АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 29 008
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Предишната бременност си ходих на кола маска на триъгълник при козметик до последно. Незнам дали има връзка, но в деня, в който ми изтекоха водите (един ден преди планираното секцио) бях на кола маска. Въпреки че болката при дърпането на лентите през бременността ми беше по-малка, все пак си боли и се стягях, така че реших този път с бръсначката. Ами равносметката - без болка и с 200лв. напред, също така и без косми за нула време. Открих една поза, в която имам що годе добра видимост отдолу. Клякам като сумист с разтворени колена,навеждам главата, оглеждам и действам☺

# 571
Аз досега се бръснах всеки месец, но положението вече е отчайващо. И с огледало ми е трудно, преди бременността ходих на козметик 6 години, сега за събота пак си записах час. Моята козметичка е много мила, работи и с бременни от първия до последния месец .

# 572
  • Ямбол
Здравейте мамчета, днес бяхме на преглед в 34 седмица бебка е 2413гр. Имам болничен и вече съм официално в майчинство. Не остана, аз още багажа не съм стегнала и с покупките сме до никъде, вкъщи кипи ремонт, вече съм на фаза почистване,  но с моето темпо скоро няма да свърша. Уж се чуствам готова за раждането,  но на моменти се паникьосвам.

# 573
  • Бургас
Момичета, преди малко ми се стегна корема понеже прекалих с ходенето напред назад и взех едно но-шпа...
Не мисля че нещо съм си навредила нали? Както споменах и други неща пия затова.

# 574
Момичета мога ли да ви помоля да ми препоръчате протеин,който да пия поради нисък албумин/белтък

# 575
  • София
Момичета мога ли да ви помоля да ми препоръчате протеин,който да пия поради нисък албумин/белтък
На мен ми е изписан Frisubin на прах, 2х2 мерителни лъжици

# 576
  • София
Аз пия Прегнако,по препоръка на Сигридов, поръчвам го от Zdravis.com

# 577
И аз пия прегнако

# 578
Моята поза за бръснене на онова място е седнала на тоалетната. Така ръката със самобръсначката има повече маневреност. Поза  "сумист" не е ли малко опасна за напъни? Върху тоалетната е същото, но имаш опора и не напрягаш мускулите.

За Но-шпа - няма страшно. Може по 6/8 на ден, ако се налага. Имам дни, в които стигам 6 таблетки. 3×2 пия. Доста ме боли напоследък. А и ние с близнаците в 31гс ни е тежко колкото при едноплодна бременност в 40та гс. При мен наистина има моменти, в които едва се търпи.
А все още ремонтирам. Днес фугирах, лепих преходни лайсни и слагах канала на банята. Направих си и коридора - от боядисването до подреждането. Не мога. Умирам от скука, ако не правя нещо. По цял ден съм с надолу главата забита във фуги и лайсни...
Отделно от това ръцете сутрин не спират адски да ме болят. Така съм от много месеци вече и няма общо с това, че съм свръх луда и дейна. Тая болка цял живот ще я помня...

# 579
Само като прочетох за фугиране се уморих. Аз докато извадя дрехите от  пералнята се запъхтявам така сгъната 

# 580
Аг-то ми ми изписа 7 дни да пия но-шпа, не било хубаво да се приема повече от 7дни, пия по 3 таблетки на ден, закуска един час след “магнерич” (за контракциите), на обед по същия начин и вечер пак така, не е хубаво да се смесват двете лекарства защото едното противодейства на другото..

Също да Ви се похваля, чувствам се много добре, продължавам с контракциите, на 28ми съм на преглед и ще видим как се развива бебето, тежахме в 31 г.с 1.322кг сега ще видим какво е станало, заради контракциите ще ми бият инжекции за развитие на деобчетата на бебока, ако случайно родя по рано поне да е здраво ...вече имам всичко необходимо за бебо, багажа ми за в болницата по препоръка на лекарите ми е готов, днес пуснах последна пералня с бебешки дрехи, след малко започвам с Великото гладене ахаха относно кръвното аз винаги съм била с 90-60 и сега продължавам, като се вдигне на 100-70 ме боли глава та чак си лягам да ми мине ...

# 581
  • Варна
Добро утро,

Аз сутринта имах съвсем малко кръв при избърсване - нищо по бельото. Понеже сутринта се бръснах "на сляпо" силно се надявам да съм се одраскала някъде, макар че е малко вероятно.

Вчера си пуснах изследвания и на кръв в урината пише 2(+) - положително. Тъкмо днес мислех да звъня на лекаря да му кажа резултатите, явно и ще се видим, но за сега не ми вдига ... опитвам да не се паникьосвам, защото малката си шава както обикновенно.

Определено се мотивирах да си събера багажа за болницата - ей така, за всеки случай.

# 582
Определено няма проблем с но шпа. Аз също взимах 3×2 когато имах контракции,но лекарят ме посъветва да ги пия само при нужда. Вчера и ние бяхме на ЖК. За 30гс тя е около 1.300 И 1.400. Притеснявам се,че още не се е завъртяла, но док ме успокой,че до август има време. Също така говорих с него за раждането, защото ми се иска да е нормално, а имам проблеми с очите,но очния ще си каже мнението като ме прегледа. 😊

# 583
Здравейте, днес влизам в отбора на крампите. За пръв път получих тази нощ - по една първо на десния, после и на левия прасец. То много боляло! Ако пак ми се случи, ще кажа на док, за да го попитам трябва ли да повиша дозата магнезий.
Почнах да се притеснявам, че както уж щяха да ми дават чанти с дрехи за началото - досега никой нищо не ми е дал Simple Smile Вие какви размери дрешки купувате?

# 584
  • Варна
Frekoko аз взех 4 бодита 50-ти размер, за съвсем първите дни/седмици и вече 56 и 62 пак по 4 за след това.
Ние чакаме девойка, предполагам няма да се роди над 50см и за това реших да имам няколко дрешки за съвсем малко бебе.
И аз чакам да ми дадат дрешки, но все пак купувам и аз някакви основни неща, за да ми е спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт