Перилни препарати и омекотители – 58

• 55 035
  • 724
  •   1
Отговори
# 420

Този прах купих наскоро. Ами не е лош, ухае хубаво и трайно...

# 421
  • Бургас
Мдааам, голям критерий е уханието за качествата на праха...

# 422
Мдааам, голям критерий е уханието за качествата на праха...

Мдаам, освен да пере искам и да ми ухае свежо прането

# 423
Ако не ухае, поне да не ми мирише на лошо. Както вече се оплаках, по препоръки тук, купих прах на ДМ. Че е добър, добър е, но дрехите ми миришат на химия. Няма как да обясня. Вярно, че имам страхотно обоняние, но все пак. Няма да повторя. Има избор на качествени прахове.

# 424
  • София
Под силно замърсени дрехи имам предвид допълнително замърсяване -  петна от храна като при малките деца, както и замърсяването при работните дрехи, за които не всеки прах дава добро изпиране, и точно това исках да кажа, че не знам този прах Ленор как би се справил с такива дрехи.
Това, за което гововориш teta75 е нормално, а не силно замърсяване. И тези 50 гр. се произвеждат за 24 часа, ние не спим с дрехите си, обличат се на излизане за работа и събличат на връщане, т.е. максимум 10-11 часа, и отиват в коша за пране, домашните дрехи също не се замърсяват повече. И с такива дрехи Ленор се справя добре, не слагам по-малко прах от необходимото за количеството дрехи.

.....но ние нямаме силно замърсени дрехи.

Не е сигурно това:

Wink

# 425
Щом казваш.....

Странно ми е, защо си мислите понякога, че на останалите хора дрехите са с кило доматено пюре върху тях, или ги въргалят в калта...или че ги носят по пет дена, преди да ги изперат.

За мен силно замърсени дрехи не означават непременно замърсени на вид. Невидимо е замърсяването, особено потта, и тя доста трудно се премахва, особено при неправилно пране. Но иначе-няма лекета, да, и си мисли някой завалия, че е чист, ама не е...

# 426
Покрай последните постове започнах да се чудя от трите опции на пералнята- силно, средно или слабо замърсяване, кое да избирам. Аз досега или на слабо, или на средно. И да питам, ако знаете, пералнята какво "предприема" по въпроса. Защото на мен, още със алагането на програмата, ми светва индикаторът за силно замърсяване,  аз натискам после там да глася. Още ми е интересно да я допрограмирам, макар , че я имам от половин година.
И да не е само спам - в нашата билла преди време имаше персил за бяло на някаква цена 50 процента намаление, съвсем прясна като производство. Взех, естествено. Изпра ми едни бели бермуди с яко петно от лютеница, Flushed, което беше засъхнало и невидяно, нетретирано предварително с нищо... Та така. Това е ПрахЪт. Според мен.

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 09:11 от tays

# 427
Персил за бяло ли е бил или универсален? Защото аз съвсем за бяло не съм виждала у нас да се продава. Иначе и аз пера с Персил сега, запаси имам и съм доволна. Но много ми харесва Омото, заради силния аромат, аз съм привърженик на силно ароматизираното пране.

# 428
  • оттам, откъдето започва България
Скрит текст:
Зависи и от дозата. Аз нямам проблем.
Следвайки логиката, предозирането и на прах за пране води до трудно изплакване.
Това споделям от практиката, тъй като пера с прах за бяло, прах за цветно и течен за цветно пране.

Обаче, не мога да не споделя точно тук, че си купих дозичка на прах за пране от Фаберлик:

Очаквам Гес да се включи за състава. Аз ще пиша по-късно, тъй като в момента нямам бели дрехи за пране.

Гес не се включи относно състава на този прах, а аз едва днес събрах пълна пералня бяло пране и идвам да докладвам как се справи прахът.
Прахът е като пясък, т.е. не е гранулиран. Ароматът му е като на праховете от едно време, но аз сложих и омекотител Бинго бебе. Сложих отново на една кърпа кетчуп, но не е престоявал много, само го натърках да поеме в хавлията. Или той не става, или наистина прахът изпира добре, защото се е изпрало петното. Изпрах прането - 4,200 кг на 60 градуса с 40 г прах, колкото е опаковката. Прави пяна повече от праховете, които ползвам - ДМ, Персил, Савекс платинум и Бинго.
В крайна сметка съм доволна от изпирането му (в дългосрочен план не мога да кажа как ще е), но цената му е такава, че единствено на промоция бих си купила голяма опаковка, тъй като се плаща и доставка.

Последна редакция: пн, 08 юли 2019, 17:14 от AnMary

# 429
Праховете на faberlic как са като качество?Някой ползвал ли ги е?

# 430
Праховете на faberlic как са като качество?Някой ползвал ли ги е?
Праховете са много хубави, а също и почистващите препарати. Аз съм много доволна.

# 431
Персил за бяло ли е бил или универсален? Защото аз съвсем за бяло не съм виждала у нас да се продава. Иначе и аз пера с Персил сега, запаси имам и съм доволна. Но много ми харесва Омото, заради силния аромат, аз съм привърженик на силно ароматизираното пране.
Ето този. От билла го взех :
https://www.lifeandhome.bg/produkt/prah-byalo-prane-persil/
Само дето на моя пише, че е 1,3 кг.

# 432
  • София
Така и не открих в София Савекс Платинум за бяло пране. Последно днес търсих в Елитис. Има само за цветно. Взех си Персил за бяло от dm за 6,99 лв, за 20 пранета. Сензитив нямаше въобще. В Елитис имаше, но беше за 18 пранета.Нищо де, имам си прах за бяло. Simple Smile

# 433
Така и не открих в София Савекс Платинум за бяло пране. Последно днес търсих в Елитис. Има само за цветно. Взех си Персил за бяло от dm за 6,99 лв, за 20 пранета. Сензитив нямаше въобще. В Елитис имаше, но беше за 18 пранета.Нищо де, имам си прах за бяло. Simple Smile
В СВА ги има.

# 434
  • София
На Женския пазар в магазинчето за препарати има савекс плагинум, дсже е на е 5.80 без да е на промоция.

Общи условия

Активация на акаунт