СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 11

• 86 953
  • 847
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Ще се надяваме да е грешно предположение Stuck Out Tongue Winking Eye .

# 736
Людмил Попов води ли от 5 клас или предпочита работа с по-големи ученици? И той е добър избор.

# 737
Zazu, и в двата случая сте от печелившите. 😉

# 738
По принцип Люси си обича гимназистите.Има нестандартен подход, който е по-подходящ за по-големи деца.Г-жа Михова е разкошна,но и аз мисля,че ще поеме отново 5 клас.Но би трябвало да има и втори българик за 8-те класове.Не съм проучила кой е извел 12-ти клас,да не е г-н Тлаченски?

# 739
По принцип Люси си обича гимназистите.Има нестандартен подход, който е по-подходящ за по-големи деца.Г-жа Михова е разкошна,но и аз мисля,че ще поеме отново 5 клас.Но би трябвало да има и втори българик за 8-те класове.Не съм проучила кой е извел 12-ти клас,да не е г-н Тлаченски?
Да, той.

# 740
А защо Джонева да не продължи с този випуск?

# 741
Ааа, сигурно ще продължи. Само си разсъждаваме на глас 🙂

# 742
  • sofia
Със сигурност една от паралелките 6 клас              ( които сега ще са 7) са били с различни учители по БЕЛ в 5 и 6 клас, като са им казали, че в 7 клас ще бъдат с друг преподавател отново. Така че нищо не е  предвидимо, въпрос на организация, случват се и такива неща.

# 743
Предполагам, че ще върнат Михова на 5-ти, а Люси ще поеме 8-ми. Само предположение е🙂

Сигурно ще върнат Михова на 5 клас, мисля, че тя не преподава на горен курс. И на моя син беше 5-7 клас , и после се върна на 5 клас, това преди 3 год.

# 744
# 745
# 746
  • В офиса
Преди няколко дни попитах тук колко горе-долу има заразени от бала, бях изтрита, като преди това питането ми бе наречено жълто, търсещо сензация и дискредитиращо СМГ.
Да видим кога ще изчезне и този пост. Или този може.
След тая публикация директорът сигурно ще направи изявление, той не е глупав човек. Макар че според мен той не дължи такова, защото заразяването е станало след края на учебната година.
Също и чух съвсем различна версия на източника на заразяването. Слухове....
Както и да е, бе глупаво да разрешат баловете като цяло. В темата за ковид се появи инфо и за заразени деца от други училища. Това отразява абсурдността на мерките на държавно ниво, а не грешка в това, или онова училище. Дано всички (колкото и да е бройката им), го карат леко и не предадат вируса на близките си.
Онова, което трябва да знаят децата е:
- маската да е FFP2, или 3, без клапан (продават в строителни магазини тип Бриколаж) От няколко хирургични или платнени маски една върху друга смисъл много няма след някакво време (официално 2 часа)
- бързи тестове се правят за антитела след преболедуване, те не откриват нова инфекция. При съмнения - PCR.
- при каквито и да е симптоми тип настинка, да предположат, че потенциално може да са заразни и да се самокарантинират (тук контрол да оказват и родителите);
- по възможност да не се събират над 15-20 човека;
- въпреки че дискотеките са отворени, в парка е по-приятно и по-безопасно;
- около 40% от носителите на ковид са безсимптомни, около 50% заразяват преди да развият симптоми, или бидейки безсимптомни;

Не очаквам децата да следят всички новости около епидемията, за това написах горните неща. За съжаление би трябвало тази инфо да се подава от определените държавни органи, но това не става за сега.

# 747
Според мен ще направи изявление, за да успокои 7.клас, с всеки от които се ръкува и поздрави на 03.07. Вероятно той самият си е направил тест.

# 748
  • София
Преди няколко дни попитах тук колко горе-долу има заразени от бала, бях изтрита, като преди това питането ми бе наречено жълто, търсещо сензация и дискредитиращо СМГ.
Да видим кога ще изчезне и този пост. Или този може.
След тая публикация директорът сигурно ще направи изявление, той не е глупав човек. Макар че според мен той не дължи такова, защото заразяването е станало след края на учебната година.
Също и чух съвсем различна версия на източника на заразяването. Слухове....
Както и да е, бе глупаво да разрешат баловете като цяло. В темата за ковид се появи инфо и за заразени деца от други училища. Това отразява абсурдността на мерките на държавно ниво, а не грешка в това, или онова училище. Дано всички (колкото и да е бройката им), го карат леко и не предадат вируса на близките си.
Онова, което трябва да знаят децата е:
- маската да е FFP2, или 3, без клапан (продават в строителни магазини тип Бриколаж) От няколко хирургични или платнени маски една върху друга смисъл много няма след някакво време (официално 2 часа)
- бързи тестове се правят за антитела след преболедуване, те не откриват нова инфекция. При съмнения - PCR.
- при каквито и да е симптоми тип настинка, да предположат, че потенциално може да са заразни и да се самокарантинират (тук контрол да оказват и родителите);
- по възможност да не се събират над 15-20 човека;
- въпреки че дискотеките са отворени, в парка е по-приятно и по-безопасно;
- около 40% от носителите на ковид са безсимптомни, около 50% заразяват преди да развият симптоми, или бидейки безсимптомни;

Не очаквам децата да следят всички новости около епидемията, за това написах горните неща. За съжаление би трябвало тази инфо да се подава от определените държавни органи, но това не става за сега.
Тези препоръки доколко са официални? Не ми се струват много верни, поне доколкото аз следя официалните източници, тъй като скоро ми се наложи на няколко пъти да взема решение какво да правя.
Според мен си има някакъв утвърден ред и протокол, по който РЗИ дават инструкции. Аз лично се уповавам на тях. Според мен, училещето е сериозна институция и ако е имало препоръки, са ги спазили. Другото са субективни прочити на ситуацията.

# 749
  • В офиса
Не са написани от нашата РЗИ, ако това са официалните източници, които визирате. Всъщност вирусът е толкова нов и толкова бързо излизат нови данни и изследвания, че даже СЗО мени препоръките си.
За фактите (изследвания за заразност на различни типове маски, достоверност на тестове, процентни асимптоматични и % на заразяване) мога да реферирам или СЗО, или научни статии. Обикновено не се доверявам на един източник, а си правя крос рефърънс. Не знам Вие какво визирате, че пишете "не са много верни". Иначе това са нещата, които говоря на моето дете и които мога да аргументирам в нормален приятелски разговор, давайки си сметка и че все пак това са млади хора, които имат нужда от социални контакти. Разбира се аз съм средноинтелигентен, средностатистически човек, който е прекарал някакво време в четене от януари насам, защото темата ми е интересна. Лична преценка на всеки е да следи препоръките на РЗИ, или други източници. Скромното ми мнение е, че нито РЗИ, нито друга българска държавна институция са адекватни към момента.

Иначе изобщо не разбирам защо статията намесва училището, което е затворено от март.

Общи условия

Активация на акаунт