинизмът е не заради горното. Цинизмът е, че функция на МОН и тоз министър е да работят за качествено образование, което по никакъв начин да не налага възникването на нужда от подобни допълнителни курсове за влизане в СМГ. А пък той видиш ли не ги осъждал. Просто искал париците да влязат в бюджета на СМГ. Иначе казано МОН да казва как да се харчат.

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 15:04 от .♥.Fancy.♥.

# 265
+10000 Fancy
Да имам акъла на Ганьо...

# 266
  • София
Скрит текст:
Той достъпът е свободен, но след предишните драми е под въпрос каква част от парите се връщат в СМГ. Преди тези пари бяха контролирани от настоятелството. Сега са си на частната фирма и единствено плащат предполагам наем и режийни на СМГ за материалната база. Министърът иска, но не му стиска. Тогава с участието на МОН се канализира процеса учителите вбесени да си направят дружество. Имаше и писма точно от МОН под каква форма могат да се провеждат всички допълнителни дейности в училищата. И учителите и директора на СМГ стриктно спазиха тогавашните указания. Сега обаче се връткат на 180 градуса, очевидно с узрялата мисъл в  тъпите им главици, че това което тогава писаха в писма до всички училища в София, сега ощетява СМГ като входящ паричен поток от тези допълнителни дейности. Но за мен цинизмът е не заради горното.

Цинизмът е, че функция на МОН и тоз министър е да работят за качествено образование, което по никакъв начин да не налага възникването на нужда от подобни допълнителни курсове за влизане в СМГ. А пък той видиш ли не ги осъждал.
Цитирам, защото е ценно. Да не го изтриеш.

И още по-циничното:

Просто искал париците да влязат в бюджета на СМГ. Иначе казано МОН да казва как да се харчат.
Ми то направо да го обявяват за частно училище и МОН да си гласуват премии от печалбата.

# 267
Аааа и забравих. Сега тоз ПРОСТ министър праща едно писъмце, което хич не знам каква правна тежест има, но пък заплашва с "при несъобразяване с препоръката ще сезираме финансово-контролните органи". Иначе казано, свивайте си партакешите, че иначе ще ви пратя данъчни, прокурори и разни други службици. Не, че излизането на курсовете от настоятелството на СМГ не беше на база на негови предишни указания как се провеждат допълнителни дейности на територията на училищата.

Аш, няма да го изтрия. И последния епитет с главни букви няма да изтрия. Ако изчезне, няма да съм аз. Боже, как се ядосах.

Последна редакция: вт, 27 авг 2019, 17:35 от .♥.Fancy.♥.

# 268
А Маркарян и Бояджиев пак са се раздали 😉
https://m.offnews.bg/news/Razsledvane_68/Prisvoeni-li-sa-desetki … a-SMG_708187.html

# 269
  • в страната на чудесата
И пак нищо не казват.

Общи условия

Активация на акаунт