АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 28 987
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Мами, някоя от вас да я стяга лявата гърда, областта около сърцето? Аз от вчера съм с болка при по-силно вдишване и издишване и чак сега отшумя... Възможно ли е бебето да натиска някой нерв? В началото на бременността ходих на кардиолог и всички изследвания бяха наред... 🙄

# 601
  • София
Аз съм в 32гс, но не съм почнала да събирам багажа за болницата. Мисля, че е време да почна, но съм в чудене какво да взема и какво не, за да не нося нищо излишно , но и всичко необходимо. Вие на какви подплънки за гърди(кърма) сте се спрели и какъв крем за зърна ? Чудя се и какви памперси и мокри кърпички да взема... Въобще само се чудя и нищо не съм взела. Лошото е, че още се колебая между Майчин дом и Токуда за раждане, а необходимите неща за двете са различни.
Другата седмица ще ходя на ден на отворените врати и в двете болници и се надявам да се ориентирам. Има ли някоя, която ще ражда в една от двете? Дайте съвет! Мисля да съм без избор на екип, защото снятам че няма много значение, пък и Август е отпускарски месец и възможностите са ограничени.

Аз ще раждам в Токуда. Имам си лекар там д-р Атанасова - четох, че отпуската и е от 15 август, но все забравям да я питам (надявам се до тогава да съм родила де, но отзивите за почти всички лекари там са добри, та това не ме притеснява) - доколкото съм запозната с избор без избор цената си е една и съща. В понеделник ще ходя и на отворените врати да разгледам, може да се запознаем Simple Smile

# 602
Мами, някоя от вас да я стяга лявата гърда, областта около сърцето? Аз от вчера съм с болка при по-силно вдишване и издишване и чак сега отшумя... Възможно ли е бебето да натиска някой нерв? В началото на бременността ходих на кардиолог и всички изследвания бяха наред... 🙄
И аз бях така вчера, но по-скоро бодежи получавах. Всичко необходимо си  взех за болницата само трябва да наглася чантата.

# 603
  • Благоевград
Аз съм в 32гс, но не съм почнала да събирам багажа за болницата. Мисля, че е време да почна, но съм в чудене какво да взема и какво не, за да не нося нищо излишно , но и всичко необходимо. Вие на какви подплънки за гърди(кърма) сте се спрели и какъв крем за зърна ? Чудя се и какви памперси и мокри кърпички да взема... Въобще само се чудя и нищо не съм взела. Лошото е, че още се колебая между Майчин дом и Токуда за раждане, а необходимите неща за двете са различни.
Другата седмица ще ходя на ден на отворените врати и в двете болници и се надявам да се ориентирам. Има ли някоя, която ще ражда в една от двете? Дайте съвет! Мисля да съм без избор на екип, защото снятам че няма много значение, пък и Август е отпускарски месец и възможностите са ограничени.

Моят термин за сега е на 27.08, като вече започнах да карам 31 г.с. и съм се насочила да раждам в Токуда. Тъй като съм от друг град, другата седмица ще пътувам до София и ще видя дали ще успея да се договоря с лекар за раждането, ако ли  пък не, както и другите момичета споменаха, който и да е там, за всички има прекрасни отзиви.

# 604
  • Варна
Момичета, на някоя от вас случвало ли й се е да си бие инжекции Б12 ? На мен ми излязоха резултатите днес и при долна граница 180, аз съм с 160, а при 300 се води латентен дефицит и се пият хапчета. АГ-то ме вика да ми изпише инжекции от днес.

# 605
Не съм го изследвала, задължително ли е?

# 606
Крем за зърна ще взема на Лансинох. Много ми помогна в началото на кърминето, когато ме боляха зърната.

# 607
Момичета, на някоя от вас случвало ли й се е да си бие инжекции Б12 ? На мен ми излязоха резултатите днес и при долна граница 180, аз съм с 160, а при 300 се води латентен дефицит и се пият хапчета. АГ-то ме вика да ми изпише инжекции от днес.

Аз си бия всеки месец!

# 608
  • Варна
На мен ми го изследваха заради падащото ниво на хемоглобина и желязо в норма. Въпреки, че сега хемоглобинът ми 107 е цвете в сравнение с резултата от Б12
Magicball, колко ти беше Б12, за да ти изпишат инжекции и само по веднъж в месеца ли си слагаш ?

