АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 29 042
  • 735
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Аз имам котарак от 8години и се наслушах на истории котките колко ревнуват и не харесвали бременни и какво ли още не.
Мисля първия месец - два да не влиза в стаята - заради козината, а след просто да не ги оставям двамата сами.

Не знам как реагират вашите котки, но моя стана много внимателен към мен, от време на време идва да ми ближе корема и да се търка, преди жегите спеше възможно най-близо до коремчето.

# 451
Ох, как ми залипсва нашата котанка, ама се наложи да я дадем още февруари месец. Просто е много дива, буди ни постоянно през нощта, понякога много ме стряска, скача ми през нощта на корема, постоянно иска да избяга някъде, най вече в мазата, където е пълно с бълхи, буболечки и мишки... Та ако не беше такава, нямаше да я пратим ма бабин дом, ама... Нищо, догодина ще си я приберем 😺

# 452
  • София
Ние нямаме животинче за съжаление, но ако имаше - не бих го изхвърлила заради появата на бебето. Ако е домашно, ваксинирано и добре гледано не виждам какъв е проблемът. Все ми се струва, че даващите подобни съвети са хора, които животни никога не са гледали (а и вероятно не обичат). Иначе да не се пуска съвсем наблизо животинката в началото си е нормална предпазна мярка, като се замисля - аз и 8 годишната си дъщеря едва ли ще оставя сама с новороденото.

# 453
El-Roi  и при нас се получи така с кучето.Имаме пекинез,прекрасен ,но много див.Тъй като спеше при нас постоянно ми скачаше по корема и накрая решихме да го пратим за известно време при приятели.Почти всеки ден ходя да си го нагледам,хората се грижат чудесно за него,имат малко дете , с което кучо играе по цял ден и не му е скучно,но и на всяко тръгване от там си поплаквам

# 454
  • Бургас
Да изкажа и аз мнение по въпроса с животинките:)))
Ние пък имаме мини пинчер верно не ми е голямо момченцето само 3 годинки е Grinning , но в никакъв случаи няма да го махна или пък нещо друго.
Не съм от превзетите девойки относно бременност и животно или пък новородено и животно.
Той и без това си е при наще но пък постоянно сме с ММ при тях и никога не сме си помисляли всички подобно нещо. Естествено че ще пазим бебето няма как, но чак да си махна животното няма как да стане! Simple Smile

# 455
Здравейте момичета! Да се отчета и аз след днешния преглед и тонове - за сега всичко върви нормално, в 31 + 5 гс е 1600гр. Доктора каза да очакваме малко бебче, но че ако ги докара до 2500кг до термин ще си е доносена и зряла. И аз и майка ми сме се родили преносени с почти 2 седмици, пък по 2800кг. 😁 Каза без протеин на прах, така че сега търся подходящи храни - ще съм благодарна за съвети (ям си извара и сега).
Пожелавам ви прекрасен ден! ❤️

# 456
  • Бургас
Здравейте момичета! Да се отчета и аз след днешния преглед и тонове - за сега всичко върви нормално, в 31 + 5 гс е 1600гр. Доктора каза да очакваме малко бебче, но че ако ги докара до 2500кг до термин ще си е доносена и зряла. И аз и майка ми сме се родили преносени с почти 2 седмици, пък по 2800кг. 😁 Каза без протеин на прах, така че сега търся подходящи храни - ще съм благодарна за съвети (ям си извара и сега).
Пожелавам ви прекрасен ден! ❤️

Яж и по едно варено яйце на ден:)
Полезно е.

# 457
Geri, и аз съм така родена точно на термин 2950гр., майка ми също е била доносена и с още по-ниско тегло. Друг е въпросът, че толкова убедително съм изглеждала поне 3 кила и половина в очите на наистина опитните акушерки, че са проверявали дали везната им не е повредена Grinning Grinning
За протеини - ежедневно месо различни видове, яйца, млечни (особено зърнистото сирене котидж от пастьоризирано мляко), два пъти седмично риба от позволените, леща, някои ядки също, например бадеми, хумус.
Стандартно препоръчителният прием се определя около 75-100 гр дневно, https://americanpregnancy.org/pregnancy-health/pregnancy-nutrition/, или според теглото на бременната - 0.8 - 1.1гр на кг, а според някои изследвания (като това от 2016г. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4942872/ ) дори 1,2 - 1.52 гр/кг съответно в начална и напреднала бременност, или 79-108 гр/дневно за жени без дефицити и наддаващи в рамките на препоръчителното.

