Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 8 ян. 2020, 12:52 ч.

В кухнята на karzz

  • 1 500
  • 5
  •   1
Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 5 467
Добре дошли при мен!

Осмелявам се да направя тази тема, понеже ми се случва често някой да ми поиска рецепта, за нещо, което съм приготвила. И се започва едно ровене из постове и теми, докато намеря, къде съм писала рецептата.

Та, тук ще събирам всичко на едно място!

# 1
  • Бургас
  • Мнения: 5 467
Стартирам с първата рецепта за

ДУПЧЕН СЛАДКИШ

4 яйца
1ч.ч. захар
12 равни супени лъжици брашно
8 с.л. олио
1 ч.л. сода
ванилия

Заливка
1/2ч.ч. захар
1/2ч.ч. вода
2 равни с.л. какао

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване, прибавя се олиото, а след като се поеме напълно, се слага брашното със содата. Прибавя се и ванилиятс.
Пече се в намаслена и набрашнена форма. След като се опече, сладкишът се надупчва с пръчка, дебела колкото молив. Аз използвам дръжката на един малък нож. Още топъл се залива с гореща заливка. С помощта на лъжица пълня дупките със заливката.
Заливката се приготвя, като се смесят всчки продукти и се кипнат на котлона.








Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 13:02 от karzz

# 2
  • Бургас
  • Мнения: 5 467
Още един голям любимец у дома

Ябълков сладкиш


4 ч. ч. брашно
1 бакпулвер
1 ч. ч. олио
1 кг ябълки
1 ч. ч. захар
1 к. ч. галета
1 ч. ч. вода
1 ч. л. пудра захар
1 ч. л. канела за поръсване:
1 ванилия
1-2 с. л. пудра захар   


Начин на приготвяне:
 Смесваме брашното с бакпулвера, правим кладенче и сипваме олиото и водата (на части).
  Замесваме средно твърдо тесто и го разделяме на 2 части – една голяма топка и една по-малка, която доомесваме с брашно (за да се получи по-твърдо тесто) и я слагаме в камерата на хладилника.
Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги поръсваме с пудрата захар, кристалната захар, галетата и канелата.
Разстиламе голямата топка тесто в намазнена тава, като го изтегляме и по стените на съда. Изсипваме ябълковата смес, като внимаваме да не сложим и сока (ако се е отделил такъв), защото има опасност, тестото да се навлажни и блатът да не се изпече добре.
 Отгоре настъргваме на едро ренде тестото от камерата. Печем до готовност на 180-200 градуса.
Поръсваме готовия сладкиш с пудрата захар, смесена с ванилията.

Съвет:
В ябълковата плънка може да се сложат и орехи.







# 3
  • Бургас
  • Мнения: 5 467
Любимите ни

ВИНЕНКИ

1 кутия локум
1 ванилия

1 ч мас и 1ч бяло вино се разбиват и се сипва брашно,колкото поеме.От тестото се разточват кори 1/2 см,режат се кръгове с чаша,слага се 1 резенче локум и се завиват като полумесец. След изпичането още топли се овалват в пудра захар в която има 1 ванилия.

Правила съм ги и с червено вино,стават розовки.
Слагала съм и локум и гъсто сладко и ядка. Всякак стават.
Много бройки и много вкусни!



# 4
  • Бургас
  • Мнения: 5 467
СОЛЕНКИ

250гр масло, 250гр сирене, 300гр брашно.

Размесва се хубаво, разточва се, режеш и мажеш с разбито яйце или само жълтък. Гарнираш с каквото искаш-червен пипер, семена, сусам, кашкавал, ким. Даже и не меря пропорции, слагам маслото, сирене, брашно и меся. Само като се разточва, да не е много тънко, че да не прегарят. Много хрупкави и вкусни. С бира, вино, шампанско... Екстра са!

# 5
  • Бургас
  • Мнения: 5 467
ЧИЙЗКЕЙК
 
Какаови бисквити около 2 пакета, зависи от формата в която ще се прави
Масло 150 гр
Бисквитите ги смиламе и добавяме разтопеното масло. Объркваме хубаво, за да се спои сместа. Пресипваме във формата с ринг и хубаво притискаме да се оформи гладък блат. Оставяме в хладилника.
Разбиваме 400мл заквасена сметана(моята беше на ККласик на Кауфланд) заедно с 2 пак. Крема сирене българско, 4-5с.л пудра захар, 2 ванилии
Да се получи гладка смес.
Разтваряме 1 пак.желатин и го добавяме в сместа. Пак разбиваме.
Изсипваме върху блата и оставяме в хладилник, най-добре за 1 нощ.
Преди поднасяне слагам 1 бурканче сладко, моето беше от малини и разтилам хубаво върху сместа.
Това е!
Следващия път мисля да сложа 1 бял шоколад, вместо пудра захар, да видя какво ще стане.



Общи условия

Активация на акаунт