АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 28 958
  • 735
  •   1
Отговори
# 675
Да питам аз невежата... оргазмите сами по себе си без т.нар. проникване, са по-безопасни... или точно те са по-опасните заради свиването на матката? Или аз нещо не съм разбрала от четеното до сега по темата.. че ми стана интересно..ако някой е по-запознат..Blush

# 676
Ако е първа бременност е нормално все още да не тече нищо от гърдите. В повечето случай започва след раждането,или малко преди това.

# 677
И на мен нищо не ми тече, но и не съм се притеснила. Ако има добре, като няма продават АМ ,не мисля хич за се впрягам относно кърменето

# 678
Дали имате коластра преди раждането не е от значение и не определя дали ще имате или не кърма.

# 679
Аз нямам нищо, но на сестра ми страшно много и течеше а беше първо раждане, кърми почти до година. Квото дойде 😂😁😀

# 680
Кики, Оргазмите на мен специално не са ми попречили досега. Даже леко са ми облекчавали болките. Притеснявах се в началото, дали не е опасно, но както казах, при мен са почти неконтролируеми, така че предполагам природата си знае работата. Още повече усещането между тях и контракциите е безкрайно различно. Даже не знам, дали имат много общо. Като говорих с АГ тя каза, че така матката  се самомасажира, както масажира и бебетата. Въпреки това и тя щеше да ми ги забрани, ако можеше. На 35 с близнаци и първа бременност ми се препоръчваше само лежане и пазене за всеки случай. Истината е, че природата си знае работата и в нейните закони никъде сексът и Оргазмите не са забранени, но при така наречените рискови бременности всеки АГ ще препоръча въздържание. Аз за себе си прецених, че след като съм забременяла естествено, показателите и изследванията са ми ок и получавам сигнали от тялото си, то най-доброто за мен е да не се лишавам. Но имай предвид, че така съм отначало. Не рискувай в края на бременността, ако няма рутина от самото начало. Може би скоро и аз ще трябва да се въздържам. Все пак в последни месец ще стискам да устискам.

# 681
Здравейте, момичета!Да ви кажа и моят мъж е от добричките❤️-т.е.грижи се добре за мен,помага ми,търпи ме,не се караме.Винаги заедно взимаме решения.Ние от началото на бременността не сме правили секс.Пазим се,за да не направим някоя беля,не че някой ни е забранил.Така решихме и двамата.И при мен нищо не ми е текло от гърдите,а силно се надявам да кърмя🙄
Аз съм със задна плацента и много силно усещам бебо.Рита,мести се наляво-надясно.Целият корем ми се деформира и доста ме наболява.😁Якичък ще да е.

# 682
Мама Леоне, не съм имала проблеми до сега и аз.. не сме се въздържали , не съм имала и забрана от лекарката... не сме го правили чак много често, но 2-3 пъти в месеца.. сега откакто съм в 8мия месец като че ли ми е по-притеснено, да не вземе да тръгне бебето по някаква такава причина... а на 5.07. Чак влизам в 9тия.. вече имам дата и за секциото.. дано си стои мирна госпожицата до тогава.. Blush

# 683
  • София
Момичета относно коластрата-кърмата.Раничко е не си.втълпявайте,че ще имате проблем с кърмата това не е фактор.Аз имам засъхване много леко с жълтеникав цвят и го почиствам.С първата бременност след като родих чак дойде.Моят мъж работи в чужбина.Ще се върне месец преди термина.Чакам майстори за ремонт.Свалям тапети абе лудница ми е.Преди да замине бях в 6ти месец.След всеки полов акт изпадаше в паника:леле сега има ли му нещо, ама да не го нараних, ама не така не онака..край спираме.Тегав секс и рядко от съвестност към бебока.На мамите които мъжете не са им "цвете" мога да кажа че и моя излизаше понякога да разпуска след работа по бира с приятели.Естествено после през носа му излизаше.Защото на мен не ми се излизаше нито можех да пия нито да обикалям заведения.Иначе е грижовен не ми даваше да вдигам нищо ще сготви ще изчисти.Но дойде ли му напрежение в повече айде бира-тайм по нощите.И за мъжете е стрес.Особено за тези които знаят какво ги чака.Всичко рязко започва да се върти около бебчо.Умора напрежение итн.И ние ставаме досадни на моменти.Дано при всички татковци с този 'синдром' да го кажа на превъртане да е временен.Не се ядосвайте мили момичета ще ставаме майки коя за 1ви, коя за 2ри път.Децата са ни най важни и без и със татковците.Знам трудно е защото семейна здрава среда всеки себеуважаващ се човек иска.Но в крайна сметка можем ли да ги насилим мъжете да поемат отговорности и да се държат адекватно ако не им идва от вътре-не.Човек не си ли налага сам самоконтрол никой не може да му го наложи.За това всеки си има глава на раменете гледам си децата и ми дреме на шапото за на мъж'О отклоненията за негова сметка ще си е.