# 458
Аз да повдигна най-хубавата тема за пазаруването Grinning Като цяло доста неща накупихме, но се чудя от спалните комплекти за кошарата колко трябва да имам?

# 459
  • София
Привет, момичета! Белтък и албумин вие рутинно ли изследвахте или имахте някакви показания (подуване, белтък в урината, ехографски показатели и т.н.)? При мен досега не са изследвани - в 24-та седмица само стандартните кръвни изслевания и урина ми пуснаха.

Пуснах си ги, защото прочетох че други мами са си ги пуснали. Интересно, че реално краката ми почнаха видимо да се подуват от вчера - след като вече си бях пуснала изследването, преди това нямах проблем Simple Smile Ще коментирам с лекарите си дали да взимам някакви мерки. Като цяло ям и яйца и месо - обичам яйца под всякаква форма, а мъжът ми не сяда на масата без месо, та не знам защо са ми ниски.

По темата с животните - имам си котарак на 8 години (Блеки - Черньото от снимката ми, взет от улицата) - като цяло си е изродче - дере, хапе е има си и добрите моменти де Simple Smile Не мисля да се разделям с него. Факт, че няма да оставя бебето само с него и ще се опитам първоначално да не влиза в стаята. Само се моля да няма бебка някоя алергия, че тогава не знам какво ще правя, но гледам да не мисля за този вариант Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 юни 2019, 16:11 от Aisi_Popova

# 460
Днес имам резултат от преглед в 29+2 гс - дамата е 1130 гр, проддължава да си е леко по-малка, но всички други показатели са добри, вкл. плацента и води. Обърнала се е, което много ме зарадва. Сега знам, че ме гъделичка под ребрата с крачета Simple Smile
Белтъците ми ги пуснаха рутинно преди два месеца заедно с останалите кръвни изследвания. Малко по-нисък е,  но хапчета не са ми казали да пия. Обясняват го с ниското желязо, за което си пия ФероФолгамата.
Днес ми увеличиха дозата на магнезия, че на док му се стори по-твърд коремът ми.
А за животинките у дома не мога да не кажа, че за мен са си деца и така се отнасям към тях - с отговорността, която си поел, приемайки животното. А преди две години научих, че моя позната е премахнала ноктите на котката си заради бебето и направо се втрещих как може да направи такава интервенция на животното, което даже си беше послушно.
Потвърждавам наблюдението на едно от момичетата по-горе - откакто съм бременна, моят проклетник котаракът стана по-мил и внимателен с мен. Преди това го караше без задръжки Simple Smile

# 461
Относно протеините и белтъците, някъде четох ,че освен извара и яйца било добре да се хапва скир. Аз често си купувам от Лидл,нямам идея дали помага, но поне не вреди

# 462
Много ви благодаря момичета, страхотни сте! ❤️

# 463
Има куче средна порода няма да я махам в никакъв случай. Да питам как сте с кръвното? Е като ходя на преглед и го вдигам у дома е ок. Днес правих всякакви изследвания кардиограмата ми е добре, бъбреците имам два малки камъка но казаха да не се притеснявам, очните ми дъна и те са добре. Днес като бях в болницата един човечец припадна пред мен и малко се уплаших после влезнах в кабинета и ми измериха кръвното 160/90 у дома веднага като се върнах го измерих 125/70

# 464
Моето почва да се нормализира, може би и от редовният прием на хапове. Последният път дори при док беше нормално 120/80 ,а при него все съм с високо. Дано го закрепим така ,че да имам шанс за нормално раждане

Общи условия

Активация на акаунт