Перилни препарати и омекотители – 58

• 54 978
  • 724
  •   1
Отговори
# 510
Вече няколко пъти като слагам прах в чекмеджето на пералнята и като почне центрофуга започва една пяна да излиза и от чекмеджето и от барабана през вратичката. Дали прекалявам с дозата прах? Уж гледам указанията, но не ми е съвсем пълна пералнята и започвам да си мисля, че това е причината. Мога ли да слагам праха при дрехите, както течния? Говоря за Персил Сензитив за детето в случая, но важи и за нашето пране.

# 511
  • оттам, откъдето започва България
Цяла доза прах се слага за сухо пране 4-5 кг.
Когато прането е по-малко се намалява и количеството прах.
Може да си сложиш праха в барабана, но предварително го разтвори с топла вода в мерителната чашка.

# 512
Много прах си сложила...за това пяната излиза през чекмеджето.

# 513
Аз винаги слагам повече прах заради твърдата вода. Поне според указанията е така.

# 514
Ако се съмняваш, че петната са от влажността, слагай праха в мерителна чашка, разбъркай го с топла вода и при прането в барабана на пералнята. Аз вече така процедирам с праховете. С Персил пера цветното и аз.
не зная, реално от какво са, но нищо не съм променила в начина на изпиране, а дрехите излизат с петна.. освен така да правя, да разбърквам във вода.. даже взех да се чудя, дали да не си купя нов, а този да го ползвам за бяло и на 60 градуса? иначе за бяло си ползвам прах Омо.

# 515
  • Пловдив
Аз омекотявам водата с Calgon,W5 от Лидл и дозирам като за мека вода.

# 516
  • Варна
Казвате, че турските прахове много избелват. Ако си взема Персил за цветно и той ли ще избелва много.

# 517
Аз пък да се оплача, че Ариел touch of lenor не ми изпра на детето доста мръсните чорапи( 40гр. Около час и 40мин.)😕 Ще му дам още 1 шанс и ако нещо отива за слабо замърсено пране

# 518
Много ти е кратка програмата. Много. И градусите вдигни.

# 519
Аз пък да се оплача, че Ариел touch of lenor не ми изпра на детето доста мръсните чорапи( 40гр. Около час и 40мин.)😕 Ще му дам още 1 шанс и ако нещо отива за слабо замърсено пране
60 градуса за втори шанс.

# 520
Много ти е кратка програмата. Много. И градусите вдигни.
Ами то и на 60гр. не е по дълга- да кажем 2 часа. Самата пералня си е такава. Обаче я чакам вратичката й са се досчупи (има лека пукнатина при пантата) и я сменям- за ужас на портфейла на мъжа ми) 😉

# 521
  • София
Казвате, че турските прахове много избелват. Ако си взема Персил за цветно и той ли ще избелва много.

А защо са ти турски прахове? Персил в БГ магазините е с европейско качество, при това е концентриран и много по-удобен за употреба. И със сигурност този за цветно не избелва.

# 522
От много години пера само със сръбския DUEL, а от няколко месеца минах на техния MERIX. И двата праха са с високо качество и достъпни цени - DUEL 11 кг около 25 лв. , MERIX е на Хенкел с цена около 15 лв. за 10 кг. Използвам за всекидневните дрехи и техните омекотители Ornel или Lavello - 3л. с цена около 5 лв. Нямат толкова силен аромат колкото фирмените, но са приятни и омекотяват дрехите. Дрехите за всекидневна употреба така или иначе веднага след обличане се парфюмират с дезедоранти , парфюми и миризмата на омекотителите не надделява на тях. Само за чаршафите използвам Коколино или подобни фирмени. Ако имате път към Сърбия няма да сбъркате да си вземете и прах за пране.

# 523
  • оттам, откъдето започва България
Duel се продава и в магазини "Едеа". Аз също бях доволна от изпирането на този прах.

# 524
Здравейте, момичета. Искам да  попитам какво ви мнението за капсулите на Ариел. Преди няколко седмици имаше промоция на Ариел в Кауфлад и си взех 60 бр. капсули. След като казах на майка на ММ  за промоцията, тя  ми сподели, че не е доволна от тях, не изпирали добре и дори направили някакви петна на нейна блуза. Аз все пак ги пробвах на тъмни дрехи първо (нямам силно замърсено пране и не мога да кажа справят ли се), но аромата в сравнение с течния Ариел изобщо не ми хареса. След това сложих от тях и в една пералня с чаршафи (сложих 2 капсули, защото според опаковката, ако прането е над 5 кг. - 2 бр.) и по чаршафите забелязах някакви като черни петна (все едно кал или нещо подобно). До сега подобно нещо не ми се беше случвало. След тях прах по-светли дрехи с течния и нямаше проблем. Сега ги използвам само за тъмни дрехи. Аз ли правя нещо грешно или си създават такива проблеми? Също исках да ви попитам за препоръка на магазин за вносни перилни препарати в Люлин и центъра на добра цена, както и препоръка на перилен препарат от тях.

Общи условия

Активация на акаунт