# 609
Здравейте, днес влизам в отбора на крампите. За пръв път получих тази нощ - по една първо на десния, после и на левия прасец. То много боляло! Ако пак ми се случи, ще кажа на док, за да го попитам трябва ли да повиша дозата магнезий.
Почнах да се притеснявам, че както уж щяха да ми дават чанти с дрехи за началото - досега никой нищо не ми е дал Simple Smile Вие какви размери дрешки купувате?
И аз чакам момиченце взела съм бодита 6 бр. бодита с къс ръкав 50-56 имам и доста които са ми дали,взела съм и ромпъри същите размери.Взела съм и доста комплекти клинчета блузки,дълги и къси панталонки.Общо взето като дрешки всичко съм и взела както и хавлийки,кърпички за забърсване,2бр. спални комплекти,зимно и лятно одеяло,олекотена завивка и възглавничка.Остава само да боядисаме стаята и да я подредим като всичко като обзавеждане сме закупили и количката сме взели.Остава само да изпера и изгладя,но мързи и чакам свекърва ми да дойде...Тя е една изключителна жена пожелавам на всеки такава🥰

Привет на всички бъдещи мами с термин през август.  + 1ново попълнение в мое лице.В 31г.с съм със момиченце 1кг.700г.Термин 28 август.Планирано секцио за сега 2 седмици по рано по думи на докторката но каза че ще изчакаме и юли за точна дата.Спя по малко рита доста от време на време остри болки когато се върти притиска органи с главичка на долу е.Но съм с адски ниско кръвно всеки ден 50/80; 60;90.. и съм като отнесена.По принцип съм с ниско но не чак като сега.Изписаха ми собифер заради ниския хемоглобин.Но без резултат.
Извинявай,но как така си за 28 август а си в 31гс ? Аз съм за 26 и съм в 30 😁. Това ниско кръвно...Успех!
И аз съм с термин 28 август и съм 30+2,а бебка последно беше 1 443гр на 12.06.

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 22:17 от AnMary

# 610
Внимавайте с възглавниците, завивките и обиколниците, не се препоръчват за новородени, заради риск от SIDS.
Одеало на дупки и крачетата на бебето да опират в края на кошарата...възглавница, след първата годинка. Чувалчета за спане също са вариант, когато стане студено. Сигурно звуча като някоя бабка, но тези неща наистина са важни....

# 611
  • София
Здравейте, аз съм в 32 г.с. и също съм в дилема за болница. Нямам избор на екип, т.е. нямам предпочитания към лекар и макар, че най-вероятно ще съм секцио (предишното раждане е секцио по спешност, без избор на екип), все още съм дилема да давам ли 2000 лв за частна болница с хубава стая и уж по-добро отношение или да си ходя в Майчин дом Simple Smile

# 612
Момичета поръчвали ли сте лекарства от онлайн аптека. Поръчах си няколко неща, включително и пробиотик и сега се чудя как ще ми ги доставят. С хладилна чанта ли? То всъщност съм поръчала до офис, там имат ли хладилник. Мога ли да откажа поръчката ако видя, че не е съхранявана правилно, не искам да си давам парите на вятъра ...

# 613
  • София
Ще подкрепя мнението на Veggie - предния път възглавница ползвахме доста по-късно, при новородени не се препоръчва. Одеало - сега в началото ще е съвсем леко, с дупки (може и пелена да ползвам, у нас е много топло). По-натам - чувалче. Много съм доволна от чувалчетата впрочем - бебето спи много по-спокойно, не може и да шава много-много. Обиколник преди не сме ползвали, иначе още си стои нов-новеничък, чак се чудех защо съм го запазила толкова години, само да заема място.

Аз също да питам нещо - имате ли черта на корема, т.нар. linea nigra и знаете ли дали е проблем, ако такава не се появи? При миналата ми бременност имах много ясна и тъмна, сега няма дори следа. Хич не ми липсва, но...

# 614
Елена, и аз нямам този път линея негра и наскоро се чудех защо, с каката си беше доста отчетлива. Simple Smile  Да допълня за чувалчетата , доста по-удобни са от одеалата, бебето постоянно рита и се отвива нощем, а с чувалче няма нужда постоянно да ставате и да го завивате.

Общи условия

Активация на акаунт