За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 77

• 30 855
  • 769
  •   1
Отговори
# 630
Слагах след сън и горе долу през час от началото, а като свикна по-рядко.

# 631
Още утре ще потърся! При последният ни разговор с педиатърката (Холандия) тя ми обясни, че детето е готово около 2 години,че й отгоре за това психическо натоварване да се учат на гърне Joy

# 632
Не знам кога са готови тв, но аз вече нямам нерви с тия памперси. Отделно, не ви представям в тая жега да е все с памперс. Вярно, че съм се срастнала с гърнето, но му е време вече

# 633
На мен ми става жал да й слагам памперс в тази жега. Нежна кожичка така да се спарва, после рев при миене, кремове мазила и т.н...

# 634
Ами права е педиатърката. Не виждам нищо смешно. Даже има тема за това тук във форума. И на мен не са ми приятни памперсите,но детето ми е далеч от момента да каже,че му се ходи, а постоянното слагане я разревава. Трябва да е психически готово да разбере идеята на гърнето.

# 635
Аз на никого не се смея.
Моя син ми казва, когато сме навън, че му се пиша. И вкъщи по- често казва, отколкото да има поражения. За голямата нужда пропуска и там е мъката. Отне ми седмица, за да почне да разбира.

# 636
Моят си показва,не приказва още особено освен бебешките му неща.Гърнето е шапка от месеци,писоара обаче се оказа нашето нещо,много му е забавен да си играе с въртележката и се радва като успее да се изпишка в него,сам ходи до него поне по 5 пъти на ден.Не винаги за пишкане разбира се.От почти 3 седмици го почнах постоянно през деня само слипчета или тренировъчни гащи,със сигурност вече прави разлика и му е некомфортно като е мокър.Сваля ги директно,а гащите опитва да ги откопчава.Тези дни ще пробвам и преносимото гърне за навън,отделно и детската седалка за тоалетна е доста добър избор и за сега има някакъв успех предимно сутрин след сън.

# 637
Да ама при всяко дете е индивидуално.
Това, че някои деца са готови психически на две години не означава, че при всички е така.

Някои успяват доста по- рано без да се травмират примери много, така че не е съвсем права тая педиатърка.

# 638
Аз смятам, че трябва да се пробва. Никога не се знае дали ще се получат нещата. Ако детето схване по-рано, още по-добре. В тази жега и моята дъщеря не иска с памперс. Е, като гърнето не е до нея и няча време за реакция, бърша пишкано от ламината. За акането винаги в гърнето го прави, веднага като се събуди сутринта.

# 639
Тук е важно само и единствено спокойствието на децата, всякакъв вид натоварване в детска възраст се стараят да доведат до минимум. Майките не се карат, не правят забележки. С тази умисъл може би средната възраст тук за гърне е над 2 години. Абсолютно не искам да травмивам детето си,но това го възприемам като развитие, отколкото травма. Не на всяка цена в този момент,но не смятам да се откажа,мисля че ще й е по-добре от зачервено дупе.

# 640
И аз съм на мнението, че трябва да се пробва. На някой деца им е забавно. Голямото ми дете мразеше памперса и гърнето му беше интересно и забавно. С малкото също мисля да пробвам след като започне само да сяда ако и хареса- добре, ако не и хареса няма да я притискам. Всичко е индивидуално и всяко дете е различно.

# 641
Вече за няколко градини знам, че слагат на гърне от яслата, тоест около годинката. Ако има нещо вътре, ок, ако няма - не е драма. Ама като се има предвид, че голяма част от премахването на памперса го правят възпитателките в яслата/градината, и те имат интерес децата да свикнат по-скоро.

# 642
Аз късно се заех с гърнето и рано с махането на памперс. Но в момента виждам, че като му кажа да пиша и пишва или хубаво се изпишква. Става, пляска си и тръгва към банята да го изхвърлим и той да пусне водата. Обърнал го е на игра. Почнах плахо, но съм много доволна! Мъжът ми на третия ден каза, че от тия мои опити нищо няма да излезе и само си губя времето . Радвам се, че не се подведоха и не се отказах.

# 643
Дами, ще отклонят малко темата от гърнето, но искам да питам нещо.
Някой запознат ли е с т.нар. "нощен терор" при децата? Намерих стара тема тук, но като цяло на български има много оскъдна информация. Четох иначе доста статии на английски и явно това се случва в момента вкъщи. Някой запознат?

# 644
mom22, в нашата отчетна тема сме обсъждали слагане на гърне и оттам започнах и аз с опитите в 6-7 месец. Сега вече каквато е дива ми се струва мишън импосибъл. Но е само привидно, предполагам и в тази работа ще ти е необходима голяма доза търпение. Ама четете ги тези отчетни, защо сте там... Little afternoon да е жива и здрава!
Нощен терор не съм чувала като нарицателно, но ми звучи като добро обяснение на защо детето се буди с плач или вик.

Общи условия

Активация на акаунт