За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 77

• 30 830
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Напълно е възможно да са колики.
Дъщеря ми нямаше, но синът ми го хванаха от рано и го държаха до късно.
С него смених няколко капки.

Добре му действаше повиването по Карп.

# 106
  • Плевен
Ако свива крачета, напъва се, чувате как коремчето къркори, ако успее да пръцне се успокоява за малко. Това са основните симптоми.
При нас подейства коликинд. Препоръчах на една приятелка и при тях имаше ефект.

# 107
Мерси, момичета 💋
А относно слинг, мога ли след няколко седмици вече да я нося на него? Или трябва да се чака след 2,3 м

# 108
Аз бебенося от ден първи вкъщи, просто си вземи подходяща носилка.

# 109
Здравейте, бебето ми е на 8 дни. Педиатъра препоръча да започнем разходките на втората седмица, като мажем бебето с SPF 50.

Не е ли още много малко за такъв тип козметика?

# 110
Под 6 месечни бебета не е хубаво да се мажат със слънцезащити. Просто не излизайте в най-големия пек, ако е в количка, може един шал отгоре/пелена/ покривало на количката да не го пече, ако е в слинг, една шапчица/ тънко шалче на главата. Щерка ми е родена края на април, не съм я мазала с нищо.

# 111
  • София
Не бих мазала. В количката е добре защитено. Все пак няма да го "метнеш" на пряка слънчева светлина.
Можеш да си вземеш чадър за количка с УВ защита.

# 112
Моето момче се роди края на юни, не съм мазала миналото лято spf нито веднъж

# 113
Не бих метнала пелена на количка! Това дете ще се спари вътре. За това аз изисквах много да е с много дълбок сенник количката. Да не купувам отделно сенник или чадър. Масово родителите мятай шал или пелена , така че да не влиза слънце в количката, но за мен това е все едно да направиш оранжерия.

# 114
И моето бебе е лятно, излизахме навън без да я мажа , сенника на количката беше достатъчен да пази сянка. За нещастие обаче тя не беше очарована да се вози в количката и бързо се качи в кенгуруто и в този период си стояхме в двора на сянка,но поне на въздух...

# 115
Не бих мазала новородено бебе със слънцезащитен крем. Кошовете за новородено са по-закрити, а и може да се сложи допълнителен сенник за по-голяма сянка. Аз засега съм с покривало на количката, защото искам малкия да е по-закътан и да не го гледат чужди хора. Всеки луд с номера си. Grinning

# 116
Нашата количка е с огромен сенник направо покрива и крачетата, но файда никаква.

Детето е на 9 месеца и категорично отказва да се вози в количка.
 Нося с раница, мажа я с много тънък слой spf 50, слагам  шапчица и избягвам слънцето, но не винаги има как.

Днес беше страхотен пек и жега.

Честно казано в тази жега с покривалото на количката мисля, че става абсолютен парник вътре.

# 117
Благодаря за отговорите. Няма да мажа бебето още. Приятелка има нещо като допълнителен сенник от Джъмбо, но едва ли има УВ защита. Все пак иглежда по добър вариант отколкото да намятам пелена. 😊

# 118
Синът ми е роден края на юни и не съм го мазала. Купих допълнителен чадър, че сенникът не стигаше до никъде и така сме седяли по цял ден навън без да изгори или почернее. Около мен също не са мазали и имаме само една госпожица почерняла на памперс. Не съм мятала и пелени - струва ми се, че съвсем ограничават въздуха и запарват. По-нататък майка ми се опитваше тайно да му мята, но той ревеше.

# 119
Ох това с мятането на пелени, шалове и всякакви текстили отгоре..... защо не се овъртят майките така?!

Общи условия

Активация на акаунт