Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 3

• 44 777
  • 722
  •   1
Отговори
# 465
Чета аз, информацията, която ми предоставихте, но от нея като неспециалист разбирам, че може от 23 да станат 28. Как с работна група стават 30? То не може. Как тая група е над наредбите. Гледам сега че в ДГ детелина са 87 деца в три трети групи. То е разрешено 28, как да кандидатствам там, като ще ми кажат че не може заради тая наредба, дето сте ми я цитирали по-горе.

Та сметката е такава:
23+2+3= 28+2 през РГ=30
Всичко друго е нарушение, да не говорим че е повече от кофти и за децата, и за персонала.
[/quote]
[/quote]

# 466
  • СОФИЯ
За прием през РГ трябва да има места. Въпросът е че ако са част от тези 28, автоматично във всяка група в ДГ ще се обявяват с 2 места по-малко. Навсякъде две приети деца по-малко. Не се знае в кой набор, кога/дали и в коя ДГ ще се наложи да се ползват тези 2 места. Погледнете последния протокол от РГ. Първото прието дете е с починал баща. В други протоколи се виждат деца в риск, жертва на насилие и пр. От тези 2 места има още много незаети. Някои вероятно така и ще си останат.

# 467
Здравейте,
Има ли значение бащата на какъв трудов договор е за прием в ясла- дали са 4, 6 или 8ч?

# 468
Здравейте,

Сигурно е задаван този вид въпрос, но връщайки се в темата не намирам точен отговор. Детето ми е набор 2017г, не е приета до момента. Въпросът ми е тази година на голямото майско кандидатстване (тогава ще бъде почти на 3годинки) за яслена група или направо за първа градинска група ще кандидатства? Трябва ли нещо да променям в профилът й за кандидатстване? Благодаря предварително и ни пожелайте късмет 😃🍀

# 469
Здравейте! Имам въпрос и силно се надявам на вашето съдействие? Едното ми дете има по-голям брой точки и ако бъде прието и записано (но реално няма все още да е посещавало ясла), ще може ли неговото братче на следващото класиране да използва точката по критерий 6 (Брат/сестра, посещаващи детската ясла/градина, когато двете деца едновременно ще посещават съответната ясла/детска градина)?

# 470
Набор 2017 сега ще кандидатстват за 1 градинска група, на която ще тръгнат от септември.

# 471
Здравейте,имам въпрос.С приятеля ми нямаме брак,но имаме дете.Не съм си сменила адреса по лична въпросът ми е по адрес на бащата може ли да се запише детето в дг?

# 472
  • Sofia
Може, да. Ако не променят нещо.

# 473
Благодаря много

# 474
Здравейте!Скоро се преместихме със семейството ми в София,район Младост, с настоящия адрес сме, съпругът ми работи, аз още не. За да започна евентуално,трябва детето ми да посещава градина,та въпросът ми е,има ли шанс,детето ми да бъде прието скоро или директно ще чакаме септемврийският прием?
П.С. по общ ред е. Кога ще има следващо записване?

# 475
Не успявам да отворя календара в ИСОДЗ.
Знае ли се вече кога ще се обявят местата за новата учебна година и кога е първо класиране?

# 476
  • СОФИЯ
Календарът и аз трудно го отварям, обикновено успявам от тел.

https://app.eop.bg/today/59568 това е интересно, jeniqa какво е твоето мнение.

Касационната жалба депозирахме вчера.
Чакаме и допълване на първоинстанционното съдебно решение, молбата ни от 14.02.2020 г. Това допълнително решение също подлежи на обжалване на самостоятелно основание.

# 477
  • София
Знае ли се вече кога ще се обявят местата за новата учебна година и кога е първо класиране?
Аз го отварям нормално. Сега на 7.03 е последното текущо класиране и после ще обявят местата. На 11.05 ще заключат системата и на 15.05 ще е първото класиране.

# 478
  • Sofia
Местата за новата учебна година ги обявяват на 16-ти март.

# 479
Тоест след 16.03 до 11.05 може да се кандидатства за септември?

Общи условия

Активация на акаунт