Перилни препарати и омекотители – 58

• 54 968
  • 724
  •   2
Отговори
# 165
Моля, придържайте се към темата без излишен спам.
Кой как пере наакани гащи не ме интересува.

# 166
_limonche_ ако искаш може и да ги въртиш дрехите на 90 градуса 3 часа изборът си е твой .

Сега кажи, че и на кратка програма переш .....
Не е въпросът, че бебешките дрешки са мръсни. То и шишетата не са, но се стерилизират . Всеки решава как да пере. Ако искаш пък въобще недей да переш щом са чисти, но не го разгласявай за правилно.

# 167
  • София
Може и баш мръсни да са си. Една оакана дрешка е мръсна и от към бактерии, които са си нормална флора в чревната система, ама навън правят пакости. Едно пълзящо бебе може да е забърсало също доста микроби. Като добавим и факта, че бебета имат значително по-нисък имунитет от големите хора, съвсем не е безпредметно прането на 60 гр. Едно време също са ги изварявали /нямало е как да гласят градуси/ и т.к. последното планене е със студена вода, в която също има микроби и бактерии - са се гладили, вкл. и пелените /преди времето на памперсите/, не за да нямат гънки, а за да са дезинфекцирани. Шишетата се изваряват, а водата за пиене се преварява по същата причина.

# 168
Бебетата също така нямат напълно изградена кожна бариера и така могат да им навредят микроби и гъбички, които на нас не биха се отразили така. На 40 градуса повечето бактерии оцеляват.

# 169
Здравейте
Да питам,има ли някой мнение за новите препарати"sensimo"?

# 170
  • София
Здравейте
Да питам,има ли някой мнение за новите препарати"sensimo"?

Имаше назад в темата или в предната беше - ниско качество, доста обрани от към съставки.

# 171
  • София
Гледах в ДМ парфюм за дрехи, слага се в пералнята и са едни гранули в едно голямо шише, ще се опитам да намеря снимка. Цената е около 8 лева. Исках да ви попитам ползвали ли сте този или подобен продукт, защото аз не съм никога, единственото нещо което съм ползвала за пералнята е омекотител, но нещо не мога да намеря моя аромат или някой които поне малко се задържа.
Аз съм ползвала парфюмни перли на Ленор. Определено ароматът е много по-силен и по-траен от омекотителите.
Но за дрехи на жена, която ползва ежедневно парфюм, не са много добре, защото двата аромата се "бият".

За бебешките дрехи съм ползвала бебешкия прах на Сано. Бях доволна и ми се отпираха всичките петна от храна и сокчета. Перях отделно до 2 години, а до една година гладех за дезинфекция. Купувала съм по повече дрешки за да събирам за една пералня (не пълна естествено) на 2-3 дни. Перях на 40 гр. за да не се свиват, дезинфекцията основно постигах с гладенето.
Това, че някой е прал на ръка със студена вода и нищо не е станало с детето му, не значи, че е безопасно. Всеки сам решава какъв риск може да поеме. Те от малцинствените групи едва ли изваряват и бебешките съдове за хранене, но трябва ли тяхната практика да ни е критерий за безопасност ?

# 172
  • оттам, откъдето започва България
Парфюмните перли на ДМ нямат нищо общо като аромат с тези на Ленор.
Перлите на ДМ лично на мен ми намирисват на джибри.
За парфюмните перли на Ленора - перфектни са. Лично аз съм пробвала тези:

# 173
Аз навремето прах дрехите на сина ми със Сано Максима и бях доволна,сега чакаме бебе и мисля пак него да взема,само че съм забравила дозировката...спомням си,че много малко слагах..
И един тъп въпрос,понеже никога не съм използвала цветоулавящи кърпички-слагат се когато имаме смесено пране,така ли?

# 174
Кърпичките ги ползват когато има различни цветове в прането. Аз никога не съм ги ползвала, мисля че са търговски трик, но майка ми ги слага с прането. Аз досега не съм имала гаф с прането, но се старая да го разделям по цветове и материи.

# 175
Аз досега не съм имала гаф с прането, но се старая да го разделям по цветове и материи.
и аз така,затова ми стана интересно за какво се използват...но виж,може и да влезнат в употреба за бебешките дрешки

# 176
Точно те не са търговски трик.

# 177
  • София
Аз с Персил и Савекс платинум не ги ползвам. Но с другите прахове задължително. Особено с всички розови дрешки на малката и предимно сини и и сиви на големия. Кърпичките ги вадя "няма такъв цвят" 😂😂

# 178
Всички светове на света са събрани в тях.

# 179
кога слагате перлите и  къде?

Общи условия

Активация на акаунт