За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 77

• 30 856
  • 769
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, с какво режете ноктите на бебетата. Моето бебче утре става на 1 месец и днес взех да му режа ноктите на ръцете с бебешка нокторезачка и го порязах Cry Имаме и бебешка ножичка, но и с нея ни е трудно, понеже остриетата не са достатъчно тънки според нас и трудно ги пъхаме под нокътя, така че да можем да го отрежем. Като гледах снимки на други ножички в нета, изглеждат ми същите. Направо ме е страх вече да му режа ноктите Cry
Аз използвам ножица на Чико, много лесно реже ноктите и бързо. Не се режат до дъно попринцип, но това което стърчи се маха

# 616
Аз режа с ножичка, нищо не подпъхвам, режа стърчащата част и то само докато спи, будна ли е няма шанс.

Не съм я порязвала досега.

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 22:39 от Mn.nikol

# 617
Явно ще трябва да се усъвършенстваме с ножичката. Но мен вече много ме е шубе. Много се разстроих.

# 618
Вече ми е песен рязането. Казвам " дай крак" и дава." Дай ръка" и дава. Никога не ми е било проблем рязането. Винаги е бил буден и спокоен , докато режа

# 619
Моето просто е супер активно и не стои мирно дори и за 1 минута, няма шанс в будно състояние да режа.
 Даже да я облека я гоня сума време из стаята, смяната на памперс пък си е направо преследване.

Като Худини е измъква се от коланите на столчето за хранене и става права, аз подавам лъжичка тя си вири дупето насреща й.

На 10 месеца е не разбира още от дай крак, ръка.

# 620
  • Пловдив
Аз използвам ножичката на Luvion и съм много доволна. Не съм се усъвършенствала още с нокторезачката и пилата. Режа ноктите докато спи, обикновено на разходка в парка, иначе много мърда и ме е страх.
Между другото, ноктите на краката какво ги правите и кога най-рано? Малечка е на близо 2 месеца и вече доста драска с тях. 🤗

# 621
На моето ураганче само докато спинка мога да режа ноктите. Иначе докато беше на месец два примерно докато е в люлчицата й ги режех.

# 622
Като се чудех в магазина дали да взема ножица или нокторезачка, ме посъветваха да взема с каквото съм свикнала. И тъй като никога не съм си рязала ноктите с ножица, взех нокторезачка. Само в началото успявах докато спи - сега се събужда. Хич не седи, иска да ми вземе нокторезачката, аз продължавам с ножица, той иска ножицата, сменяме и след 45 мин. ръцете са готови! Вече свикнах и не бързам, не го пришпорвам и дърпам. Режа колкото успея, но и целите са ми ниски - да не се драска и да не драска кожения диван. На краката почнах да режа около втория месец или когато ми се видя, че стават за рязане.

# 623
Аз започнах да го примамвам малкия. Казвам му " ако дадеш да ти сменя памперса  ще има бонбонки" и му давам 3 хапчета Осадент. Те му бонбонки Simple Smile Ама за сега хваща дикиш. Но той вече основно е по слипове у дома, защото правя опити за махане на памперс

# 624
Дъщеря ми другия месец става на годинка и видимо и е дискомфортно с памперс даже сама си го маха и се зачервявава от спарването, гледам да е по гащички през повечето време да диша кожата. Иска ми се да я науча да ходи на гърне,но освен да си го слага на главичката друго не я прави щастлива да върши с него Joy аз на нейната възраст вече съм ходела на гърне... Трудна ми се вижда тази задача, но ще се опитвам да в науча. Ако някоя мама издаде тайна ще съм много благодарна Heart

# 625
Аз пак да си кажа за тези гърнета, които свирят, когато бебето пишка. Каката започнах да я слагам на такова, когато навърши 6 месеца, на 7 вече махнах памперса през деня, а преди годинка и този през нощта. Бързо се усети, че щом пишка и гърнето свири и и беше забавно. Не е имало проблем с преминаването към обикновено гърне.

# 626
Колко съм невежа... Не знаех че има такива гърнета, ще потърся и ще купя такова Simple Smile звучи забавно, благодаря

# 627
Внимавайте с тях. Моето дете се стресна и веднага махнах батериите. 

# 628
Аз купих без да искам такова. Уж търсех най-най-обикновено и така изглеждаше това , а то се оказа пеещо.

Майките на момченца, как ги слагате така, че...ъм. атрибутите им да са вътре и да пишат вътре. От десетина опита, само едно пишкане беше изцяло я гърнето, другите - по плочките. Малък е още да се учи прав, но ми се ще да свиква с идеята че там се върши работа.

# 629
Тя е много музикална, едвам мама казва,но вече вдига ръце да щрака с пръсти като чуе музика Joy надявам се да не се стресне. А как разбирате кога им се пишка, че да ги сложите?

Общи условия

Активация на акаунт