Отговори
# 225
имам косопад ,почти целогодишно и понякога се стряскам колко коса може за ми изпадне при сресване особено на мокра коса.
Чувала съм че някои жени не се сресват и почвам да се замислям дали четката за коса не спомага за падането на повече коса от необходимото.

# 226
Да, косопад във връзка със заболяване на щитовидната жлеза. Все пак се повлиява от витамини и лосиони, без тях положението е много по лошо.
За съжаление имам и чувствителен скалп, някои лосиони и шампоани против косопад са доста агресивни и го дразнят, включително баналната хининова вода например. Бих се радвала да пробвам продуктите, за да определя дали ми понасят и помагат

# 227
Да имала съм косопад, който се появи непосредствено след раждането на детето ми.

# 228
  • SF
Да, имала съм косопад. Забелязвам го, че се засилва през месец октомври. Ако не взема мерки, косата ми страда и намалява драстично.
С грижи я възстановявам и овладявам стресиращото количество коса, което свалям.

# 229
И аз като почти всяка жена съм имала от така наречения сезонен косопад.

# 230
Имали ли сте косопад някога и знаете ли от какво беше предизвикан той?
Имам сезонен косопад, който не ме притеснява. Получавала съм косопад като страничен ефект от прием на лекарства.

# 231
Точно вчера гледах колко много косми падат след като си напръсках косата със спрей за разресване и просто го втрих в нея. Есента все така се случва, не е необичайно. Напоследък даже спрях да се реша след къпане докато не ми изсъхне косата, след което я мажа с олио за разресване или я пръскам със спрей. Не полагам достатъчно грижи, които изискват една дълга коса. Иначе в период на силен стрес също съм имала косопад.

# 232
Имали ли сте косопад някога и знаете ли от какво беше предизвикан той?

За съжаление имам усилване на падането на косми със смяната на сезоните и лятото също. Предполагам, че има връзка и с постоянното третиране на косата със сешоар и боя за коса.

# 233
Имам постоянен косопад от доста време, но все още не съм предприела мерки да си направя изследвания, тъй като косопадът не се повлиява от лосиони и др.

# 234
Всяка есен косопада ми се засилва, който отдавам на смяната на сезоните. След бременността и раждането имах най-силния косопад.

# 235
Здравейте, д-р Дренски! Косопадът ми е болната тема. В момента (4 месеца след раждане) имам изключително обилен косопад. Помня, че така бях и след първото раждане и после понамаля. Но като изключим това, през последните
10 години имам силен косопад и косата ми значително оредя и изтъня. ТСХ ми е в горни граници и според един ендокринолог имам Хашимото (диагностицирано след преглед на ехограф), а според личния ми лекар няма как да имам Хашимото, при положение, че ТАТ и МАТ изобщо не са ми завишени. Та предполагам, че щитовидната жлеза е „виновна” за косопада ми, но ако Вие имате някакви насоки за мен, ще съм благодарна да ги споделите.

# 236
  • София
Имала съм косопад при смяна на сезоните, когато косата ми е изтощена след края на лятото от море и слънце.

# 237
Най-фрапиращ случай на косопад имах в месеците, след раждането. Това се дължи на хормоналните промени след раждането. Въпреки, че бях прочела, че е временно явление, пиех специализирани витамини и втривах масла. Мина и замина Blush

# 238
  • При децата ми
Имам косопад и в момента. Всяка есен и всяка пролет се засилва. Сега в момента мисля, че е повече от обикновено. Замислям се прием на витамини.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2019, 10:57 от Hrispa76

# 239
  • Nesebar
Имам косопад всяка есен,лятото косата ми е винаги вързана и предполагам ,че е от това.

Общи условия

Активация на акаунт