Последна редакция: нд, 23 юни 2019, 15:09 от Мама на малко Елфче

# 684
  • Пловдив
И аз нямам нищо от гърдите..бях се филмирала, че съм единствена. Сега ми е по спокойно Blush

# 685
  • София
И аз нямам нищо от гърдите..бях се филмирала, че съм единствена. Сега ми е по спокойно Blush

И аз нямам, а съм вече 33+3, реших повече да се радвам на това - според общото мнение не е свързано с това дали ще кърмиш после или не Simple Smile

# 686
Моят мъж е от една средна категория. По принцип е много отговорен, работи на две места, защото строим къща (по негова инициатива), пази ме от вдигане на тежко и т.н. Но за помагането с детето е..... Снощи даже пак се скарахме точно за това. Грижите за детето са моя отговорност и той прави нещо само ако го накарам и трябва да му дам супер точни инструкции или да ми подготвя всичко, иначе се почва едно мусене къде е това или онова. Общо взето неговото гледане на дете се състои предимно в това да я пази да не направи някоя беля, докато аз например се изкъпя. Опитвам се да му втълпя, че трябва да свиква да се оправя сам с нея, все пак като ида да раждам няма да ме има пет дни. Отделно ставането през нощта винаги е моя задача, а когато се появи бебето ще трябва той да обслужва капризите на каката през нощта. На моменти се паникьосвам как ще се справя и с двете деца, но връщане назад няма, все ще намерим някакво решение.

# 687
  • София
Секрет от гърдите аз нямам, но и не съм се притеснила много. В крайна сметка - както се случат нещата с кърменето, така. Бебето няма да остане гладно. А и при мен кърменето се очертава да е емоция от гледна точка на диета, мерене на кръвна захар и пр. Много ми се иска все пак да може да се случи, но когато му дойде моментът, ще го мисля повече.

Някой по-напред питаше за крем за зърна - аз съм взела този на Авент, използва се и за подготовка предварително (трябва да внимавате нанасянето му да не предизвика контракции, обаче).

И ние сме от тия дето са на въздържание, откакто съм забременяла. Мен ме е страх, него го е страх, все нещо ме боли - я контракция, я белег от секцио... Но пък оргазми имам, няма как да ги спря - аз просто си сънувам много ярки сънища в това отношение. Не съм се замисляла изобщо дали вредят на бебето. А и само това остава да питам АГ Rolling Eyes.

Нещо се филмирах, че усещам бебето много ниско долу, хълцуканията са няколко сантиметра над срамната кост. Не знам защо този път все ми е в главата, че ще тръгна да раждам по-рано и как да спра да го мисля.

# 688
  • Варна
Ерос - има неонатология в МД. От това, което знам всички бебета ги водят в АГ при по-сериозни проблеми.

Моя позната роди преди седмица в МД и историята и е като от приказка. Разгледах и цените - разликата за естествено е 250лв, но пък списъка им за болницата е на 1/3 на Окръжна. Май си харесах и лекарка - д-р Анна Атанасова, ще отида другата седмица на преглед и ще говоря дали ще ме поеме за раждането. За мен не е нормално следящия ми лекар да не мога да го намеря 2 дни - точно четвъртък и петък. Ходих пак събота на място и говорих със Соня, защото при Славчев имаше почти 3 часа закъснение и беше лудница.

Моя мъж е грижовен към мен и малката - мие чинии, маже коремчето, понякога се събуждам от подхилването му като е сложил ръка и малката рита, а аз спя и е много сладко. В следващия момент идва ..... несериозенността му към ремонта, който той инициира - бебето ще го гледаме на строителна площадка Grinning
Ние скоро спряхме секса (в 8ия месец вече ни се струва рисковано), преди това само го бяхме намалили.

Относно коластрата - аз имам от много рано (5-6месец),а ми е първа бременност, но знам че това не значи, че ще има кърма.

И последно - ние взехме матрак с кокос, посъветваха ни за такъв, защото е по-твърд и било по-добре за гръбнака на бебока.

Извинете за дългия пост.

# 689
  • Пловдив
И ние взехме матрак с кокос, по същата причина, а и наистина е факт, че гръбнака си почива много повече на твърдо. Не помня марката беше среден клас около 100лв.
Крем за зърна съм си взела на Медела.

Общи условия

Активация на акаунт