Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 3

• 44 756
  • 722
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте! Пуснете си запитване във формата за обратна връзка. Бързо отговарят.
Вчера им писах, още нямам отовор.

# 496
Здравейте! Имам въпроси във връзка с въвеждането на новите правила за уседналост от 15 септември.

Някой знае ли дали ще важи уседналостта за прием в яслите или ще е само за градините?

Какво ще се случи с децата, които не бъдат класирани за детска ясла до 15 септември 2020 г. и продължът да участват в следващи класирания?Автоматично ли ще бъдат променени точките по новите правила или ще останат такива, каквито са били при първоначалното кандидатстване?

Не ми е ясно как става участието в следващи класирания, на ново ли се кандидатства?

# 497
Здравейте,включвам се и аз с един въпрос, а именно колко време е максималния срок,в който дете от 2-ра яслена група може да отсъства без да има опасност от изключване?
Свекърва ми си остана вкъщи и иска да я гледа за малко,но не знам колко време може. А ако боледува може ли за няколко месеца да я няма в групата?
Благодаря предварително.

# 498
Май бяха общо 90 дните по семейни причини, ако не греша. Но ако боледува, може би ще е добре педиатърът да издаде мед. бележка, за да не изразходвате дните за отсъствие по семейни.  
Най-сигурно е да уточните и директно с персонала - за определен период може и да се съгласят да водят детенце, че присъства, дори и да не посещава.
А по време на обявена грипна епидемия, отсъствията се извиняват служебно.

# 499
Момичета, имате ли представя защо не ми отчита точката от яслата?

# 500
  • София
Може да нямате 6 месеца в нея. Когато се навършат, ще я прибавят.
Ако ги имате, пишете на обратна връзка, има няколко случая с недобавена точка.

# 501
Да, той започна на 17 септември... явно утре ще се покаже точката:)

# 502
А къде се отбелязва, че посещава такава ясла?Или е автоматично

# 503
  • София
На Критерии/точки има списък с критериите. На този за яслата има бутон Заяви

# 504
  • СОФИЯ
Има ли някакво развитие там? Можем ли да я прочетем и да се присъединим?

Касационната жалба депозирахме вчера.
Чакаме и допълване на първоинстанционното съдебно решение, молбата ни от 14.02.2020 г. Това допълнително решение също подлежи на обжалване на самостоятелно основание.
[/quote]

Към този момент вече е късно да се присъедините или да встъпите.
АПК
Страни
 Чл. 189. (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2007 г., в сила от 01.03.2008 г.)  (1) Страни по делото са оспорващият и органът, издал подзаконовия нормативен акт.
 (2) Всеки, който има правен интерес, може да се присъедини към оспорването или да встъпи като страна наред с административния орган до началото на устните състезания при всяко положение на делото, без да има право да иска повтаряне на извършени процесуални действия. Препис от молбата за присъединяване или за встъпване се връчва на насрещните страни.

(3) Определението, с което встъпването не се допуска, подлежи на обжалване с частна жалба.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2007 г., в сила от 01.03.2008 г.) Лицата, които са се присъединили или са встъпили, понасят независимо от изхода на делото разноските за новото заседание, по събирането на новите доказателства, разноските на другата страна и на нейния представител за явяване по делото, а също така заплаща допълнителна държавна такса в размер на една трета от първоначално платената, но не по-малко от 100 лв.

По делото има молба за встъпване на страната на СОС от една жена. АССГ е отхвърлил, обжалвано е с частна жалба.
Допълнително решение има на сайта на ИСОДЗ.

Не трябваше ли според календара днес да обявят местата в ИСОДЗ?

# 505
На Критерии/точки има списък с критериите. На този за яслата има бутон Заяви
Излиза ми това:

# 506
Детето ми е родено на 30.11.2019г. Към септември според мен ще е твърде малко за ясла. Ще има ли възможност да кандидатства с набор 2020?

# 507
Детето ми е родено на 30.11.2019г. Към септември според мен ще е твърде малко за ясла. Ще има ли възможност да кандидатства с набор 2020?
Кандидатствайте догодина.

# 508
Дъщеря ми има 2 точки за многодетно семейство и 3 точки за хронично заболяване. В градина без обявени места за хронично заболяване ни слага като чакащи там (За хронично, а там са 0), а не за местата по социален или общите. Аз ли нещо не правя правилно? Или просто ще участва за общите места с всички точки?

# 509
  • София
Дъщеря ми има 2 точки за многодетно семейство и 3 точки за хронично заболяване. В градина без обявени места за хронично заболяване ни слага като чакащи там (За хронично, а там са 0), а не за местата по социален или общите. Аз ли нещо не правя правилно? Или просто ще участва за общите места с всички точки?

10.4. На какви стъпки ще се извърши класирането?

Първо класиране с прием от месец септември (15.05.2020 г.)
Формират се четири списъка на чакащи деца: деца със СОП; деца с хронични заболявания (ХЗ); деца с точки по социални критерии (СК) и деца с точки само по общи критерии (ОК).
1 стъпка: Класиране на кандидатстващите деца със СОП (до 3 деца в група), които участват с точките си по ОК, СК и допълнителните критерии (ДК). Ако класираните деца са по-малко от обявените места, местата остават непопълнени за второто класиране с прием от м. септември.

2 стъпка: Класиране на децата с ХЗ (до 3 деца в група), които участват с точките си по ОК, СК и ДК.
Ако класираните деца са по-малко от обявените места, местата остават като свободни места за второто класиране. Ако списъкът на чакащите деца с ХЗ е по-голям от броя на обявените места ще останат некласирани деца.
Децата с ХЗ не се включват в списъците на чакащи по СК (ако имат заявени такива) или по общи критерии!!!

3 стъпка: Класиране на кандидатстващите деца със заявени социални критерии. Ако останат свободни места след стъпката за класиране на чакащите деца по социални критерии, тези места ще бъдат прехвърлени автоматично към общата опашка още в хода на класирането. Ако списъкът на чакащите деца със СК е по-голям от броя на обявените места, некласираните деца ще участват в класирането на следващата стъпка, само с точките си по общи критерии.

4 стъпка: Класиране на децата по общи критерии (включват се и некласираните от стъпка 3 деца със СК само с точките си по общи критерии).

Стъпки 3 и 4 са по досегашния алгоритъм за първо класиране с прием от началото на новата учебна година при квота 30% класирани деца със социални критерии (чл. 14, ал. 5 от Наредбата) - класиране на децата според събрания брой точки и генериране на случайни числа при формиране на гранични групи (при по-голям брой деца с равен брой точки от наличните свободни места на съответния етап от класирането).

Общи условия

Активация на акаунт