АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 29 020
  • 735
  •   1
Отговори
# 495

Официално започнах и с това от днес.
Защо е този протеин?2по1

# 496
  • Бургас
Нисък ми е белтъка в кръвта и ще го пия сега.

# 497

Засега е само това, ще яидя в събота какво ще кажат
По колко Допегит пиеш ?
И аз го пия 2х1 засега...

# 498
А в какви стойности го поддържате с тази доза? Питам защото моето много рядко пада под 130/80 и се чудя дали 3х половин не ми идва малко 🙄

# 499
Майка ми е с таласемия минор, родила е и мен и сестра ми нормално и двете не сме я наследили и тогава даже не е знаела - години по-късно и я откриха...
Здравейте, мами..
Аз Ви следя често, чета какво пишете тук..
Аз съм от септемврийките Heart Exl
Има ли мама тук с таласемия минор?
Благодаря Flowers Hibiscus

# 500
А в какви стойности го поддържате с тази доза? Питам защото моето много рядко пада под 130/80 и се чудя дали 3х половин не ми идва малко 🙄
Ами най много съм вдигала 140 /80

# 501
По една инжекция Клексан всяка сутрин, витамин, 2х2 но шпа, 2х1 Диаспорал, 3х1 Утрогестан, пробиотик, аспирин протект през ден. В началото пиех по 19-20 хапчета дневно... Всичко ще е наред и с Божията помощ ще родим прекрасни бебета! ❤

# 502
  • Бургас
По една инжекция Клексан всяка сутрин, витамин, 2х2 но шпа, 2х1 Диаспорал, 3х1 Утрогестан, пробиотик, аспирин протект през ден. В началото пиех по 19-20 хапчета дневно... Всичко ще е наред и с Божията помощ ще родим прекрасни бебета! ❤

Дай Боже!
Нека ни пази всички! Heart

# 503
Здравейте момичета!
Днес и аз посетих болницата. Вчера и днес цял ден на бельото имам по малко мокро, по около монета от 10 и 20 стотинки. И се панирах, че по малко ми изтичат водите. Та тестваха ме с бром и казаха, че не са, обаче се чудя, какво е? Във 3ти или 4ти месец ми взимаха МБ, излезе нещо, лекувах го, но повече не са ме тествали. Другата ми докторка каза, че 36гс ще ми вземе да е актуална за раждането, но аз се чудя ако има нещо, не трябва ли да е по - отрано? На вас, колко пъти ви взимат МБ? (ПКК и урина са ми добре)
Пожелавам на всички ни всичко да е наред с нас и бебчетата и да се срещнем чак на финала ❤️

# 504
2кг сме почти в 31 седмица, вече почвам на две седмици и тонове

# 505
  • София
Здравейте момичета!
Днес и аз посетих болницата. Вчера и днес цял ден на бельото имам по малко мокро, по около монета от 10 и 20 стотинки. И се панирах, че по малко ми изтичат водите. Та тестваха ме с бром и казаха, че не са, обаче се чудя, какво е? Във 3ти или 4ти месец ми взимаха МБ, излезе нещо, лекувах го, но повече не са ме тествали. Другата ми докторка каза, че 36гс ще ми вземе да е актуална за раждането, но аз се чудя ако има нещо, не трябва ли да е по - отрано? На вас, колко пъти ви взимат МБ? (ПКК и урина са ми добре)
Пожелавам на всички ни всичко да е наред с нас и бебчетата и да се срещнем чак на финала ❤️

Аз утре трябва да си взема резултатите от втората МБ по здравна каса - в 32 г.с. Отделно ще си ми правят в 36-та там където съм решила да раждам. И аз като теб реших, че е по-добре ако има нещо да взема мерки и на 36-та да видим дали е дало резултат.
Като цяло съм чела че с напредването на бременността се увеличават теченията. Аз съм с хронично бяло течение и доста често ми мокрее повече от обикновенно ама уж е рано и гледам да не се панирам.

Относно хапчетата Алекс, аз пия шепи също Simple Smile Почвам сутрин в 5,30 с Л-тироксин, в 7 и 30 пия Л-аргинин (3 пъти на ден през 8 часа), после си слагам инжекция клексан, пия магнезии, след обяда пробиотик, витамини елевит и допълнително омега, вечер преди ядене желязо и билкова кръв, към 10 аспирин и завършвам към 12 с Л-аргинина 3-тот хапче.  Като цяло трябва да пия магнезии и желязо по два пъти, но няма как да ги включа в дългия си списък, тъй като между магнезия и витамините ми и отделно от тях и от желязото трябва да има поне 2 часа, но пък желязото трябва да е на 8 от Л-тироксина и изобщо е лудница Simple Smile

# 506
Здравейте, мами..
Аз Ви следя често, чета какво пишете тук..
Аз съм от септемврийките Heart Exl
Има ли мама тук с таласемия минор?
Благодаря Flowers Hibiscus
Здравей ! Аз съм с таласемия минор Simple Smile

# 507
  • София
Микробиология ще правим при следващия преглед - 33 седмица ми се пада на мен. И моето течение се позасили, май си е нормално за този етап на бременността. При миналата ми бременност съм почти сигурна, че изтичаха по малко води накрая - водите ми бяха мнооого намалели, бебето се роди с вътреутробна инфекция (за да има такава, трябва да е имало нарушаване на мембраните някъде) - та тогава течението си беше съвсем като вода - прозрачно, без никакъв мирис, бельото ми/ежедневната превръзка бяха постоянно влажни. По принцип без тест няма как да се докаже какво е било - мисля, че вече продават и домашни такива в аптеките.

Айде да изброя и аз подробно лекарствата - 2х1 алеракт (сутрин и вечер); 2 табл. магнерот (на обяд); 2x1 ферофолгамма нео (много рано сутрин и към 5 привечер, за да не се бърка с храни); фолиева 1 табл.; биозин мама - 2х1; 10 капки витамин Д седмично; витамин Ц - ако се сетя през деня; по 2 табл. но шпа, ако ме присвие много корема - при мен това предимно следобед/вечер се случва.

Някой по-напред беше питал за фурантрил - нямам наблюдения при бременност, но по принцип се пие при високо кръвно и за отводняване, намалява отоците, облекчава работата на сърцето. Доста старо лекарство е - от време оно, може би затова и АГ го предписват, защото имат повече наблюдения за ефекта му.

# 508
Здравейте, и аз съм с постиянно мокро бельо затова нося ежедневни превръзки, но това е нормално с напредване на бременността. Влагалището се самопочиства, за да няма инфекции, а и отделно пикочния мехур е под напрежение от плода. Коментирала съм го с АГ-то с предните бременности и много не се притеснявам.

# 509
Момичета случвало ли ви се е на този етап да имате болка от едната страна ниско долу на корема ? От два дни усещам като опъваща болка и не мога да се изправя напълно, превита ходя. Чудя се матката ли продължава да се разтяга...какво се случва 😕

Общи условия

Активация на акаунт