Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви съставки са необходими за приготвянето на медноябълков кекс?
Как се приготвя мед и ябълков кекс?
Има ли разлики при печенето на кекс в различни форми, освен класическата форма за кекс?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви съставки са необходими за приготвянето на медноябълков кекс?
-
Как се приготвя мед и ябълков кекс?
Първо загрейте фурната до 180°C и подгответе формата за печене, като я намажете или поставите хартия. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта в една купа. В друга купа разбийте яйцата със захарта до получаване на бяла смес; добавете олиото, меда и лимоновата кора. Разбъркайте лимоновия сок с водата и го добавете към тестото ред по ред, редувайки се с брашнената смес. Накрая добавете нарязаните ябълки и орехите, след което изпечете за 40-50 минути.
-
Има ли разлики при печенето на кекс в различни форми, освен класическата форма за кекс?
-
Как се възприема тази рецепта от потребителите?
-
Какви модификации или съвети дават потребителите относно приготвянето на кекс?
.Днес го изпробвах,че в събота ще имам гости на кафе и ми се искаше да приготвя нещо леко,не много сладко и сочно.Това за мен е идеалният вариант! Даже ще рискувам да добавя още малко ябълки,че му придават много свежест.Благодаря и от мен
.
.
:
пак свърши преди да го фотографирам