СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 11

• 87 562
  • 847
  •   1
Отговори
# 270
Е не е като нищо да не казват, жалват се, че съдът ги е отсвирил. 🙂

# 271
Аз така и не разбрах каква му е драмата на Бояджиев толкова време. А новото настоятелство е блокирано (вписано ли е) и напрактика няма достъп до сметките, нали?
Само знам, че си спретнаха чутовен скандал, който рефлектира и ще има още дълго време да рефлектира върху децата и училището.

Но иначе е показателно, че са въвлекли и И.Ш. в скандала. Wink

Последна редакция: ср, 28 авг 2019, 09:58 от .♥.Fancy.♥.

# 272
Предусещам драми другия месец, като дойде време за курсовете. Дано поне по-дано ни информират къде ще се провеждат.

# 273
Дано да няма промяна.

# 274
Мен  ВИАС ме устройваше прекрасно, но както решат

# 275
# 276
Да и аз се замислих за това, че парите няма да върнат, ами ще търсят ново място ако не успеят да се разберат.

# 277
Кога горе-долу ще се пусне в сайта къде и кога ще е стартът на курсовете?

Защо толкова им са трън в очите тези курсове? Явно има намесени някакви и/или нечии интереси... Confused
А СМГ не предоставя безплатно стаите, нали има определен наем за това. Иначе биха били празни, а учителите ще си намерят друго място, както миналата година.

# 278
  • в страната на чудесата
Министерството може да си заяви търговска марка. Дотогава не виждам какъв е ороблемът да се ползва. Хората са преподаватели в смг, т.е. Те са част от успеха Simple Smile не виждам да заблуждават някого. Смг учители.
Ако тях ги няма впрочем, смг ще едно малко по-лъскаво от 1-во училище ...

# 279
  • София
Подозрението ми е, че последните години целенасочено се работи по съсипването И на това училище.
Само мога да се моля да не успеят скоро...

# 280
Подозрението ми е, че последните години целенасочено се работи по съсипването И на това училище.
Само мога да се моля да не успеят скоро...
По-лесно е да се съсипе едно, отколкото да се възродят много други.

# 281
Доколкото си спомням, преди ревяха, че не е редно училището да събира пари и да прави курсове и затова ги накараха да изнесат тези дейности във външна фирма. Сега пък - наобратно!

# 282
Доколкото си спомням, преди ревяха, че не е редно училището да събира пари и да прави курсове и затова ги накараха да изнесат тези дейности във външна фирма. Сега пък - наобратно!

https://m.offnews.bg/news/Obshtestvo_4/MON-zabrani-prinuditelnit … atels_665808.html

Още от 2017 МОН имат апетити точно тези курсове в СМГ да влязат под шапката на училището, разбирай в бюджета му, разбирай разходването да се одобрява от тях.

Освен това тогава Столична община написа правила за начина на провеждане на външни занимания на територията на училищата. Тези правила създадоха неразбории в много столични училища. Занимания, които деца и родители харесваха, бяха принудени да излязат от сградите на конкретни училища. В съответствие с тези правила, учителите от СМГ си направиха фирма и осъществяват дейността си. Обаче министърът пак иска да докопа парите от курсовете и заплашва с данъчни и други служби.
Изходът е фирмата да се преименува и да излезе от сградата на СМГ.  Или да сведат главици и да изпълнят заповедта под формата на "препоръка".

https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/173475-skandal-v-smg-roditel … epodavatel-po-bel

Още един скандал.

# 283
  • София
Много точен анализ. А и откакто се взимат тези пари за наем в училищата, не се знае къде и за какво отиват. Дали самите училища ползват тези пари?

Последна редакция: чт, 29 авг 2019, 11:47 от bazel

# 284
Парите от наем май могат да се ползват само за подобрение на материална база, но не съм сигурна. Някой от обществения съвет ако се включи, може би знае дали са ползвани и за какво са предвидени тези средства. Размерът им е какъвто е по Правилата на сос и могат да се видят.

Общи условия

Активация на акаунт