За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 77

• 30 851
  • 769
  •   1
Отговори
# 645
У нас гърнето е не просто мишън импосибъл, а не знам какво. Няма сила на Земята, която да го задържи седнал без да прави нищо. Откакто е проходил единствените минути, в които седи са тези в количката, а и в колата. Онзи ден го сложих сутринта на гърнето, говоря му нещо и си мия ръцете, обръщам се и го гледам станал, докато го вдигна да го измия се изпишка на плочките. 😒

Арабескче, кажи сега за този нощен терор. Да не се събужда и да ви кара да си играете?

# 646
Хахахха, ако беше за игра, щеше да е по-голям терор Smile

Ами не знам дали ще го обясня съвсем правилно, но ще сложа по-късно линк към статии на английски, ако някой се интересува. Накратко казано става дума за състояние, което се характеризира с внезапно събуждане в точно определен час от нощта преди фазата на REM съня, придружено с писъци, изпотяване, дърпане и блъскане при опит да бъде успокоено, неадекватно поведение и невъзможност на детето да разпознае родителя. Получава се заради незрялата детска нервна система и невъзможността на мозъчетата им да преминават плавно от една към друга фаза на съня. Тоест, хем се събуждат, хем спят. Дори някъде четох, че е възможно да го усещат като физическа болка. Хубавото е, че нямат спомен от тези моменти. Наблюдава се и при възрастни, сигурно ви се е случвало да спите и да осъзнавате, че спите, но да искате да се събудите Smiley 

Това се случва вкъщи от 10 дена насам точно в 00:10ч. и признавам, че беше странно, защото щерката в тези моменти се държи наистина плашещо. Буквално сякаш не е тя. МъжО чак почна да ми говори за леене на куршуми и разни ходжи, а той е човек, който не вярва на тези неща по принцип. Аз също, затова категорично отхвърлих тази опция и започнах да търся информация в интернет...

# 647
Дааааа, аз също крещя на сън, за да се събудя. Това е тип нетвна система. Дъщеря ми също се събужда нощем с писъци, така че за мен не беше много странно. Но дори се е удряла в леглото, защото някой път отваря очите и става, а друг път направо става. Дано все пак го израсте. Ще се радвам на линк, AraBesqUe Simple Smile

# 648
При моето дете също има огромна промяна от една седмица. На година и месец е. Изпада в истерични ревове, продължителни, видимо без причина и е почти невъзможно да я успокоя. Случва се по всяко време. Нетипично е за нея, тъй като по принцип е много спокойна. Четох за криза на ранното детство, дали е възможно да преминава през това? Или се хващам като удавник за сламка за всякакви глупости? Вече съм отчаяна. Вкъщи ходим на пръсти, за да не я засегнем нещо. 😂

# 649
Мойто, откак се е родило, вече 1.8 г. все е в криза. Joy 

# 650
Моят е същия нощем,денем ако нещо го събуди внезапно примерно силен и непознат шум също се буди така с истерия,и поне няколко минути е невъзможно да го успокоя и той да ме познае и да разбере,че е в безопасност.Неврологът при който го водих,когато беше на 3 месеца ми обясни същото. До 3 г. възраст им е незряла нервната система,някой са по емоционални и лесно се превъзбуждат от всичко ново и непознато, сънуват и преживяват целия изминал ден.Приела съм че е такъв,нощните събуждания взеха да се оправят,последните 2 3 седмици ме буди само с някой ритник или бутане, което си е огромен скок в предвид че над година ме будеше с як рев и писъци да си получи яденето или бибата моментално.Вчера през деня го стресна камиона за боклука само час след заспиването.От месеци не беше плакал така през деня,какво точно го стресна от там не знам но дори и разходката из двора и носенето на ръце не помогна.Ще почета и аз за този нощен тормоз,въпреки че при него не е в точен час,някой от нещата са сходни.

# 651
При моето дете също има огромна промяна от една седмица. На година и месец е. Изпада в истерични ревове, продължителни, видимо без причина и е почти невъзможно да я успокоя. Случва се по всяко време. Нетипично е за нея, тъй като по принцип е много спокойна. Четох за криза на ранното детство, дали е възможно да преминава през това? Или се хващам като удавник за сламка за всякакви глупости? Вече съм отчаяна. Вкъщи ходим на пръсти, за да не я засегнем нещо. 😂
Ние сме същите. След няколко дни прави 1г и 2м . Незнам какво му става на това дете. Пищи от нищото, даже започна и да се тръшка. Много се промени, и аз се надявам да някакъв период Joy

# 652
Мдамм, моята и тя прави утре година и един месец. Може би оказва влияние и възрастта. Оставям линк, това първо намерих, но като напишете в Гугъл "night terrors" и излизат много неща.

https://kidshealth.org/en/parents/terrors.html

# 653

AraBesqUe, дъщеря ми беше така откъм 3,5г до 4. Точно както го описваш. Една вечер не спахме цяла нощ, защото виждаше паяжини, чудовища някакви, биеше с ръце въздуха, пищи... при опит да я успокоя ставаше по-зле, удря ме или се плаши още повече. Това всичко докато спи. Много се наплаших, защото беше буквално като обладана. На сутринта не помнеше нищо. Много вечери са се повтаряли тези неща, но не чак така. Просто плаче или вика и говори нещо ( често разбъркано или все едно не на “човешки” език). Хубавото е , че спряха тези неща. Тогава бях чела за същото, което и ти - нощен терор. Не сме правили нищо по-специално, просто мина този период.

# 654
Ох, много неприятно Confused Чудесно е, че е минало.
Аз засега пробвам да не я закачам в тези моменти, някъде го четох също като вариант, а просто да ѝ дам вода или биберон. Работи. Другото е да се събуди детето 20-30 мин. преди часа, в който знам, че се случва, но още не съм го пробвала.

# 655
  • София
Не я буди,ще мине този период.
Моето е на фаза,крясъци,рев,бутане,аз не я пипам,успокоява се и ляга пак.
Леглото е все едно е минало торнадо сутрин.То е 80/190 и вършее яко.

# 656
  • София
Девойки, възможно ли е дете на 2,9г. да не иска да излиза на разходка? От вкъщи на градина, после в къщи и рев у дома (вечер).

# 657
Да не го е уплашило нещо/някой?

# 658
Имаме оферта за море в началото на следващия месец за Ахтопол, Китен или Синеморец. Не съм била никога на нито едно от местата, та искам да питам някой от вас, ако е ходил, дали е чисто, има ли вируси, изобщо подходящо ли е за бебе на 1г и 3м и кое от 3-те ще ми препоръчате?

П.п. Също и времето дали е подходящо за море като за пръв път? Чувала съм, че е добре бебета да се водят в месеците, в които слънцето е по-слабо - юни или септември.

# 659
Така ще пробвам да пиша кратичко и с риск да ме обявите за хейтър, но на нашето море не съм стъпвала вече няколко години. Дъщеря ми лепна ентеровирус на Китен и цялата почивка отиде на кино. Масово ми споделят познати с деца подобни приключения, но повечето май го намират за нормално. За мен понеже не е, си ходя при съседите, да ми е мирна главата.

Общи условия

Активация на акаунт